Mohl bych poprosit o radu, jak zařídit, aby po přihlášeni do Wordpressu jsem nebyl přesměrován do administrace, ale na nějakou vybranou stranku?
Děkuji.
Mohl bych poprosit o radu, jak zařídit, aby po přihlášeni do Wordpressu jsem nebyl přesměrován do administrace, ale na nějakou vybranou stranku?
Děkuji.
Dalším podobným pluginem je např. Peter's Login Redirect, který umí ještě další nastavení, např. různé stránky pro různé uživatelské úrovně (administrátor bude přesměrován do administrace, ale uživatel na nějakou stránku). A tuto funkci pro přesměrování v sobě obsahuje spousta dalších pluginů.
Pokud ale nepotřebujete žádnou další funkčnost nějakého pluginu, tak stačí vytvořit vlastní malý plugin, kde pouze využijete filtr login_redirect (a manuálu je i jednoduchý příklad).
Děkuji za rady, mé poznatky jsou takovéto:
Sidebar-login mě dokázal přesměrovat, pouze v případě, že jsem se přihlašoval pomocí jeho widgetu.
Peters Login Redirect, děla přesně co má a možnost rozlišovat přesměrování podle role uživatele je příjemným bonusem.
Děkuji.
Ještě bych se pozeptal, zda mi poradíte plugin, kde by bylo možné si pro jednotlivé role naklikat, jaké části administačního menu uvidí. V tuto chvili jsme použil WP Hide Dashboard , který schová vše mimo profilu pro registrované role návštěvníka. To je co potřebuji, ale potřeboval bych i možnost změny pro některé další role uživatelů.
Děkuji.
Velmi dobrým pluginem je Admin Menu Editor. Nejsem si ale jist, zda to bude fungovat přesně tím způsobem, který potřebujete. Každá položka menu má totiž přesně definované nějaké oprávnění a pokud ho příslušná uživatelská úroveň splňuje, tak toto menu uvidí (protože má právo v něm něco měnit). Hezky je to vidět např. u nejnižší uživatelské úrovně "Návštěvník", který má přístup pouze k Nástěnce a Profilu. Pokud nechcete pro některé uživatelské úrovně zobrazovat nějakou položku menu, tak by bylo asi lepší změnit (odebrat) příslušné oprávnění než se pouze snažit odebrat položku menu.
Každá položka levého administračního menu je tam nějakým způsobem přidána, např. pomocí funkce add_menu_page(), kde je jedním z parametrů právě potřebné oprávnění (capability). Pomocí uvedeného pluginu si můžete hezky prohlédnout, která oprávnění jsou pro jaké položky menu potřeba.
Dalším pluginem je např. AG Custom Admin, ale pro něj je to pouze část dostupných funkcí a myslím, že neumí rozlišovat různé uživatelské úrovně.
Pro odeslání příspěvku musíte být přihlášeni.