Zobrazování galerie

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 3 roky, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28402

    Krbcova
    Participant

    Dobrý den, potřebuji radu. je mi jasné, že to bude nějaká blbost, ale jsem pouze uživatel a potřebuji přidávat obrázky na web. Bohužel všechny úpravy jsem zvládla, akorát s jednou galerií mám neustále problém. Nejprve se mi v ní kopírovali obrázky z ostatních galerií a když jsem to vyřešila, tak mám zase u této jedné galerie jiný vzhled. Můžete mi prosím poradit.
    Předem děkuji Krbcová _ posílám obrázky vzhledu galerií. jedná se mi o galerii Vizualizace – realizace.
    Ještě jednou děkuji.

    #28405

    Azifaral
    Participant
    Web

    Zkuste se podívat do nastavení galerie. Tzn. když kliknete na tu galerii v editaci , tak se vám otevře její nastaví. A za prvé máte u těch obrázků jejich popisek – u té první ne, a za druhé tam bude asi jiný počet sloupců.

    #28408

    Krbcova
    Participant

    Děkuji za odpověď. Toto mě napadlo jako první, ale pro galerii mám jenom jedno nastavení. Když smažu ten název obrázku, tak se mi obrázek vůbec nezobrazí. V ostatních záložkách ozančení mám a nezobrazuje se to. Bude to urřitě nějaká blbost, ale nemůžu na to přijít.

    #28409

    Azifaral
    Participant
    Web

    Trochu nerozumím, že máte pro galerii jenom jedno nastavení. Bavíme se o standardní galerii WordPressu ano? Protože tam je přece možnost vybrat si počet sloupců. Ale vzhledem k tomu, jak se vám zobrazuje ta galerie na první stránce (Dětské pokoje) tak bych řekl, že využíváte na zobrazení nějaký plugin nebo ne?

    #28410

    Krbcova
    Participant

    Nevím, jak to myslíte. Admin mi řekl tady budete vkládat fotografie a on také zadával nastavení. Bohužel má nyní dovolenou a já dostala za úkol, tam dá nové fotky. Já jsem pouze uživatel, který by měl vkládat aktuální foto. Mě se ani nelíbí šablona kterou požil, neboť mi to přijde moc zastaralé (vizualině) ty stránky. Ještě jednou děkuji Krbcová

    #28424

    VHR
    Participant

    Vy tu galerii máte postavenu tuším na NextGen Gallery. Když je obrázků příliš mnoho tak s NextGen Gallery mohou být potíže. Já jsem převedl Fotogalerii na externí webovou adresu zonerama.com a je klid. Nyní hledám další externí fotogalerie abych si je prozkoumal.

    #28429

    Azifaral
    Participant
    Web

    @vhr: No já tedy nevím kolik jste měl obrázků v té Nextgen Gallery vy, ale my máme momentálně na serveru http://www.vlasyaucesy.cz v Nextgen Gallery 350 galerií a v nich celkem cca 13 500 obrázků a nemohu říct, že by s tou NG byly nějaké problémy. Není to nejrychlejší galerie, ale když jsem trochu pátral tak stále na toto množství asi to nejlepší. Takže v tomto bych problém zcela jistě neviděl.

    #28436

    VHR
    Participant

    @azifaral: zřejmě pracujete s Nextgen Gallery Pro. Já jsem měl na webu standartní NextGen Gallery a asi tak 1GB fotek. Něco takového ani není možné zálohovat. Fotografická galerie by měla být mimo WordPress. Ideální řešení bych viděl ve stejném FTP prostoru v němž je umístěn i adresář s WordPressovou stránkou. Poskytovatelé hostingu dávají až 15GB prostoru a marně si lámu hlavu proč. Takový prostor není možné využít a když už se udělá webová stránka o neskutečné velikosti 15GB tak ji zase nelze zálohovat a jakýkoliv problémek vše pošle do hajzlu.

    #28442

    Azifaral
    Participant
    Web

    @vhr: Ano mám Nextgen Galler Pro, ale moc se mi nezdá, že by v tom byl nějaký zásadní rozdíl, protože ta Pro verze pouze rozšiřuje možností standardní verze a ten základ je stejný. Takže ve výkonu žádný rozdíl nebude, naopak mám pocit, že ta Pro verze se z toho výkonu ještě něco ukousne.

    Co se týká ale zálohy, tak tady nesouhlasím. Tedy souhlasím s tím, že pokud se bavíme o zálohovacích pluginech, tak ty jsou vhodné tak pro menší weby, protože když jsem se je snažil použít na náš server tak ta záloha prakticky vždycky zkolabovala. Ale tady je potřeba využít služeb webhostingu, kde dochází na straně serveru a pak je všechno bez problémů. Například na Forpsi, kde hostujeme naše servery je záloha v ceně a web je zálohovaný denně a to tak, že je vytvořená kompletní kopie serveru. Stejný problém přece musíte řešit i v případě externí fotogalerie, buď si tu zálohu budete dělat sám a nebo ji dělá za vás poskytovatel. A pak můžete bez problémů na WordPressu provozovat skoro jakkoliv velký web.

    #28443

    Azifaral
    Participant
    Web

    @krbcova: Omlouvám se, že jsme tady tu diskusi svedli trochu jinde. :) Právě jde o to jakou galerii používáte. Zda galerii která je součástí WordPressu a nebo zda se jedná o nějaký plugin, jako je např. zmiňovaná Nextgen Gallery. A pokud by jste používali NG, tak ta má pro zobrazení galerie několik možností, které vy si vybíráte, když tu galerii do příspěvku / stránky vkládáte. Buď nám tedy ukážete trochu postup jakým tu galerii vytváříte abychom měli torchu jasno a nebo hold se bude muset počkat na admina až se vrátí z dovolené.

    #28445

    Krbcova
    Participant

    Děkuji, používám galerii Wordpresu(alespoň myslím). Pošlu náhledy jak to dělám, bohužel nyní musím řešit jiný úkol. Omlouvám se pošlu později.

    #38638

    Karel80
    Participant

    Zdravím, a jak by jste si představovala to zobrazení těch fotek, jakože úplně každou zvlášť a nebo podobně jak je to třeba tady na tom webu? Jako zobrazení fotky každé zvlášť třeba s popisem a nebo jen samostatně galerii fotek jen na prohlížení, co se týká toho zobrazení. Já osobně tomu taky moc nerozumím proc se vám to tak děje. S pozdravem Karel

    #38639

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ehm @karel80 trošku jste zaspal. Ta debata byla z roku 2016 :D.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti