WordPress 4.4 – komentáře

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem WordPress 4.4 – komentáře

Zvolené téma obsahuje celkem 16 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25742

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Tak jsem provedl aktualizaci na nejnovější verzi 4.4 a mám takový menší problém.
    U všech příspěvků se mi bezproblémů zobrazují komentáře. Mám zaplé stránkování. Jen u jednoho článku, kde je přes 2 tisíce komentářů se nezobrazí ani jeden. Když však zadám určitou adresu stránky v komentářích, tak se mi daný příspěvek zobrazí i s komentáři na příslušné stránce.
    Nevím kde by mohl být problém

    #25744

    admin
    Keymaster
    Web

    O jakou jde šablonu? Když zkusíte přepnout na základní šablonu Twenty Sixteen, tak to bez problémů funguje? Ve WordPressu 4.4 došlo k některým změnám ohledně získávání a zobrazování komentářů, takže to bude s aktualizací patrně souviset. Teď je třeba jen zjistit, zda to je chyba šablony nebo přímo WordPressu…

    #25745

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Zkusil jsem všechny základní šablony. Jen ne twentysixteen, jelikož ji nemám nainstalovanou. Všude je tatáž chyba. O změně ohledně komentářů ve verzi 4.4 vím. Proto je mi jasné, že se jedná o problém s aktualizací jen nevím, kde je kolize. Jiné články fungují.

    #25746

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to vypadá na chybu WordPressu, podobný problém jsem viděl zde. Tam jde o stránku, která má 1400 komentářů, takže by to mohlo souviset. A údajně pomohla změna nastavení v menu Nastavení – Komentáře, kde se musí přehodit u stránkování komentářů “poslední” na “první”…

    #25748

    peeeeeta
    Participant
    Web

    No tak změna pomohla, ale je velice divné, aby uživatelé četli komentáře, které jsou přes rok staré. Vhodnější je tedy řazení, aby nejnovější byly první.

    #25973

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně je to tedy opravdu způsobeno chybou ve WordPressu 4.4. Opravná verze v podobě WordPressu 4.4.1 by se měla objevit snad už tento týden, mimochodem, chyb bylo nahlášeno opravdu mnoho (některé i dost závažné) a opraveno jich bude cca 50. Případně můžete vyzkoušet plugin WordPress Beta Tester a aktualizovat na nejnovější verzi pro 4.4.x.

    #25980

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Určitě je to způsobeno chybou ve verzi 4.4 . To hlášení jsem sledoval a i sledoval, kdy bude přibližně vypuštěna opravná verze 4.4.1. Chyb je opravdu dost a budu velice rád, když se nová verze vypustí ještě tento týden.
    Raději si počkám na originální vypuštění, než instalovat ještě nefinální verzi.

    #25990

    admin
    Keymaster
    Web

    Chápu :-) Po špatných zkušenostech osobně raději aktualizuji až na první opravnou verzi…

    #25991

    peeeeeta
    Participant
    Web

    No to se ale člověk u 4.4.1 načekal. Nejspíše to taky tak začnu dělat. Já tedy vždy otestuji na jiném webu než nasadím do ostrého provozu, ale tolika komentářů jsem na zkušebním webu neměl.

    Jak je na tom čeština?

    #26352

    admin
    Keymaster
    Web

    S češtinou to bohužel moc dobře nevypadá :-( Pořád ale věřím, že bude rychle dokončena…

    Pokud jsem to z popisu odkazované chyby správně pochopil, tak ani nešlo o velký počet komentářů, ale o to, že se u příspěvku objevovaly i nějaké nechválené komentáře? Byl tento problém ve verzi 4.4.1 nakonec opraven nebo ne? Nějaké další problémy budou opraveny ještě ve verzi 4.4.2, která vyjde možná už zítra…

    #26355

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Co se stalo/děje, že jsou teď takové problémy s překladem?
    Co přibrat někoho dalšího na kontrolování překladů a případně další výpomoc, aby to nesedělo jen na jednom člověku?

    Ano problém byl opraven ve verzi 4.4.1. Jednalo se o to, že podíl schválených a čekajících nesměl být větší než počet stránek. Byla to docela kuriozitní chyba.
    O 4.4.2 vím ;) .

    #26356

    admin
    Keymaster
    Web

    Málo času :-) A když už si udělám volno (plánováno minulý týden), tak místo toho zaútočila v rodině chřipka a na překlady nebylo vůbec pomyšlení :-( Čeština (a další lidé pro schvalování) bude hlavním tématem nedělního Contributors day v rámci letošního WordCampu (21.2.2016). Pokud máš zájem se do budoucna více podílet, tak se určitě zastav (nedělní část bude myslím zcela zdarma).

    #26357

    admin
    Keymaster
    Web

    A o češtině můžeme diskutovat v odkazovaném (či klidně nějakém novém vlákně), ať se nám to sem neplete :-)

    Díky za potvrzení vyřešené chyby s komentáři!

    #26358

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Tak klidně budu o češtině diskutovat v přímo daném tématu ;), hlavně aby tam někdo byl :).

    No rád bych se stavil, ale mám to dost z ruky a mám docela narvaný program. Snad se ale někdy na takovouto akci dostanu ;).
    Zájem se více podílet mám. Jistě by to šlo zařídit i bez návštěvy ;) .

    #26359

    admin
    Keymaster
    Web

    “Narvaný program” je docela častá diagnóza :-)

    Určitě by to ale šlo i bez návštěvy, můžeme se nějak potkat virtuálně… Potřeboval bych ale na začátek nějakou ukázku navržených řetězců (ideálně odkaz na uživatelské jméno v GlotPressu). Potom můžeme probrat konkrétní řetězce a související problémy… Nemohu dát rovnou přístupy pro schvalování (i když bych to už asi udělal rád), dokud si nebudu jist, že konkrétní uživatel bude mít jasno, co se může pustit a co už ne…

    #26361

    peeeeeta
    Participant
    Web
    This reply has been marked as private.
    #26395

    admin
    Keymaster
    Web

    @peeeeeta: Aktuálně zkoušíme pro jednoduché operativní diskuze Slack (pro větší témata zůstane fórum), pokud bude zájem, tak dejte vědět na jaký email zaslat pozvánku :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti