Úprava šablony – 4 sloupce

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31603

    Vlada
    Participant

    Hezký den,

    Mám následující otázky ohledně zobrazování příspěvků v šabloně. Zde http://kolobezka.friml.cz/category/pujcovna/ je co mi aktuálně zobrazuje šablona. Chtěl bych nějak docílit, aby se mi zobrazovali 4 sloupce náhledů s textem (aktuálně mohu jen 2). Zároveň bych chtěl odstranit popisky viz. obrázek v příloze.

    Předem díky za nasměrování.
    Vláďa

    #31604

    Vlada
    Participant

    Příloha

    #31607

    mirekk
    Participant
    Web

    Použitá šablona Synapse neumí zobrazovat 4 náhledy. Alespoň jsem to v demu autora nenašel.
    To, co mají v horní části je slider, vpravo jsou widgety (vy je tam zatím nemáte).

    #31613

    Vlada
    Participant

    Takže si mám zvolit jinou šablonu co umí 4 sloupce náhledů a tu pak poladit?

    Vláďa

    #31624

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud opravdu potřebujete 4 sloupce a nevíte jak správně upravit šablonu Synapse, tak bude asi nejjednodušší najít nějakou jinou. Šablonu jsem zkoušel a vypadá to, že má možnost nastavení v menu Přizpůsobit – Design & Layout – Blog Layout (Standard Blog Layout, Synapse Theme Layout a Grid – 2 Columns). Asi byste si mohl ten poslední layout přizpůsobit (nebo doplnit nový) přímo v příslušném souboru, ale bude třeba doplnit i potřebné CSS.

    Popisky si můžete pozměnit pomocí vlastní funkce synapse_posted_on(), název rubriky pak třeba přidáním souboru category.php (jako upravená kopie archive.php). Doporučením je provádět veškeré úpravy v rámci odvozené šablony (child theme). Celá problematika je ale trochu složitější, pokud se rozhodnete pro úpravy a nemáte zatím moc zkušeností, tak máte lepší za úpravy raději někomu zaplatit.

    Existují i různá další řešení, kdy je možné sloupce řešit pomocí pluginů, ale v tomto případě by to asi moc nepomohlo, protože tam je omezená i celá šířka šablony. Myslet také musíte na mobilní zobrazení, kde by asi neměly být 4 sloupce vedle sebe…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti