Wordfens, iThemes, 404 vs 301,

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Wordfens, iThemes, 404 vs 301,

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23286

    Karol145
    Participant

    Dobrý deň,
    nie som programátor, stránky si vytváram sám a narazil som na nasledovné problémy:
    1.
    Po nainštalovaní Wordfence začal Google Webmasters nachádzať chyby v adresách URL – chyba servru 509:

    wp-admin/admin-ajax.php?action=wordfence_logHuman&hid=7D20D428542CDEAE641089F7CBF40880
    wp-admin/admin-ajax.php?action=wordfence_logHuman&hid=160E61D7741DD4F91FA7561997533FE3

    V nastaveniach Wordfence som v Options – Firewall Rules povolil väčší počet prístupov, aby neboli prísne nastavenia pre humans – nepomohlo.
    Prosím o radu alebo tip, ako uvedený problém vyriešiť.

    2.
    Pri spustení Wordfense a Ithemes security (zhodné funkcie sú vždy zapnuté len na jednom) Google webmasters – v záložke Načítať ako Google – stránku zobrazí korektne ako zobrazenie pre návštevníka, ale ako Googlebot je stránka zobrazená úplne nekorektne (predtým sa zobrazovala správne – zhodne ako pre návštevníka). Googlebot vypíše zdroje, ktoré nemohol pre danú stránku načítať. Jedná sa hlavne o súbory css. Z hľadiska hodnotenia Google asi nie je táto situácia vhodná.
    Prosím o radu alebo tip ako uvedený problém vyriešiť.

    3.
    Posledná otázka sa týka modulu SEO Redirections. Stránky, ktoré sa museli meniť alebo boli odstránené, sú presmerované. Avšak čo s odkazmi, ktoré sa nenájdu (odkaz na odstránený obrázok, neznáma stránka). Je ich z hľadiska SEO vhodné všetky presmerovať na úvodnú stránku, alebo ich ponechať, nech sa zobrazia ako 404? Ak ich presmerujem, stránka 404 stráca význam.
    Aké je vhodné riešenie z hľadiska SEO a Google?
    Ďakujem

    #23288

    admin
    Keymaster
    Web

    Existuje nějaký důvod proč používat oba bezpečnostní pluginy, tedy Wordfence Security a iThemes Security najednou? Pokud je tedy z nějakého důvodu vůbec potřebujete používat?

    ad 3) Plugin SEO Redirection umí automaticky přesměrovat všechny chybové stránky 404 (Nenalezeno). Z hlediska SEO si myslím, že je lepší přesměrovat změněné adresy na nové adresy a uživatel pak nemusí na webu složitě hledat požadovaný obsah. Vyhledávače si časem zaindexují novou adresu a přesměrování tam už zůstane víceméně pro chybné odkazy, které směřují na web odjinud (a nemůžete je tak nijak upravit). Takže bych se v tomto případě asi přikláněl k přesměrování. Automatická detekce chybových stránek (404) je sice zajímavá funkce, ale záležet to bude hlavně na majiteli webu, zda čtenáře v tomto případě rovnou přesměrujete na úvodní stránku webu nebo mu zobrazíte stránku s chybovou hláškou “Nenalezeno”. Asi bych se přikláněl k variantě “Chyba 404”, aby bylo čtenáři jasné, že tam hledaný obsah už není (nebo nikdy nebyl) a může ho zkusit dohledat ručně (přesměrování na úvodní stránku může být matoucí)… Stránku je možné pěkně vyladit, přidat vyhledávací formulář, seznam rubrik, nejnovější příspěvky, atd.

    #23292

    Karol145
    Participant

    Ďakujem ad 1) a 2) – vybavené
    ad 3) ako ale túto skutočnosť riešiť keď sa nejená o celú stránku ale o obrázok ktorý je zaindexovaný a googlebot ho nenájde? Je z hľadiska Google vhodnejšie ponechať 404 (obázok nenašiel) alebo dať presmerovanie na hlavnú stránku?

    #23387

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 1 a 2) Jakým způsobem jste to nakonec vyřešil?

    ad 3) Tak to netuším, ale bral bych to asi logicky stejně jako u obsahu. Obrázek bude stejně asi odstraněn z indexu vyhledávače, takže je jedno, zda pošlete stránku 404 nebo přesměrujete na úvodní stránku. Asi bych upřednostnil klasickou stránku 404, kde bych uvedl podrobnosti, že byl obsah patrně smazán, případně ho můžete zkusit najít, atd… Ale nejsem SEO expert a uvítám případné doplnění :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti