Bílá stránka

Zvolené téma obsahuje celkem 15 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)
  • Autor
    Příspěvky
  • #789

    Denda
    Participant
    Web

    objevil se mi velký problém s WP. Ještě včera vše fungovalo jak má. Stránky se zobrazovaly, vše bylo na svém místě. Dneska – bílá stránka! Dokonce se nemůžu dostat do administrace – opět úplně bílá stránka. Přes FTP jsem se díval, všechny soubory tam jsou. Databáze je taky funkční. Pročetl jsem všechny možné fóra, ale nic co by mi pomohlo jsem nenašel. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

    #7459

    Denda
    Participant
    Web

    Ještě doplním – stránky jsem dělal své známé a ta mi říkala, že ráno vše fungovalo, ale odpoledne už ne.

    http://www.zumbaserikou.cz

    #7460

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobný problém se tu už řešil, pokud nic z toho nepomůže, tak zkusíme něco dalšího (případně dejte i ostatním vědět, čím byl problém vyřešen). Přiřadil jsem také související štítek (tag), pomocí kterého se také k souvisejícímu tématu dostanete…

    #7461

    Denda
    Participant
    Web

    Díky za tipy na články, ale ty už jsem pročet. Nepomnohlo ani přejmenování složky “plugins” ani “define(‘WP_DEBUG’, true);” nic nevypsalo. Na WP nebyly instalovány žádné nové pluginy. Stránky se prostě jen tak z ničeho nic přestaly zobrazovat :-(

    #7462

    admin
    Keymaster
    Web

    Ještě mě napadá šablona – zkuste přejmenovat adresář se šablonou, která byla naposledy aktivní (měla by se pak automaticky aktivovat výchozí šablona Twenty Ten).

    A potom zbývá už jen hosting, chtělo by to prohlédnout phpinfo, zda se nestalo něco podivného. Můžete mi poslat na email (pavelevap@separatista.net) přístupové údaje k FTP a WordPressu, zkusím se na to podívat…

    #7463

    Denda
    Participant
    Web

    I to jsem zkusil – nic. Dokonce už jsem znovu přehrál celý WP – nic. Šablonu jsem znovu nahrál – nic. Kdyby byla nějaká chyba v php, vypsala by se nějaká hláška. Asi. Taky mám ten dojem, že se stalo něco s hostingem. Píšu na podporu, uvidíme. Mejla jsem Vám poslal. Zatím děkuji.

    #7464

    Denda
    Participant
    Web

    Je to vyřešeno. Pánové z hostingu se rozhodli upgradovat na novou verzi PHP bez předchozího upozornění. Moje známá hostuje na http://www.delameweb.cz

    #7465

    S474N
    Participant
    Web

    Jenom se zeptam, podle priznaku mam zrejme stejny problem, ale vylucovaci metodou jsem zjistil, ze mi to dela plugin NextGen Gallery. Mohu vedet, co ma upgrade nove verze PHP spojene s provozem WP?

    #7466

    S474N
    Participant
    Web

    Takze jsem zase nekam pokrocil, vyzkousel jsem toto:

    Neočekávaný výstup (unexpected output) při aktivaci pluginu

    A nyni mi pri aktivaci pluginu NextGen Gallery uz nenaskoci bila stranka, ale vse zustane jak ma, jenom mi nahore priskoci varovani:

    Plugin nemůže být aktivován, protože způsobil závažnou chybu.

    Vic z toho nedostanu a nedojde ani k ulozeni dalsich dat do souboru neocekavany_vystup.log

    #7467

    admin
    Keymaster
    Web

    S474N: Výše uvedený problém v tomto vlákně s aktualizací PHP na serveru se tohoto případu vůbec netýká (to byla chyba hostingu).

    Také řešený neočekávaný výstup by s tím neměl mít nic společného. Plugin NextGen Gallery je poměrně rozšířený a podobné chyby se moc nevyskytují, takže problém bude spíše na tvé straně. Příčiny problému jsou podle mě možné dvě:

    1) Nedostatek paměti (memory_limit) – po (při) aktivaci prostě dojde paměť. Projdi si vlákna na fóru, která se toho problému týkají. Najdeš tam odpovědi jak memory_limit ve WordPressu jednoduše měřit a uvidíš, zda ho má web dostatek.

    2) Nějaký problém s instalací pluginu. Jakým způsobem jsi ho instaloval? Nemohlo dojít např. k nedokončení přenosu nějakého souboru? Zkus smazat celý podadresář s tímto pluginem v adresáři wp-content/plugins a nainstalovat plugin znovu, nejlépe prostřednictvím automatické instalace v administraci WordPressu.

    P.S. Nepiš prosím se stejným problémem do více vláken, ať v tom není bordel…

    #7468

    S474N
    Participant
    Web

    admin: vse jsem instaloval pres FTP a tam jsem si jist na 110%, ze k zadnemu problemu nedoslo, protoze jsem to zkousel nekolikrat. Spise to vypada na problem s pameti (a to uz jsem tu cestinu vyresil podle tveho navodu na hlavnim webu).

    * PHP Version : 5.2.12 / 64Bit OS

    * Memory limit : 32 MByte

    * Memory usage : 29.18 MByte

    #7469

    admin
    Keymaster
    Web

    S474N: Ano, podle těch hodnot jsi s pamětí dost “na hraně”, takže při aktivaci pluginu pravděpodobně dochází k chybě. A když jsi použil ten plugin na snížení náročnosti paměti pro češtinu, tak Memory usage alespoň trochu poklesl? Jaký máš hosting? Asi budeš muset napsat poskytovateli hostingu, aby ti memory_limit navýšil, případně můžeš zkusit deaktivovat jiné pluginy…

    #7470

    S474N
    Participant
    Web

    Netusim, protoze jsem tu zmenu provedl pri samotnem upgradu. Hosting je free Pipni, takze jakekoliv upravy neprichazi v uvahu.

    #7471

    admin
    Keymaster
    Web

    Deaktivuj ten plugin pro snížení náročnosti češtiny na memory_limit, podívej se na hodnotu využité paměti (Memory usage) a potom plugin zase aktivuj a hodnoty porovnej (vždy to měř na stejné stránce, např. Nástěnce). Jsem zvědav, zda tam došlo k nějaké úspoře…

    #7472

    S474N
    Participant
    Web

    Pred deaktivaci: # Memory usage : 29.18 MByte

    Po deaktivaci: # Memory usage : 29.08 MByte

    No skoro zadna zmena.

    #7473

    admin
    Keymaster
    Web

    To je opravdu zajímavé… Opravdu jsi po aktivaci tohoto pluginu nezaznamenal žádný pokles u využití memory_limitu? To by mě opravdu zajímalo, podle reakcí u zmíněného článku bys byl patrně první. Nemohl bys mi poslat administrátorské přístupy na email pavelevap@separatista.net, abych to mohl ověřit? A pokud nic nepomůže, tak zbývají jen dvě možnosti – nepoužívat NextGen Gallery (a případně i další pluginy) nebo nepoužívat českou verzi WordPressu. Ideálně však koupit za pár desetikorun nějaký opravdový hosting…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti