Rozhozené menu

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22465

    Jindrich
    Participant

    Dobrý den,

    často se při prvotním načtení mého webu, který jsem tvořil v šabloně Catch Kathmandu stává, že se menu, včetně kontaktů v záhlaví, zobrazí ve větším fontu, rozhodí se na dva řádky a působí to velice špatným dojmem.
    Při opětovném načtení stránky se menu srovná a vypadá tak jak má.
    Nevíte v čem by mohl být problém? Mám obavu, že tato chyba může na první pohled odradit návštěvníky webu
    http://www.maestral-zastreseni.cz

    Předem děkuji za radu.

    #22482

    admin
    Keymaster
    Web

    Stává se to nějak pravidelně? Objevuje se podobný problém ve všech prohlížečích nebo pouze v nějakém? Jaký prohlížeč používáte? Zkoušel jsem Chrome a žádného problému jsem si na webu nevšiml, máte tam jen nějak špatně vložený kód pro Google Analytics (chyba Javascriptu). Jinak vypadá šablona Catch Kathmandu vcelku dobře a podle hodnocení by tam neměl být žádný podobný problém. Nemůže to způsobovat třeba nějaký plugin? Zkoušel jste všechny deaktivovat?

    #22494

    Jindrich
    Participant

    Děkuji za reakci.
    Stává se to velice nepravidelně. Používám Chrome. Dnes při prvním načtení stránky se to opět zobrazilo špatně, tak jsem to zkoušel v nových záložkách znovu a vše bylo nějakou dobu v pořádku. Pak ale cca po desátém pokusu opět špatně (přikládám print screen). Vyzkoušel jsem teď i Mozillu a Explorer a tam vše bez problémů. Možná, jak říkáte, by to mohl způsobovat nějaký plugin, nebo možná widget pro textové pole vložený v záhlaví (do kterého jsem vepsal html kód s tel. číslem a emailem), ale nechápu proč se to děje náhodně.
    Nestává se to jen mě, hlásil mi to i jeden známý, když poprvé stánku načetl. Jaký prohlížeč používá zjistím.

    Jinak díky za upozornění na špatně vložený kód pro Google Analytics, pořád jsem nechápal, proč se mi načítají neskutečné statistiky návštěv hlavně z Ruska, ale i dalších zemí, přitom web běží asi tři týdny takže není moc velká šance, že by adresu maestral-zastreseni.cz někdo ze zahraničí měl potřebu navštěvovat 40x za den.
    Jak chybné nastavení google analytics opravím?

    #22495

    Jindrich
    Participant

    Print screen nyní…

    #22501

    admin
    Keymaster
    Web

    Už to vidím, stačí použít nové anonymní okno a tam se problém objeví pokaždé (a neděje se to tak náhodně). Patrně to souvisí s prvním načtením stránky, kdy nemá uživatel ještě uložené cachované styly nebo JS přímo v prohlížeči (možná to souvisí s pořadím načítání)… Každopádně to můžete tímto způsobem snadno zkoušet, stačí např. deaktivovat nějaké pluginy, otevřít nové anonymní okno a hned uvidíte, jestli se problém stále projevuje… Prováděl jste nějaké úpravy šablony nebo ji máte v původním stavu (čistá instalace)?

    Jak jste tam kód pro Google Analytics vkládal? S podivnými návštěvami to asi nesouvisí, je možné, že jsou to už nějací spameři, návštěvnost z Ruska a Číny je vcelku běžná… Ale mohou to být i normální návštěvníci, někdy se nějaký výraz v jiném jazyce podobá něčemu tematicky zcela jinému…

    #22506

    Jindrich
    Participant

    Díky za tip, v novém anonymním okně se to dá vcelku dobře testovat i když se mi stává, že se mi to i v tom anonymním okně zobrazí při prvním načtení občas správně.
    Povypínal jsem pluginy jednotlivě, pak i všechny dohromady kdyby se nějaké dva praly, ale nepomohlo to.
    Zkusím ještě změnit velikost obrázku v slideru.

    Je pravda, že jsem se v editoru šablon zkoušel vrtat, ale mám za to, že jsem vždy nakonec vše vrátil na původní hodnoty. Každopádně pro případ, že jsem tam opravdu něco “přenastavil”, je možné nějakým způosobem obnovit veškeré soubory šablon do originální podoby?

    Kód Google Analytics jsem prvně vkládal ručně do každé stránky, ale pak jsem nainstaloval plugin “Google Analytics Dashboard for WP”.

    #22507

    Jindrich
    Participant

    Sliderem to také nebude. Úplně jsem ho vypnul a problém přetrvává. Zajímavé je, že když špatně načtenou stránku odscroluji dolů pod slider a pak zpět, záhlaví se srovná i bez refreshnutí stránky.

    #22513

    Jindrich
    Participant

    Tak jsem porovnal i soubory šablon, originál vs. to co mám v editoru:
    * Custom header.php
    * Functions.php
    * Header.php
    * Index.php
    * Style.css

    a bez rozdílu. Josu v originální podobě.

    #22519

    admin
    Keymaster
    Web

    Máte pravdu, slider za to patrně nemůže. Pokud nepomohlo ani odpojení všech pluginů, tak to bude asi nějaký problém šablony. Pro jistotu bych ji zkusil na FTP smazat (můžete si ji zazálohovat) a nahrát z nově staženého instalačního balíčku, čímž vyloučíte problémy s možnými vlastními úpravami. Pokud ani čistá šablona s odpojenými pluginy stále nefunguje správně, tak tam bude nějaká chyba. Ještě mě napadlo, že se font možná nějak špatně přizpůsobuje na základě responzivního zobrazení, zkuste ho u šablony ještě vypnout (měla by to mít někde v nastavení). Případně si trochu pohrát s dalšími nastaveními šablony…

    Když jsem to zkoušel v anonymním okně, tak jsem měl font rozhozený na úvodní stránce pokaždé, ale je to tak i na dalších stránkách a pokaždé když se sjede dolů, tak se to automaticky srovná, takže to možná způsobuje nějaký JS. Zajímavé je také to, že když v anonymním okně jako první zobrazíte stránku “Fotogalerie”, tak to rozhozené není :-)

    #23308

    Jindrich
    Participant

    Nějakou dobu jsem se nemohl svému webu věnovat a problém, zdá se, zmizel s novou verzí WordPressu.

    #23358

    admin
    Keymaster
    Web

    @jindrich: Díky za zprávu! Patrně šlo o nějaký konflikt dřívější verze WordPressu s používanou šablonou, který byl s novou verzí opraven… Možná byl i nějaký problém v původní instalaci WordPressu (chyběl kousek nějakého souboru, občas se to stane při kopírování na FTP)… Pravou příčinu se už asi nikdy nedozvíme :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti