Chybné zobrazování lokalizace

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Chybné zobrazování lokalizace

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #762

    tichopad
    Participant
    Web

    Ahojte,

    mám problém s lokalizací WordPressu 3.0.1 do češtiny. Stáhl jsem si přímo českou verzi a vypadalo to, že vše funguje v pořádku. Nyní se mi ale stává, že občas se mi na webu zobrazí česká verze a občas (většinou) anglická. Jelikož se jedná o český web, potřeboval bych jen tu českou. Memory_limit jsem zvedl až na 256MB a pomocí pluginu jsem zjistil, že využívám kolem 30MB. Zkoušel jsem deaktivovat všechny pluginy a nic.

    Nesetkal jste se s tím někdo? Bohužel to je zatím pouze ve vývoji a tam nemohu dát přístup k webu, ale rád odpovím na všechny vaše dotazy. Nerad bych přepisoval šablonu do češtiny.

    Děkuji, Honza

    #7374

    admin
    Keymaster
    Web

    Podivné…

    To přepínání do angličtiny má nějakou logiku (např. po každé desáté zobrazené stránce)? Objevuje se to pouze na webu nebo i v administraci? Určitě je memory_limit správně nastaven (zkontrolujte to nejen pluginem, ale přímo pomocí funkce phpinfo)?

    Osobně bych si tipnul na problém související s pamětí či hostingem (třeba nějaké cachování přímo na serveru bez využití gettextu), ale uvidíme, zkusíme společně zapátrat…

    #7375

    tichopad
    Participant
    Web

    Bohužel na žádnou logiku jsem nepřišel. Když restartuju httpd na serveru, tak všechno jede v češtině. Po nějaké (krátké) době se to začne sem tam přepínat do angličtiny a je to čím dál tím častější, až skončím jen na angličtině. A to jak na webu, tak v administraci.

    Memory limit jsem nastavoval přímo v php.ini a ověřil jsem to i pomocí phpinfo. Máme vlastní server s verzí PHP 5.2.6.

    Teď jsem restartoval httpd, tak uvidíme, jak dlouho to pojede v češtině.

    Každopádně díky za pomoc.

    #7376

    tichopad
    Participant
    Web

    Tak je to cca. půl hodiny, co jsem se na blog naposled podíval a teď po půl hodině to už jede komplet v angličtině. A to tam na 99% nikdo nebyl.

    #7377

    admin
    Keymaster
    Web

    Pěkné…

    Zkuste si stáhnout a nastavit nějaký jiný jazyk (např. němčinu), jestli se chyba projeví také nebo je to jenom něco s češtinou.

    Máte zapnuté debugování (na úrovni PHP i WordPressu), aby to případně vypsalo nějakou chybu? Není něco podezřelého v logu serveru?

    Přístupy k otestování by určitě pomohly, ale vypadá to na nějaký problém s konfigurací serveru – běží vám na něm i nějaký jiný WordPress bez problémů?

    #7378

    tichopad
    Participant
    Web

    Přístupové údaje jsem odeslal na mail, snad na správný. Asi to bude něco na serveru, ale co? Ta samá konfigurace wordpressu mi na localhostu funguje bez problémů.

    Restart mysqld nepomáhá, ale httpd ano, ale jen cca. na tu půlhodinu. Jestli to znovu spadne, tak zkusím dát jinou lokalizaci.

    Pokud bude potřeba něco z nastavení serveru, tak není problém to sem dodat.

    Ještě jednou díky

    #7379

    tichopad
    Participant
    Web

    Tak pokud by se to někomu přihodilo, tak se po Pavlovi velké pomoci podařilo najít problém – chybějící XMLReader. Po doinstalování na server se zvětšila i velikost dostupné paměti, takže to tam asi dělalo nějakej bordel. Jinak naše verze PHP je 5.2.6.

    Tímto opět moc děkuji Pavlovi za jeho ochotu a trpělivost při řešení našeho problému

    #7380

    jansin
    Participant
    Web

    Zdravím,

    objevil se mi stejný problém, ale zde mi čeština vydrží po opětovné automatické reaktualizaci češtiny jen asi vteřinu. Čeština se nainstaluje, přejde to na ČESKOU administraci, ale česky je vše jen do té doby, než přejdu na jinou stránku nebo obnovím zobrazení administrace.

    Problém je stejný, ať vypnu nebo zapnu pluginy, dokonce i když nastavím němčinu a nechám ji automaticky nainstalovat.

    Memory limit mám zvýšený na 64MB.

    Co by to mohlo způsobovat, případně na co se mám zeptat administrátora hostingu?

    A pokud by mohla být náprava provedena jako u tichopada, jak nahradit chybějící XMLReader?

    Díky

    Honza Š.

    #7381

    admin
    Keymaster
    Web

    Zatím to vypadá, že půjde také o problém v konfiguraci serveru, budeme ještě testovat čistou instalaci WordPressu.

    Shodou náhod jsem narazil na článek, který se sice netýká přímo tohoto problému, ale může s ním možná souviset (viz úvod tohoto vlákna). Respektive jde o popis toho, jak otestovat, zda jsou správně načtené všechny potřebné PHP knihovny (např. i výše zmiňovaný XMLReader).

    Pro vyloučení problémů na straně hostingu je třeba zkontrolovat požadavky WordPressu, alespoň pomocí funkce phpinfo().

    #7382

    Lukenzi
    Participant

    Zdarec, dostal jsem taky report ohledně lokalizace a vypadá to na stejný problém, který ale začal až po poslední aktualizaci. Zatím ale ještě nemám podrobnosti tak nechci zbytečně mlžit, až budu vědět víc tak se samozřejmě ozvu.

    Ale někde ve WP potom muselo dojít k nějaké změně, když se začíná ozývat čím dál tím víc lidí se stejným problémem…

    #7383

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Díky za info, to už začíná vypadat podezřele, také čekám na podrobnosti… Je tam skoro nejnovější PHP 5.3.5, takže bych to spíše viděl na problém s konfigurací serveru při upgradu PHP. Poslední aktualizací myslíš 3.1.1 nebo 3.1?

    #7384

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak problém byl patrně vyřešen (aneb může za to hosting):

    Dobrý den,

    hlásím vítězství ve věci (nestabilní) češtiny na WordPressu.

    Celou dobu jsem si říkal, že by problém mohl být v nějakém cachování na serveru a snažil jsem se k tomu dotlačit správce hostingu. Nakonec se podařilo a problém byl opravdu tam. Nějaký software, který měl za úkol dekódovat zašifrované PHP u jiného zákazníka, obsahoval taky nějakou formu cachování a jakmile se ta cache vypnula, problémy zmizely jako když utne a od té doby se neobjevily.

    Děkuji mnohokrát za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti