Správa kontaktů a CRM ve WordPressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Správa kontaktů a CRM ve WordPressu

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Bricker a poslední změna je stará 2 roky, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #817

    pernica@sosuvka.com
    Participant

    Zdravím
    Máte někdo zkušenosti s nějakým pluginem na kontakty, tedy adresář organizace? Organizace, pobočky, oddělení,…

    Např. WP Contacts Directory

    #7619

    admin
    Keymaster
    Web

    Pro jaké účely je to konkrétně potřeba? Samotné kontakty je možné spravovat jednoduše jako uživatele a jen si k nim třeba dodat nějaké další pole, které potřebujete evidovat. Pokud je však informací více, tak se vyplatí vytvořit nějaký vlastní typ obsahu (Custom Post Type, CPT), kde si můžete nadefinovat vše potřebné, případně použít nějaký plugin (podobně právě funguje uváděný WP Contacts Directory).

    Ale pokud jde o správu celé organizace, tak to bude už složitější, spíše se přibližujeme klasickému CRM systému. Většina existujících pluginů spíše umožňuje napojení na komplexní CRM systémy (např. SugarCRM) či nějaké online služby. Zkuste prozkoumat tento přehled pluginů, které se touto problematikou zabývají.

    Poslední možností je už asi jen vývoj vlastního systému, např. s využitím flexibilního pluginu Pods CMS framework. Vše se ale bude odvíjet od toho, co vlastně konkrétně potřebujete…

    #7620

    pernica@sosuvka.com
    Participant

    Jsou to stránky městské knihovny. Půjde o kontakty na lidi v té knihovně + kontakty na jednotlivé podřízené knihovny.

    V podstatě všichni z kontaktů budou uživateli WordPressu. Potřebuju tedy udělat

    – zobrazení údajů (jméno, telefon, email, fotku)

    – nějakou kategorizaci (kmenový, pobočka A, pobočka B)

    #7621

    Lukenzi
    Participant

    Tohle všechno se dá relativně snadno vytvořit pomocí pluginů na rozšíření profilových informací (telefon, email, vlastní fotka atd) kategorizace by zase šla přes plugin upravující třeba role registrovaných uživatelů, ale je to celkem takové řešení na nic. Univerzální plugin, který zvládne přesně to chceš asi nikdy existovat nebude.

    Z toho vyplývá, že asi nejlepší řešení je si takový plugin napsat/nechat napsat sám. Pak to teprve splní přesně tvé požadavky. Jen pro příklad v jednom intranetovém systému jsem taky potřeboval něco podobného i když trošku složitějšího a musel bych na to použít 8 pluginů ze kterých bych použil vždy jen část, zbytek by mi byl k ničemu. Výhoda vlastního pluginu je v tom, že bude dělat přesně to co požaduješ a v budoucnu můžeš kdykoliv jakoukoliv funkčnost přidat či upravit.

    #7622

    pernica@sosuvka.com
    Participant

    Takové řešení jsem více či méně očekával. Bohužel jsem se ještě nedostal do fáze, kdy bych uměl tvořit pluginy. Vypadá to však, že se tomu do budoucna nevyhnu :-)

    #7623

    Lukenzi
    Participant

    Toho bych se nebál, pluginů jsou mraky stačí si kterýkoliv stáhnout a zjistit jak funguje. Když nevíš co která funkce vlastně dělá, je ti k dispozici dokumentace kde je vše relativně dobře popsáno a vysvětleno. Chce to jen chtít naučit se něco nového a hlavně nebát se toho, zas tak složité to není :)

    #21134

    admin
    Keymaster
    Web

    Doba se dost rychle mění a protože jsem jednoduché CRM ve WordPressu nedávno potřeboval, tak se podělím o aktuální přehled pluginů (bez aplikací třetích stran):

    WP-CRM – zdarma, klasické CRM na správu kontaktů, vypadá vcelku dobře. Dalším pluginem je WP-Client Lite (a placená varianta WP-Client), který vypadá také dobře, ale podle mnoha uživatelů to bohužel není dobrá koupě…

    WordPress Leads – zdarma, slouží hlavně na správu leadů (tedy potenciálních zákazníků). Mnohem lépe ale vypadá placený plugin LeadIn.

    #39506

    Bricker
    Participant

    Ahoj, u nás ve firmě jsem prolistoval několik CRM systémů. Většinou zákazníkům dáme web na WordPress nebo Joomlu, a pak nějaké základní pluginy. Pro nás už je výhodnější, ale mít CRM systém ohledně zákazníků, objednávek, kontaktů a tak. Takže jsme začali používat
    AutoCRM. Zajímalo by mě, jestli už existuje kombinace pluginů na WP i pro zákazníky. Důležité je pro nás čeština a české prostředí.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti