WEB bez www

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Olympia a poslední změna je stará 8 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24152

    Olympia
    Participant
    Web

    Ahojte, rád by som sa Vás spýtal. Mám WP web na ktorom som ale WP neinštaloval.A som prekvapený, že www adresa je bez wwww ( gofashion.sk ).Pýtal som o radu kamaráta, pokúšal sa to spraviť cez htacces, no nepodarilo sa. Tak neviem, dá sa to nastaviť vo WP ? Kedy vlastne prebieha dané nastavenie? Doteraz som si nainštaloval sám dva WP a tie mali automaticky verziu s www, tak nerozumiem ..

    (dúfam, že som sa trafil do témy)

    #24153

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, lze to snadno změnit v menu Nastavení – Obecné, položky “Instalace WordPressu (URL)” a “Úvodní stránka webu (URL)”. WordPress si to jinak automaticky hlídá, takže když nastavíte adresu bez “www”, tak na ni bude všechny návštěvníky (i vyhledávače) posílat, i když to budou zadávat v podobě s “www”.

    Při instalaci se patrně použije taková verze adresy, ze které spustíte instalaci (může to asi ovlivnit i nastavení hostingu). Pokud začne instalace na adrese s “www”, tak bude tato podoba uložena do databáze jako hlavní (ale nezkoušel jsem to)…

    #24171

    Olympia
    Participant
    Web

    Ja práve chcem verziu s www . Ináč presne tejto odpovede som sa obával, že mi poradíte :) Ja dané položky nemôžem vyplniť, sú neaktívné. Je v nich slabým sivým písmom napísané http://gofashion.sk ,ale prepísať to nejde :/

    #24174

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to budete mít asi zadané v souboru wp-config.php (na FTP v hlavním adresáři webu). Můžete to změnit přímo v tomto souboru nebo to tam můžete zcela smazat a následně to změnit v administraci WordPressu:

    define('WP_HOME','http://gofashion.sk');
    define('WP_SITEURL','http://gofashion.sk');
    #24206

    Olympia
    Participant
    Web

    SUPER, ďakujem Vám. Akurát som to odskúšal, po prvý krát, čo som mal otvorený wp-config.php a funguje to :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti