Widgety – chyba po aktualizaci

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Widgety – chyba po aktualizaci

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 6 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32275

    Saarka
    Participant

    Dnes mi byl automaticky aktualizován wordpress na 4.2.14.
    Na www se mi přestaly zobrazovat obrázky a stránky umístěné do widgetů, místo nich je tam tento text:
    Fatal error: Call to undefined function wp_get_attachment_image_srcset() in /data/web/virtuals/84882/virtual/www/wp-content/plugins/image-widget/image-widget.php on line 294

    V administraci webu v části Vzhled/Widgety se nezobrazuje pravá strana stránky s možností umístit widgety do Sidebar a Footer nebo vidět, které widgety už na stránce jsou. A také ve Vzhled/Přizpůsobit se možnosti nastavení nenačítá (tedy snaží se, ale nic se neděje).

    Možná chyba souvisí i s aktualizací pluginu Image widget, který jsem dnes udělala (je kompatibilni až do verze 4.7.4.), ale z widgetů používám i text, štítky apod. A ty tam také nejsou.
    Prosím o radu. Děkuji.

    #32276

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, problém bude s pluginem Image Widget, který v nové verzi obsahuje funkce z WordPressu 4.4.x. Musíte buď plugin deaktivovat nebo aktualizovat WordPress na novější verzi.

    #32278

    Saarka
    Participant

    Děkuji. Deaktivace pomohla, jen samozřejmě zmizely stránky umístěné do Image widgetu.
    Aktualizace wordpresu se trochu bojím, k dispozici je už verze 4.7.4 a nejsem si jista, zda všechny pluginy atd., které používám, jsou kompatibilní. Aby mi to pak nerozhodlilo stránky ještě víc.

    #32279

    admin
    Keymaster
    Web

    To se předem bohužel těžko odhaduje… Samotná aktualizace WordPressu je většinou bez problémů, ale záleží na použité šabloně a pluginech, aktualizovat je potřeba všechno a k problémům dojít může. Můžete si ale udělat zálohu, zkusit to a případně se vrátit k původnímu stavu. Pokud tam máte nějaké problematické pluginy nebo se do toho nechcete sama pouštět, tak to můžeme provést v rámci placené zakázky (ozvěte se, prosím).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti