Výpis příspěvků a komentářů v sidebaru podle rubriky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Výpis příspěvků a komentářů v sidebaru podle rubriky

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wifi_jirka a poslední změna je stará 10 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1513

    milosak
    Participant

    Ahoj, potřebuji v menu vypisovat příspěvky vždy z dané rubriky. Pokud si někdo bude číst příspěvek třeba z rubriky “cestování” zobrazí se mu v sidebaru pouze příspěvky z rubriky “cestování” atd. Ideálně i komentáře odpovídající dané rubrice. Ideálně když to bude plugin. Našel jsem http://wordpress.org/extend/plugins/extended-categories-widget/ ale ten jsem na wp 3.2 nerozeběhl. Nevíte někdo o takovém pluginu? Dík.

    #11017

    admin
    Keymaster
    Web

    Doporučuju aktualizovat WordPress na nejnovější verzi 3.3.1, plugin AVH Extended Categories Widget je poměrně aktuální a měl by fungovat. V čem byl konkrétně problém s jeho funkčností?

    A jinak jsem to asi celé úplně nepochopil. Na úvodní stránce (homepage) máte v postranním panelu (widget) výpis nejnovějších příspěvků. A když uživatel nějaký příspěvek vybere, tak se tam budou zobrazovat pouze příspěvky ze související rubriky? To samé by mělo fungovat i pro výpis nejnovějších komentářů? A bude to fungovat pouze pro rubriky? Co se tam bude zobrazovat když bude návštěvník na stránce? A co když bude ve výpisu konkrétní rubriky?

    #11018

    milosak
    Participant

    Představa je taková že pokud si někdo bude číst příspěvek z rubriky např. auto zobrazí se v sidebaru pouze příspěvky z rubriky auto atd. Na homepage nebo na jakékoliv jiné stránce pak poslední přidané příspěvky.

    #11019

    admin
    Keymaster
    Web

    Na tomto příkladu si můžeme zrovna představit jednu z drobných novinek WordPressu 3.4, a to filtr widget_posts_args (zdroj). Následující kód stačí nakopírovat do souboru functions.php v adresáři šablony nebo vytvořit samostatný plugin.

    function separatista_nejnovejsi_prispevky( $args ) {
      if ( is_single() ) {
        $categories = get_the_category();
        if ( $categories ) {
          $pocet_rubrik = 0;
          foreach ( $categories as $category ) {
            if ( $pocet_rubrik > 0 ) { $rubriky .= ','; }
            $rubriky .= $category->cat_ID;
          }
        }
      }
    $args['cat'] = $rubriky;
    return $args;
    }
    add_filter( 'widget_posts_args', 'separatista_nejnovejsi_prispevky' );

    Ošetřena by měla být i možnost, že je příspěvek zařazen ve více rubrikách. Bohužel podmínkou je využití nejnovější verze WordPressu, tedy WordPress 3.4 beta 1 (podrobnosti).

    A jak toho dosáhnout v současné verzi WordPressu 3.3.1? Napadá mě např. ještě plugin WP Category Post List Widget. Novinkou by tam mělo být nastavení Current Category, což by mělo fungovat tak, jak potřebujete (nezkoušel jsem).

    #11020

    milosak
    Participant

    Díky admine. Zatím jsem zkusil plugin Category Post List a na WP 3.3.1 funguje bez problémů. Ještě někde zkusím ten kód na 3.4. Ještě jednou díky.

    #11021

    neteyescz
    Participant

    Admin: Thumbs up! Velmi dobrý script!

    #11022

    admin
    Keymaster
    Web

    milosak: Výborně! V čem byl vlastně problém s původním pluginem AVH Extended Categories Widget? Proč nefungoval?

    neteyescz: Díky :-) Ještě by se možná hodilo doplnit parametr category__and, který by řešil výpis příspěvků i v případě, kdy se shoduje několik použitých rubrik (tedy pokud by byl příspěvek zařazen třeba do dvou rubrik, tak aby se zobrazily pouze příspěvky, které jsou také zařazeny do obou stejných rubrik).

    #11023

    wifi_jirka
    Participant
    Web

    Nejlepší co jsem objevil já je WooSidebars, který řeší problematiku sidebarů a jejich obsahu dost komplexně.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti