WordPress databáze Mysql

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  senior a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30329

    senior
    Participant

    Dobrý den, do databáze Mysql, kterou využívá i WP, jsem vložil tabulku s daty a informacemi o 150000 autech. Tabulka se jmenuje “auta”. Na wordpressu mám postavený web, chtěl bych se z něho k datům o autech nějak dostat, jednoduše je na stránce filtrovat, leč nedaří se mi to. Dříve jsem to zvládal dostatečně, nyní, po mozkové mrtvici, sbírám kusé informace k útržkům, které mi “zbyly”. Nezlobte se na mě, pokud se dotaz jeví jako triviální. Moc děkuji za “nakopnutí” a radu. Mějte se hezky.

    #30330

    admin
    Keymaster
    Web

    Celé je to vlastně mnohem složitější a možností je několik…

    – Pokud jsou data součástí WordPressu, tedy využívají jeho databázové tabulky (např. wp_posts), tak můžete následně používat i jeho jednoduché funkce na výpis příspěvků (např. WP_Query). V tomto případě musíte ale data naimportovat do jeho databáze (např. pomocí pluginu WP All Import).

    – Nebo můžete data nechat v samostatné tabulce a pro přístup k nim používat třídu wpdb() pro přístup k databázi. Doporučuji detailně projít sérii návodů, kde je vše stručně a jasně vysvětleno.

    – Poslední možností je, že to budete mít zcela oddělené a budete psát vlastní skripty, ale s tím už bohužel moc nepomohu (a ani se to podle mě moc nevyplatí).

    #30331

    senior
    Participant

    Děkuji moc, zkusím se s tím poprat. V každém případě, dobře jste mě “nakopnul”. Mějte se hezky.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti