zprovozneni na forpsi

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  lukasberan a poslední změna je stará 6 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28350

    isek3
    Participant

    jsem uplny zacatecnik, a nemohu rozchodit wordpress na forpsi , nechapu kdo prisel ze instalace a zprovozneni trva 5 minut……za kazdou pomoc diky

    #28351

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den a konkrétně? Provozuji na Forpsi několik webhostingů a naprosto bez problémů.

    #28352

    isek3
    Participant

    nainstaloval jsem přes FTP wordpress, nelze otevřít install tak jsem dle navodu otevrel wp-config-sample.php doplnil data o MySQL ulozil jako wp-config.php a stále nic……berte to tak ze jsem pocitacova lama co si sice precta navod ale když není psan pro pocitacove lamy tak mu nerozumim . tyhle operace jsem delal poprvé v zivote takze je mozny ze jsem nekde udelal chybu ale nevim kde……
    Diky

    #28353

    Azifaral
    Participant
    Web

    Takto se trochu špatně hodnotí co jste udělal špatně, ale jenom takový dotaz, když jak tvrdíte jste takový laik, proč instalujete WP přes FTP, když Forpsi má na toto před připravený instalátor? V Zákaznické administraci si kliknete na Control panel a tam máte následně Instalátor aplikací, zde si vyberete WordPress kliknutím na ikonku, následně zvolíte jazyk Češtinu a databázi, pokud máte webhosting s více databázemi a on vám jej automaticky nainstaluje a vygeneruje vám admin heslo, které vám pošle do emailu. Ona tam asi bude starší verze, ale tu pak jedním kliknutím upgradujete na aktuální. Opravdu je to za 5 minut …možná, že i rychleji :)

    Jenom v této chvíli musíte smazat vše v tom adresáři www

    #28354

    isek3
    Participant

    Prave protože to bylo v navodu,a vasi cestu nikde nepsali tak jsem to udelal jak jste psal a nainstalovalo se to samo do adresare www který byl předtím prazdny, ale při spusteni install.php to pise ze nebezi PHP přitom v tom control panelu se PHP tvari zaskrnuty jako funkcni, jen to pise, ze by bylo dobré prejit na server s Linuxem……

    #28355

    Azifaral
    Participant
    Web

    Tady už se začínám trochu ztrácet.Vezměme to trochu popořadě.

    1. Objednal jste a získal webhosting na Forpsi na Linuxu s MySQL.
    2. Prostřednictvím Instalátoru Forspi jste nainstaloval WordPress, který se Vám sám nainstaloval do adresáře www (předtím v tomto adresáři bylo několik souborů od Forpsi, které jste musel smazat) a získal jste admin heslo.

    Pak přece po zadání URL adresy se dostanete na funkční WordPress, kde se prostřednictvím admin hesla přihlásíte a dostanete se do administrace WordPressu. Žádný install.php vy už nespouštíte.

    Nebo to chápu špatně? Btw můžeme se bavit konkrétně o nějaké URL adrese?

    #28356

    isek3
    Participant

    udelal jsem to tak jak jste psal v prvním prispevku , na forpsi snizil verzi PHP a najednou to slo opravdu samo a vse je funkcni , diky za pomoc

    #28357

    Azifaral
    Participant
    Web

    A opravdu jste musel snížit verzi PHP? S tou standardní to nefungovalo?

    #28358

    isek3
    Participant

    ano na verzi 5.3 která byla v pozadavku samotného wordpressu……….a po snizen to zacalo samo chodit do te doby to psalo ze není nainstalovano zadne PHP

    #28359

    Azifaral
    Participant
    Web

    Verzi 5.3? Ale vždyť už velmi dlouho funguje verze 5.6, na které mi na Forpsi fungují všechny weby a pokud se jedná o nový čistý WP tak bych asi zapnul verzi 7.0. A musí to fungovat. Pokud by byl problém tak obratem pište na podporu Forpsi a oni to okamžitě prověří. Verze PHP 5.3 je z roku 2014 což už je opravdu dost stará verze a mohl by jste mít naopak problém s některými novými pluginy.

    #30576

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak tohle téma mě nějak zcela minulo, škoda, že nevíme jak to vlastně dopadlo :-) Některé zmínky jsou opravdu zajímavé, např. “přejít na server s Linuxem”, “snížit verzi PHP”, atd. Buď se tam dělo ze strany hostingu něco hodně podivného nebo si to nedokážu vůbec vysvětlit :-)

    #34539

    marychen
    Participant

    Taky jsem se dostala na toto téma se stejným problém 404 not found. Po instalaci WP přes autoinstalátor na Forpsi mě nepustilo na přihlašovací stránku. Změnila jsem se název složky pluginů, taky nic, změnila jsem PHP z poslední verze 7.1 na doporučené 7.0, vypadalo to, že opět nic. Vybodla jsem se na to a dala si pauzu, a najednou všechno funguje, asi pomohla ta změna PHP, která se ale nezobrazí hned….

    #34540

    lukasberan
    Participant
    Web

    Standardně by ve verzi PHP neměl být žádný problém. Já sám používám na všech webech PHP ve verzi 7.2 a vše funguje zcela bez problému.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti