Tabulka médií

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  mirekk a poslední změna je stará 7 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30606

    mirekk
    Participant
    Web

    Čas od času se mi stane, že např. při vytvoření galerie z obrázků v Médiích, ale i při mazání fotek v Photo Gallery mi zmizí náhledy v Médiích.
    Obrázky ve složce na ftp zůstanou, vč. všech jejich variant rozměrů, ale nejdou použít např. jako náhledové. Když jsou vložené v příspěvku, zobrazí se tam správně.
    Ale nestane se to u všech obrázků, ale jen asi za poslední půlrok.
    Řeším to tak, že dosud jsem všechny ty zmizelé, které mám jako náhledové u příspěvků, znovu nahrával a přiřazoval k příspěvkům. Hnusná práce. Včera se mi to stalo znovu a protože jsem měl pár hodin starou zálohu databáze, obnovil jsem ji a bylo po problému.
    Abych ale nemusel obnovovat vždy celou databázi, potřeboval bych vědět, v které tabulce databáze jsou tyto náhledy uloženy, obnovil bych vždy jen tu jednu.
    Přikládám screen, jak to vypadá v Médiích. Ještě doplním, že když kliknu na Zobrazit, nezobrazí se mi obrázek, ale jen odkaz na něj, a při kliknutí na odkaz se obrázek zobrazí. Bude to asi nějaká chyba šablony, protože se mi to stává od doby, kdy jsem přešel na tu aktuální. Ale s mou (ne)angličtinou si s autory nedokážu komunikovat srozumitelně.
    Díky za vaše nápady.

    Attachments:
    #30609

    admin
    Keymaster
    Web

    Tohle bude složitější a děje se tam něco moc nepěkného :-(

    – Co to znamená “čas od času”? :-) Lze to nějak pravidelně vysledovat (třeba jednou za měsíc)? Stane se to pravidelně po nějaké činnosti nebo i náhodně, aniž jste byl v administraci?

    – Nějaký nápad proč se to stane jen u obrázků za poslední půlrok? Nějaká souvislost? Konkrétní datum (nějaká aktualizace, změna šablony) nebo přesný počet obrázků (posledních 100)? Až se to zase stane, tak to zkuste nějak přesně prozkoumat (který obrázek byl poslední s těmito problémy).

    – Co to je Photo Gallery? Používáte tam nějaký plugin na tvorbu galerií? Nemůže to způsobovat třeba i nějaký jiný plugin (možná i v rámci nějakého konfliktu se šablonou)?

    – Používaná šablona je placená Magazine Vibe, ale nevypadá, že by měla způsobovat nějaký problém (aktuální verze, dobře hodnocená). Nemůže to souviset třeba i s nějakou větší aktualizací WordPressu či pluginů, který proběhl v rámci změny šablony?

    – Data o náhledech se ukládají jako serializované pole v tabulce wp_postmeta jako hodnota _wp_attachment_metadata, ale rozhodně bych nedoporučoval obnovovat jen tuto tabulku, protože souvisí s dalšími daty v dalších tabulkách a můžete tím něco rozbít nebo způsobit konflikt. Je to tabulka, kam se velmi často ukládá velké množství dat a spíše je pak vhodnější obnovit celou databázi.

    Každopádně by to asi chtělo prozkoumat soubory šablony, zda může vůbec něco takového způsobovat, napsat autorům, zda se s tím už nesetkali a prozkoumat databázi, zda se něčím neliší obrázky, u kterých se problémy neprojeví a obrázky, kterým naopak náhledy zmizí. Obávám se, že jinak se tohoto problému asi nezbavíte…

    Mohu se na to zkusit podívat (je to docela zajímavý problém), ale už to bude v rámci placené zakázky (bude třeba provést vše výše zmiňované a nějak dohledat příčinu).

    #30610

    mirekk
    Participant
    Web

    Stane se to opravdu jen někdy a to když buď mažu víc obrázků v Médiích hromadně – zaškrtnutím a poté volbou z horního menu Smazat/Použít a taky když smažu obrázky v PhotoGallery (placená verze). Tou jsem nahradil problémovou NextgenGallery. Možná si vzpomenete, loni na jaře jsme spolu řešili problém s chybou 503, kterou způsobovalo vyčerpání php procesů právě NGG.
    Ale stane se to opravdu jen někdy. Až se mi to opět “podaří”, zjistím, od jakého data to smaže a budu si hlídat, co jsem předtím přesně dělal a určitě se ozvu.
    Díky

    #30612

    admin
    Keymaster
    Web

    Na nějaké podobné problémy s NextGEN Gallery si vzpomínám, ale už nevím, jak to přesně dopadlo (asi pokračování tohoto), ale myslel jsem, že dobře :-( Jejich podpora se zlepšuje, ale měli v posledních letech mnoho různých problémů, zejména s výkonem… Plugin Gallery (free) vypadá také dobře, placená verze asi nebude v tomto případě horší :-)

    Co se ještě měnilo společně se šablonou? Neměnil jste v tu dobu ještě plugin pro galerii?

    A ještě doplním: Až se to stane, tak by bylo ideální mít k dispozici obě verze databáze (záloha, kde je to správně + rozbitý stav). Můžeme je pak snadno porovnat a zjistit, k čemu tam konkrétně došlo…

    #30613

    admin
    Keymaster
    Web

    P.S. Můžete si udělat aktuální zálohu a zkoušet všechno, co obvykle děláte, když se to stane a třeba se to opravdu zrovna stane :-)

    #30614

    mirekk
    Participant
    Web

    Tak jo, zkusím to. Teď jedu do rachoty, takže zítra až se vrátím to zkusím.
    A ano, je to asi od doby, kdy jsem tu PhotoGallery začal používat.
    A až se to stane, pošlu vám obě databáze a udělám vám kšeftík.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti