Sdílení na FB, nenačte se snippet

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Sdílení na FB, nenačte se snippet

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  pcudrzba a poslední změna je stará 8 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3533

    janamala
    Participant
    Web

    Dobrý den, na blogu http://mujsalekcaje.cz/blog/ mám nainstalován plugin Social Sharing Toolkit na sdílení do Facebooku. Když dám ale share, nenačte se mi začátek textu postu, ale objeví se jen nápis WEBLOGDESCRIPTION.

    Na jiné doméně (stejný hosting, stejná verze WP, to funguje v pořádku) Zkoušela jsem i jiné sharovací pluginy, ale dělá to pořád to samé. Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost?

    #16035

    Lukenzi
    Participant

    Nápis se tam objevuje proto, že jej máte v meta tagu “description” v hlavičce stránky. Podíval bych se do nastavení šablony zda se tam někde nedá nastavit, případně se podívat v editoru na soubor header.php zda to tam není napsáno rovnou.

    #16036

    radkol
    Participant
    Web

    Dobry den,

    mam podobny problem, ale predsa trosku iny a tento topic sa mi zda najblizsi…

    Ked som na facebooku a chcem dat zdielat svoju stranku http://www.kosicesport.sk stale mi hodi no popisu stranky v tej vizitke text, ktory nechcem aby tam a ani ho nechapem preco tam je… neviem si s tym poradit uz nejake dni a bol by som vdacny za akukolvek pomoc..

    Chcem ho jednoducho zmenit aby bol konstantny stale…

    Prosim o odpoved,

    Dakujem

    #16037

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, Facebook si bere automaticky úvodní část webu (článku), protože mu nijak nedefinujete, co by měl brát. A co jsem tak zkoušel, tak se trefuje ještě docela dobře :-)

    Když zkusíte vložit adresu tohoto fóra, tak je to bohužel ještě horší, ale když vložíte základní adresu webu: https://www.separatista.net, tak už je to v pořádku. Odkaz je název webu a popisek je brán z pole “Popis webu” na administrační stránce Nastavení – Obecné.

    Nevím to přesně, ale možnosti jsou myslím dvě:

    1) Použít nějaký SEO plugin a nastavit vhodné popisky (meta description) pro úvodní stránku, případně stačí upravit soubor header.php a popisek tam vložit natvrdo. I když teď koukám, že používáte šablonu Bloggie, která má SEO podporu zabudovanou přímo v sobě, takže asi musíte jen najít správné nastavení/políčko.

    2) Na našem webu to asi dělá automaticky plugin Jetpack, který přidává potřebné hodnoty OpenGraph tags (může ovšem zase docházet k různým SEO konfliktům).

    #16038

    admin
    Keymaster
    Web

    Dorazilo emailem:

    skusam nainstalovat rozne SEO pluginy alebo na Meta tag ale aj tak mi to nechce zmenit ani na FB ani na google …

    Pořád na webu žádnou změnu nevidím, není tam ani meta description, ani žádný OpenGraph tag. Zkuste ale pořádně projít nastavení šablony, třeba ani nebudete žádný plugin potřebovat…

    #16039

    admin
    Keymaster
    Web

    Dorazilo emailem:

    Mali ste pravdu…

    Nainstaloval som Meta Tag plugin a po zapise, to o niekolko hodin bezalo….

    Teraz mam ale druhy problem, neviem na svojej stranke nastavit, aby reklamy 125×125 isli za sebou.. Neviem jednoducho najst ten kod, ktory mi umozni, aby na http://www.kosicesport.sk isli tie reklamy za sebou a nie pod seba…

    Vedeli by ste mi pomoct?

    Samozrejme za pomoc velmi pekne dakujem

    #16040

    radkol
    Participant
    Web

    pouzil som All in One Webmaster, aj ked som neveril, pockal som niekolko hodin (2-3) a zrazu to nabehlo ked som shareoval stranku na FB …

    #23966

    pcudrzba
    Participant

    Zdravím,
    nenašel jsem lepší téma, kde bych vznesl tento dotaz. Zkrátka jde mi o to, že google mi ve snippetu nezobrazuje meta popisek ale bere si začátek textu. Používám seo by Yoast a meta je nadefinovaná a délka je také ok. Vůbec nevím čím by to mohlo být, přitom titulek stránky ten plugin zobrazuje normálně. Jde mi o tuto stránku http://www.pcudrzba.cz/zrychleni-pocitace/ snippet se dá vidět na google pod výrazem zrychlení počítače na 8mé stránce.

    Díky moc za každou radu.

    #23967

    pcudrzba
    Participant

    Ještě doplním, že mi ten meta vlastně blbne u všech stránek. Díky

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti