stěhování \"moderního\" wordpressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem stěhování \"moderního\" wordpressu

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 7 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29789

    scrt
    Participant

    Zdravim všechny,

    Úvodem bych chtěl říct, že kdysi dávno CCA 4 roky zpět jsem se stěhováním wordpressu na jiný hosting neměl jediný problém. Teď jsem se zase začal stránkám věnovat a nestačím se divit jak tenhle dřív super systém prostě doj*bali.

    Stáhnul jsem si sql databázy pak si vytvořil novou prázdnou db a nahrál do ni sql. Poté mi proste wordpress neustále tvrdil, že není nainstalovanej. Tak jsem ho nainstaloval a ted prijde prvni novinka kterou nechápu: Proč proboha už není v databázích předpona WP_ prosim vas co to je to AMBW_ a CQFN_ ? No tak teda jedu dál…po asi hodinovym boji jsem prostě pochopil, že ten wordpress na ty novy domene nesparuju stou starou databází, protože ta stará měla právě jinou předponu než ta nová – vyřešil jsem to že jsem obsah ze starého posts v phpmyadminu překopíroval do novéh posts. Říkám fájn, ted nahraju obrázky na ftp, nahral jsem obrázky a nenašlo si to knim prostě cestu. Nechápu to v administraci wordpressu “jakoby” jsou ale jako URL souboru maj starou domenu (i kdyz jsem v databazi upravil vsechny linky v options) i to bych zkousnul tak je proste nahraju znova fajn, ale prosim vás mam problem že mi ty obrázky vůbec nejdou nahrát. Vubec se po nahrání nezobrazej v administraci a kdyz zkopíruju odkaz na soubor tak to hází chybu 403…..napadli mě teda práva souborů složku UPLOADS jsem nastavil na prislušná práva a stejně to nejde

    Díky vsem co to docetli do konce a poradej:))

    #29791

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,

    pro migraci WP doporučuji plugin Duplicator. Je to opravdu nejjednodušší a skoro vždy funkční způsob.

    Možná, že popisujete něco, s čím jsem se ještě nesetkal. Pokud vím tak předponu tabulek si stále volíte sám během instalace WP.
    Možná je to v závislosti na hostingu, možná si vytvoří nějakou tabulku sám, ale zrovna včera jsem instaloval wordpress-4.6.1-cs u Wedosu a žádnou Vámi zmiňovanou tabulku tam nemám. Viz. screen.

    Attachments:
    #29794

    Azifaral
    Participant
    Web

    @scrt: Zdravím, víte mám pocit, že problém bude tak trochu mezi židlí a serverem, protože žádnou z uvedených věcí jsem zatím nikdy nezaznamenal a to už jsem pár serverů, a ne zrovna malých, stěhoval.

    1. Jak už napsal výše @kovanda tak předponu si volíte při instalaci WordPressu sám. Defaultně je to vámi uvedená wp_, ale samozřejmě se mohlo stát, že při té bývalé instalaci někdo (vy?) tu předponu nadefinoval jinak. Paměť je velmi ošidná a krátká věc. Ale vás při přesunu vlastně ani nezajímá s jakou předponou jsou tabulky v sql uváděny – viz níže.
    2. Protože, pokud by jste ten přesun dělal systémem 1:1, tzn. tak jak vy popisujete, tak si nějak nedokážu představit situaci, ke které jste došel. Vy přece naimportujete zálohu databáze do čisté SQL a v ten daný okamžik máte databázi shodnou se zdrojem. A upřímně vás, jak už jsem psal, vůbec nezajímá jestli má předponu wp_, AMBW_ nebo jakoukoliv jinou. Pak totiž zkopírujete přes FTP soubory webu a jediné co změníte tak je nastavení ve wp-config.php, kde musíte změnit jméno, heslo a hostname k databázi, protože to je dáno provozovatelem webhostingu. A pokud toto uděláte tak máte kopii 1:1 (v tom je ten WordPress zlatíčko, přál bych vám dělat přesun v jiném redakčním systému jak jsem to měl kdysi já na Jave) a není důvod měnit URL adresy v databázi, protože ty stále zůstávají stejné! Vy, tedy pokud nám něco trošku nezatajujete, jste přece neměnil doménu, takže pak je ta url adresa stejná a je jedno na jakém webhostingu ten web běží.
    3. Samozřejmě může následně nastat situace, že vám třeba ne zcela funguje zobrazení příspěvků, což může být případným specifickým nastavením .htaccess kvůli starému poskytovateli webhostingu, ale pokud to uděláte tak jak jsem psal a následně v administraci zkontrolujete nastavení trvalých odkazů, a zkontrolujete, případně smažete .htaccess, tak si skoro nedokážu představit situaci, že by vám ten web nejel. Tedy pokud jste neměnil doménu, nepřesunoval web z subdomény na doménu a podobně, což jsou složitější přesuny a zde už musíte počítat i se změnou url adres v databázi.

    Takže závěr bych viděl následovně. Jak se říká “zpět na stromy” a vezměte to ještě jednou podle toho popsaného postupu a musíte ten web bez problému rozběhnout. A WordPress je v tom opravdu nevinně, tomu věřte.

    #29797

    scrt
    Participant

    Ja takovyhle odpovedi cekal no.

    @azifaral , nejsem hloupej kdysi kdyz jsem se strankama zivil tak jsem wordpressů prestehoval mnoho. Vím jak ho stehovat respektive jak se stehoval. Ptáte se jak jsem k téhle situaci došel? Problém je ten, že když si ja vytvorim cistou databazi naimportuju do ni tu moji stazenou a na ftp v configu wordpress nasmeruju na tu novou databazi, tak mi wordpress neustále hlásí, že není naistalovany a chce po mně vyplnit vsechny ty veci jako admin acc nazev stranky apod – to je ten problem. A jinak ano menila se i domena proto ty upravy linku v db.

    ale ty předpony si děla furt sám, mně příjde, že to je hostingem bo ja už nevím

    Attachments:
    #29799

    JKovac
    Participant

    @scrt: Podle obrázku bych řekl, že to jsou klasické dvě instalace wordpresu používající jednu databázi. Proto musí mít každá jinou předponu tabulek.

    A když píšete naimportuji, tak ty tabulky přece vytvoříte vy a ne nová instalace WP.

    #29800

    scrt
    Participant

    @kovanda ten screen jak vidite, tak jedna predpona je od ty instalacky a druha je ta moje naimportovana. Proste ja kdyz si zalozim cistou databazi a naimportuju si do ni tabulky tak mi ji nechce wordpress vzít…musi se nainstalovat a ten tam prave vytvori ty dalsi tabulky stou jinou predponou. Snad na to nejak prijdu ale jsem uz dost zoufalej)

    lidi prosim vas, ja ted premejslim nad tou domenou jestli nekde nedelam chybu:) jedna se o presun na jiny hosting i Domenu..
    Klidne vam to natocim, ja proste si udelat sql databazi, nahraju do ni tabulky (vtech upravim vsechny linky) v configu na wordpressu to sparuju ale WP proste porad chce instalaci

    #29801

    JKovac
    Participant

    Když to čtu již po několikáté od začátku, tak to pořád nechápu.

    Proč proboha už není v databázích předpona WP_ prosim vas co to je to AMBW_ a CQFN_ ?

    Neuražte se, ale připadne mi, že jste ani nevěděl, že se prefix tabulek dá změnit. Teď zas píšete, že naimportujete DB (je Vám divný prefix) a stejně po Vás chce novou instalaci ve které je vždy přednastaven prefix WP_. Ale Vám se vytvoří tabulky zase s úplně jiným prefixem (ten jste přeci musel změnit Vy?) a opět se divíte co to je zač?

    Jaký prefix vůbec máte v souboru wp-config??

    #29804

    scrt
    Participant

    @kovanda WordPress mi nedela prefix WP_ …. proto jsem se hned tak blbe ptal.
    Ja to tady nebudu resit protoze jsem asi jinej, nebo ja nevim)

    Ja tady proste resim primarne to, proc mi neustale wp “cpe” instalaci, kdyz je sparovanej s databazi, kde uz nainstalovanej je. Prispevky jsem vyresil prekopirovanim obsahů tabulek, ale to zas pak nejdou obrazky..

    #29805

    Azifaral
    Participant
    Web

    @scrt: Já vás samozřejmě nechci podceňovat a především se vám snažíme pomoct, tak je zbytečné se rozčilovat. Vezměme to ještě od začátku. Jenom ještě pro upřesnění. Když jste měl, respektive asi ještě máte, ten WordPress na staré instalaci a podíváte se to do databáze tak tam máte u tabulek jenom jednu předponu ano? A to jakou ať v to máme trochu jasno.

    A teď jak bych postupoval já v této chvíli.
    1. Na novém hostingu bych smazal všechny tabulky v databázi.
    2. Do té čisté databáze bych naimportoval tu zálohu databáze. Po tom importu musím mít v té databázi stejné tabulky jako to bylo na to starém hostingu. Jinak to ani nejde. A nebo vznikl problém např. při záloze a proto vám taky ten WP nenajede a chce instalaci. Už se mi to stalo.
    3. Nakopíroval bych přes FTP zálohu webu
    4. Kontrola a změna wp_config.php, kde je nutno změnit parametry u SQL na nové týkající se nového hostingu.
    5. Stále se pohybujeme na nezměněné doméně, takže v dané chvíli ten wordpress MUSÍ najet, protože jsme v kopii 1:1 a i kdyby nechtěla najet homepage tak přes http://www.domena.cz/wp-admin by jste se měl dostat do administrace. Pokud ne, tak je někde nějaký dost zásadní problém.
    6. Pokud bych se dostal do administrace tak nejjednodušší metoda na změnu domény je použít plugin Velvet Blues Update URLs . A nebo samozřejmě pomocí příkazů v SQL

    UPDATE wp_posts SET guid = REPLACE(guid, 'http://stararaurl.cz', 'http://novaurl.cz');
    UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE(post_content, 'http://stararaurl.cz', 'http://novaurl.cz');
    UPDATE wp_postmeta SET meta_value = REPLACE(meta_value, 'http://stararaurl.cz', 'http://novaurl.cz');
    UPDATE wp_options SET option_value = REPLACE(option_value, 'http://stararaurl.cz', 'http://novaurl.cz');

    V žádném případě bych WordPress nenechal nic instalovat, protože to je cesta do pekel, protože pak by stejně muselo dojít v tom wp_config.php k tomu přepisu cesty prefixu a ty nové tabulky by tam byly naprosto nanic. A je naprosto jedno jaký mají prefix, jestli wp_, wpl_ nebo neco_.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti