WordPress na subdoménách

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25644

    jjp
    Participant

    Zdravím,
    potřebuji provozovat několik webu na subdoménách. Samozřejmě jsem googlil a našel návody, jak wordpress nainstalovat tak, aby umožňovat provozovat více webů.

    Pokud by mi wordpress běžel klasicky na doméně II. řádu (web.cz), tak bych v tom neviděl problém. Problém je, že momentálně mám wordpress nainstalovaný na subdoméně blog.web.cz, kdežto web.cz je přesměrovaný na DNS provozovatele eshopu, který na webu běží.

    Je možné, nějakým způsobem wordpress běžící na subdoméně (blog.web.cz) upravit, aby umožňoval ten běh více webů?

    Případně pokud bych na každou subdoménu instaloval nový wordpress, ovlivní to nějak výkon, stabilitu a běh webu?

    Děkuji

    #25676

    admin
    Keymaster
    Web

    Teoreticky by šlo i v tomto případě použít síť webů (Multisite). Pokud ji zprovozníte na subdoméně blog.web.cz, tak vytvářené weby budou automaticky ještě o úroveň níže, tedy web1.blog.web.cz. A pro tyto případy je určen třeba plugin Remove Domain Part, který by měl u nově vytvářených webů odstranit .blog, takže nově vytvářené weby budou mít adresu web1.web.cz. Ale nezkoušel jsem to :-) Je tam i odkaz na manuál jak postupovat a co všechno nastavit, ale teoreticky by to i podle komentářů mělo fungovat…

    #25847

    jjp
    Participant

    Díky moc, mrknu na to :)

    #29644

    admin
    Keymaster
    Web

    @jjp: Podařilo se to nakonec zprovoznit? Zrovna nedávno jsem narazil na povedený plugin WP Same Level Subdomain Multisite, který by to měl také bez problémů umožnit.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti