Úprava šablony MH Magazine lite (zobrazení počtu příspěvků)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Úprava šablony MH Magazine lite (zobrazení počtu příspěvků)

Zvolené téma obsahuje celkem 19 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  lioness2 a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31413

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    vypadá to, že si pro tvorbu svého webu vyberu tuto šablonu: https://wordpress.org/themes/mh-magazine-lite/.

    Ale mám velký problém s jistou funkcí. Pokud ve widgetu Archivu a Rubrik zaškrtnu zobrazení počtu příspěvků, tak tento počet se zobrazuje na samostatném řádku pod názvem rubriky či měsíce. Toto se mi vůbec nehodí :-( Potřebovala bych, aby se počet zobrazoval buď těsně za názvem měsíce či rubriky, nebo ještě lépe na konci příslušného řádku.

    Přikládám obrázek, kdy vlevo je ukázka toho, jak se náhled zobrazuje nyní a vpravo je ukázka toho, jak bych chtěla zobrazování já (červeně a modře).

    Doplňující otázka – zařídit u této šablony
    – tzv “sticky menu” a
    – doplnit druhý sidebar
    by již bylo složitější že?

    Moc děkuji za případné (pokud možno podrobné) rady.

    #31414

    lioness2
    Participant

    Obrázek se bohužel nepřiložil, netuším proč (má jen 18 KB)… Zkusím ještě jednou.

    Attachments:
    #31437

    JKovac
    Participant

    Zkusím nejdříve stručnou radu :)

    problém s počtem by možná šel upravit drobnou úpravou CSS, ale byl by k tomu zapotřebí odkaz na Vaše stránky, protože i když si zkusím šablonu nainstalovat, tak můžu mít jiné rozložení stránky, které může být změněno některým Vámi použitým pluginem.

    Doplňující otázka – zařídit u této šablony
    – tzv „sticky menu“ a
    – doplnit druhý sidebar
    by již bylo složitější že?

    Dost věcí se dá docílit použitím pluginů. Zkoušela jste třeba Custom Sidebars, myStickymenu, Sticky Menu (or Anything!) on Scroll, Max Mega Menu atd…

    #31451

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    moc vám děkuji za ochotu. S těmi stránkami je to trošku problém. Zatím se mi je nechce nikde dávat takto “veřejně” a ještě na adrese subdomény :-( A za druhé ještě nejsou zcela dokončeny, tak nemohu vyloučit případ co uvádíte, jiný plugin či rozložení…

    Custom Sidebars jsem již zkoumala ale neinstalovala, měla jsem za to, že tento plugin umí jen určit na jaké stránce se co zobrazí. Neměla jsem z něj pocit, že by uměl další sidebar někam doplnit. Nevím zda jsem to napsala správně, ale šablona má jen dva sloupce např. sidebar+content nebo content+sidebar. A já bych třeba chtěla aby měla šablona 3 sloupce, tj. sidebar+content+sidebar.

    Další věc je i ta, že se již chci vyvarovat přílišné instalaci pluginů a raději bych si dělala úpravy přímo někde v “kódu”. Nejsem přímo html znalec, ale trošku již vím o co jde ;-)

    #31462

    lioness2
    Participant

    Dobrý večer,
    tak pokud byste se chtěl (kdokoliv) podívat na tu možnou úpravu “počtu příspěvků” v kategorii, tak se jedná o stránky http://www.fotoreal.cz.
    Zkoušela jsem to přes Siteorigine CSS ale tam to zřejmě nijak nelze :-(
    PS: a z MH Magazine lite mám vytvořenou Child šablonu.
    Děkuji.

    #31469

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,

    omlouvám se, je to jak píšete, Custom Sidebars skutečně umí (jako všechny ostatní pluginy tohoto typu) pouze zvolit různý obsah v sidebaru pro danou stránku. Je to již déle co jsem ho použil a až jak jste to napsala, tak jsem si vzpomněl, že jsem ten druhý sidebar musel pro tu šablonu nejdříve nadefinovat.

    Doporučoval jsem Vám pluginy, protože problém je v tom, že Vám pouze html stačit nebude. Je zapotřebí se orientovat i v PHP a u sticky menu nejlépe i v Javě. Ono nejde o to kolik pluginů použijete, aspoň to nemusíte programovat, ale na “ostrých” stránkách používat jen ty které opravdu chci. Zkoušet si je raději na testovacím webu.

    Ale klidně se podívejte do Wordpress Codexu jak například vytvořit další sidebar.

    Co se týče toho počtu příspěvků, stačí zrušit prvku widget_categories li a blokové zobrazení. Vložte tedy do CSS v child teheme, nebo v administraci – Vzhled – Přizpůsobit – CSS tento kód

    .widget_categories li a {
        display: inline;
     }

    Pokud budete chtít posunout to číslo i dále doprava od názvu archivu, upravte i padding

    .widget_categories li a {
        display: inline;
        padding: 5px 140px 0 0;
    }
    #31475

    mirekk
    Participant
    Web

    O.T.: šablona MH-Magazine se i mě líbí. Mám totiž už delší dobu koupenou její placenou variantu a zatím ji na locale testuji.

    #31486

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    sticky menu řešit nebudu a druhý sidebar už by na mě byl asi moc složitý. Dokázala bych zkopírovat kódy a někam je vložit, ale de fakto vůbec nevím kam by se měly vkládat a ani nevím co bych v nich případně měla upravit manuálně :-( Navíc po přidání druhého sidebaru bych asi musela upravit i šířku “obsahu” a to také nevím kde a jak… Tedy se budu muset zřejmě spokojit s jedním sidebarem..

    Jinak moc děkuji za užitečnou radu :-) Tedy počet příspěvků již mám za názvem kategorie, kdy mezeru jsem si trochu zmenšila.
    Ještě doplňující dotaz, ikdyž i s tímto budu již spokojena ;-) Pokud nastavím tu mezeru, tak se počet příspěvků zobrazuje v určité vzdálenosti za kategorií (pochopitelně). Kdybych však chtěla, aby se počet příspěvků zobrazoval vždy zcela na konci řádku vpravo (tedy by tím počet byl i pěkně zarovnaný pod sebou), nešlo by to nějak udělat? – viz první obrázek “modře”
    Zkoušela jsem za tímto účelem do vašeho kódu doplnit nějaké příkazy typu “text-align: right;” apod. ale nic to nedělá.
    Děkuji.

    #31489

    JKovac
    Participant

    Protože číslo kategorie není v samostatném prvku, musíme tedy správně použít text-align. Ale ten je zapotřebí zadávat nadřazenému prvku. Protože tato vlastnost neovlivňuje prvek samotný, ale až to co se do něj vloží.
    Kód by tedy měl vypadal takto.

    .cat-item {
        text-align: right;
    }

    a u kódu co jsme vkládali před tím nás tím pádem nebude zajímat padding, ale musíme prvku widget_categories li a stanovit obtékání

    .widget_categories li a {
        display: inline;
        float: left;
    }
    #31490

    lioness2
    Participant

    Musím velice ocenit, že mi nejen napíšete postup, ale také vysvětlíte důvod. To se mi opravdu moc líbí a vyhovuje mi.
    Bohužel však když zadám oba tyto kódy do CSS, tedy:
    .cat-item {
    text-align: right;
    }

    .widget_categories li a {
    display: inline;
    float: left;
    }
    Pak výsledek je rozhozený. Respektive čísla jsou správně zarovnána do prava, ale texty kategorií jsou odskočené – viz obrázek (zkoušeno na subdoméně, tam mám kategorie 2 namísto jedné na doméně). Tak nevím :-(

    Attachments:
    #31493

    JKovac
    Participant

    Abych se na to mohl podívat přímo, tak jsem si kvůli Vám šablonu nainstaloval :)

    Je ještě zapotřebí, aby se další plovoucí prvek (float) zobrazil až po předchozím plovoucím prvku (počkal na jeho ukončení). Na to nám slouží vlastnost Clear.

    .cat-item {
      text-align: right;
      clear: both;
    }

    Pokud se prvku přiřadí obtékání (udělá se z něj plovoucí prvek) není zapotřebí již řešit zobrazení (display). Jen bych upravil trošku vnitřní okraj.

    .widget_categories li a {
      float: left;
      padding: 0 0 10px 0;
    }
    #31494

    lioness2
    Participant

    Funguje! Jste zlatíčko – i ta mezera je opravdu dost vhodná. Moc děkuji :-)

    Zakoupila jsem si knihy HTML pro zelenáče a CSS pro zelenáče, tak snad mi to bude k užitku až najdu víc času se do toho ponořit… ;-)

    PS: ještě jen takový dotaz, jestli byste nevěděl… když najedu na tuto stránku: http://www.fotoreal.cz/category/uzavreno-archiv/, tak se mi v počítači ukazuje správně ale v telefonech chybí v seznamu položka “ceny”. Tedy např. u Byt 1+KK Příbram se v počítači ukazuje “PRODEJ: 590.000,- Kč/nemovitost” ale v telefonu toto zcela chybí a je tam prázdné místo. Upřesním, že tento text je napsán u příspěvku ve “stručném výpisu příspěvku”. Je to běžné že na telefonech se stručný výpis příspěvku neukáže? Nebo je to jen typ od typu telefonu? Zkoušela jsem to na Nokii N8 (Symbian) ale tam se toho neukáže víc, třeba ani galerie, ale přeci jen je to již “starý” telefon :-D a na Huawei tuším že to byl typ 6 lite (Android).

    #31498

    JKovac
    Participant

    Je to dáno v CSS

    @media screen and (max-width: 620px)
    .mh-loop-excerpt {
        display: none;
    }

    Znamená to, že pro všechna zařízení s rozlišením do 620px se stručný výpis zobrazovat nebude. Musela by jste vlastnost display změnit třeba na block tedy

    @media screen and (max-width: 620px)
    .mh-loop-excerpt {
        display: block;
    }
    #31514

    lioness2
    Participant

    Vypadá to, že to zabralo. Moc děkuji! :-) Jak to musí být vše jednoduché, když člověk přesně ví, jak se která oblast v šabloně nazývá že, pak ji jen najít a dát správný kód… :-)

    #31517

    JKovac
    Participant

    To ví jen vývojář šablony :)

    My ostatní používáme možnost, kterou nabízí skoro každý prohlížeč. Já třeba převážně používám Chrome. Pokud kliknete pravím tlačítkem na prvek který chcete upravit a zvolíte Prozkoumat, otevře se Vám nástroj pro vývojáře, kde zjistíte skoro úplně všechno.

    V Edge ke stejnému účelu slouží Zkontrolovat prvek atd….

    #31522

    lioness2
    Participant

    Ano, tuto možnost znám, ovšem to co na mě vyběhne je pro mě stejně španělská vesnice :-D To už by bylo na školení..
    Prozatím vám moc děkuji a nyní se musím věnovat méně příjemné věci – zřejmě mi odchází HDD v NTB… :-(

    #31875

    lioness2
    Participant

    Dobrý den, můžete mi prosím ještě poradit? Týká se to uvedené šablony. Mám k ní udělán překlad do CZ (originál nebyl kompletní, tak jsem ho doplnila a malinko upravila). Aktivní mám šablonu child. Dnes jsem aktualizovala rodičovskou šablonu a překlad mi zmizel. Když jsem se pokusila na serveru doplnit do souborů šablony child novou složku languages a do ní cz soubory překladu přetáhnout, to nepomohlo. Až znovunatažení přeložených souborů přímo do složky languages v rodičovské šabloně.

    Lze nějakým způsobem tyto přeložené CZ soubory spárovat s child šablonou tak, abych je nemusela kopírovat vždy znovu při aktualizaci rodičovské šablony?

    Moc děkuji.
    PS: mám nainstalován i plugin Loco translate ale překlad šablony jsem asi dělala přes Poedit, tak nevím jak by to šlo případně propsat do Loco translate, aby to dokázal plugin načítat – zda to vůbec jde (a nerada bych to dělala znovu přes Loco, když už to přeložené mám a uložené v PC)…

    #31877

    mirekk
    Participant
    Web

    Překladové soubory uložte do adresáře: wp-content/languages/themes
    Budete je asi muset přejmenovat tak, aby název obsahoval i název šablony. Alespoň v placené verzi se jmenují jen cs_CZ.po (.mo). Já to takto mám vložené do výše uvedeného adresáře a funguje mi to.

    Musí se tedy jmenovat takto: mh-magazine-cs_CZ.po a mh-magazine-cs_CZ.mo

    #31878

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,

    je to tak jak píše @mirekk. Jen to trochu upřesním.

    Od verze WP 4.6 se změnila pravidla priority. Do této verze měly vždy přednost uživatelské překlady. Tedy ty co byly přímo v šablonách. Od této verze jsou upřednostňovány překlady v již zmíněné (systémové) složce, takže pokud je dáte sem aktualizace šablony Vámi provedené změny neovlivní

    wp-content/languages/themes/

    Do této složky se ukládají jazykové balíčky s názvem šablony jak píše @mirekk

    wp-content/languages/themes/twenty-fifteen-cs_CZ.mo

    Kdežto přímo v šabloně je jazykový soubor bez názvu.

    wp-content/themes/twentyfifteen/languages/cs_CZ.mo

    Problém je se šablonami a pluginy, kterých jazykový balíček nese samotný WP (jako je například Woocommerce, který znepříjemňuje život mě). Ten můžete měnit přímo v systémové složce a i drobná aktualizace WP mi ho přepíše.

    Jak zmiňujete plugin Loco Translate, tak ten v manuálu píše, že úpravy provedené v tomto pluginu si ukládá do vlastní složky

    wp-content/languages/loco/themes/twenty-fifteen-cs_CZ.mo

    a snaží se tento soubor upřednostňovat i před systémovým souborem, ale bohužel v případě Woocommerce se mu to nedaří.

    #31885

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    děkuji oběma. Již jsem také na tuto složku koukala, ale nebyla jsem si jistá. Díky vám vidím, že i v tom pojmenování jsem to ale odhadla správně a na základě vašeho ujištění jsem soubory zkopírovala a přejmenovala (jen jsem tedy dala do názvu souboru celé jméno šablony “mh-magazine-lite”). A uvidíme při případné další aktualizaci. :-)
    Musím tedy říci, že při jakékoliv nové aktualizaci (jak šablony či pluginu) mě jímá docela obava a dělám raději zálohu webu – je to opodstatněné nebo se nemám bát? Mám obavu nejen ohledně dopřeložených souborů ale hlavně aby mi nezačala šablona či plugin házet nějaké chyby a nezvládala nějaké úkony (funkce) či třeba i kódy v textech, které předtím fungovaly v pořádku, a já nemusela odstavit celý web a nějak pracně a zdlouhavě to řešit (nedejbůh hledat jiný plugin a věci předělávat)… Nebo se mám bát spíše naopak těch, co aktualizovány nejsou? ;-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti