Rychlost webových stránek

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress Rychlost webových stránek

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  romous a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31657

    romous
    Participant

    Zdravím,

    aktuálně řeším problém s rychlostí načítání webových stránek. Vytvořil jsem testovací doménu http://skolahornikova.cz/tridni-web-sablona . Webové strýnky jsou vytvořené jako multiweb. Načítání stránek trvá v průměru 8 sekund. Často naměřím časy kolem 15 sekund. Někdy jsou i dobré časy kolem 2 sekund. Celková velikost načtených dat je 225kB. Měřím pomocí Pingdom.com. Webhosting mám u Wedosu (No limit) a s technickou podourou jsme nic nevyřešili.

    Zdá se, že největší časová prodleva nastává ještě před tím než se začne načítat webové strányky , skripty a css. Viz příloha. Zatím bych to nechtěl řešit pomocí pluginů na cachování.

    Poradí někdo proč vzniká tak velká prodleva při načítání stránek?
    A jak zlepšit skóre tzv. “Remove query strings from static resources” a “Minimize redirects”

    #31673

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkoušel jsem si web zobrazit a načítání mi připadá vcelku rychlé.

    Na začátku je tam nějaké zpoždění, ale to by mohlo být dáno třeba databázovými dotazy (či jejich náročností). Zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit na zkoušku výchozí šablonu Twenty Seventeen? Pokud je i v tomto případě načítání pomalé, tak bude problém patrně na straně hostingu. Pokud se to výrazně zlepší, tak bude třeba najít viníka… Samotný obsah webu je minimální, takže by se měl načítat ihned.

    Na vylepšení statistik můžete zkusit např. plugin s názvem Remove Query Strings From Static Resources, který by to měl řešit, ale i když to asi zlepšuje skóre, tak to podle mě není ideální (po aktualizaci může dojít kvůli cachování k načtení neaktuálních souborů).

    #31759

    romous
    Participant

    A právě o to zpoždění mi jde. Největší prodleva je na přesměrování z http://www.skolahornikova.cz na skolahornikova.cz. Prodleva je i před 10 sekund (viz příloha). Samotný obsah webu už je vybavený rychle.

    Vyzkoušel jsem odinstalovat pluginy a nahrát zmíněnou šablonu. A vypozoroval jsem, že čím častěji měření provádím, tím se časy načítání lepší. Až se stabilizují na cca 2 sekundách bez ohledu na pluginy a šablonu. Problémem jsou první měření, kdy se časy vyhoupnou přes 10 sek i přesto, že načtený obsah má cca 250 KB. Měření přes servery mimo Evropu, prodlužují načtení o cca 2 sek.

    Jak se dá zkrátit čas přesměrování ?
    A co to je “Remove query strings from static resources” a dá se to potlačit i jinak než pluginem?

    Děkuji

    Attachments:
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti