Woocommerce kontakty (emaily newsletter), faktury, složenky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Woocommerce kontakty (emaily newsletter), faktury, složenky

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25670

    max
    Participant

    Zdravím všechny.
    Potřeboval bych vědět, jak udělat nejaké věci ve Woocommerce. Prosím někoho, kdo má zkušenosti a ví, jak na to. Po něčem jsem již sám pátral a něco zkoušel, ale raději si nechám poradit od zkušenějších.
    Díky moc.

    1. Kontakty – aby se mi přes woocommerce sbírali kontakty do nějakého “adresáře” a abych pam ty kontakty mohl nějak spravovat a zasílat newslettery třeba se slevami. Na něco jsem se již díval, ale je toho několik a tak nevím, co je vhodné pro mě zvolit. Jedná se o docela malý eshop s několika objednávkami měsíčně, žádný velký shop ani stovky objednávek, takže by stačilo prozatím něco free. Mailchimp, MailPoet, nebo jiný? Líbí se mi oba a nevím který zvolit, nebo jestli existuje nějaký ještě pro mě vhodnější? Našel jsem jich více.
    2. Faktury – jde nějak udělat, aby se zákazníkovi vygenerovala faktura, ale bez čísla faktury? A jde nějak abych to číslo faktury mohl šikovně “editovat”. Jde o to, že mám faktury ve tvaru 2015101,2015102, atd. Ale někdy si někdo objedná i přes mejl a tak mu vystavím fakturu a tak by to číslování ve woocommerce a fakturých pak nepasovalo, jak byste to řešili vy?
    3. Složenky – potřeboval bych, když si člověk objedná, aby se mi ty data daly poslat “nějak do něčeho” (csv do nějakého php/html formuláře) a pak bych mohl vytisknout dobírkovou složenku a popřípadě i na dodací lístek. Zatím to dělám ručně, ale kdyby toho bylo časem více… Ale i tak to musím vždy napasovat, aby se to vlezlo do těch políček.

    Později bych potřeboval asi i časem zodpovědět pár věcí okolo WPML, ale to už nechám asi na jindy.

    Díky moc všem za pomoc a rady.

    #25671

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 2) Zatím doplním jen odkaz na téma, kde jsme číslování objednávek řešili. Základy by měl umět plugin WooCommerce Sequential Order Numbers, ale požadované úpravy bude umět asi až placená verze. Zatím jsem se nedíval, jak by bylo složité něco podobného doplnit jako vlastní funkci.

    S číslováním faktur je ale obecně problém, protože by číselná řada faktur měla navazovat. Na druhou stranu ji můžete “vynulovat” pomocí pluginu a pro emailové objednávky mít vlastní speciální číselnou řadu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti