qTranslate popis obrázků

Zvolené téma neobsahuje zatím 2žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  vaschem a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 21)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19418

    Jan76
    Participant

    Dobrý den,

    používám plugin qTranslate pro vícejazyční web, ale nemůžu přijít na to, jak popsat ve více jazycích obrázky.

    Děkuji

    #19473

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin qTranslate patrně postupně umírá, takže bych ho doporučil postupně změnit.

    Standardní zápis pluginu nefunguje? Do políček “Popis” a “Titulek” by mělo být možné zapisovat i HTML.

    #19551

    Jan76
    Participant

    Tak na to koukám, ale nějak nemůžu přijít, kam ten kód mám doplnit. Jediné co jsem našel, tak políčeka „Popis“ a „Titulek“ jsou u úpravy obrázky, ale tam snad se to nedává.

    #19588

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně tam bych to zkusil dát, ale nevím, jestli to bude fungovat :-)

    #19690

    vaschem
    Participant

    Doporučuji přejít na mqTranslate, je to v současné době aktuální pokračovatel umírajícího qTranslate a je na stejném principu.

    Testoval jsem to a u obrázků mi funguje zápis [:en]Anglický text[:de]Německý text

    #19691

    Jan76
    Participant

    Děkuji za odpověď. Zkusím nainstalovat tento plugin, mohl by jste mi ještě říct, kam tento kód vkládáte? Nemohl na to přijít.

    #19693

    vaschem
    Participant

    Zkoušel jsem v poli Titulek i v poli Popis a fungovalo to obojí, takže předpokládám, že by to mělo fungovat i v polích Caption (nevím teď překlad) a Alternative text.

    #19696

    admin
    Keymaster
    Web

    vaschem: Díky moc za tip na mqTranslate (opravený fork původního pluginu). Doufal jsem, že něco podobného existuje, ale nikdy jsem si tohoto pluginu nevšiml (i když existuje už déle než rok).

    Aktuální překlad (EN – CZ):
    Title – Název
    Caption – Titulek
    Alt Text – Alternativní text
    Description – Popis

    Jan76: Psal jsem to už také výše, stačí uvedený kód vložit do příslušného políčka u konkrétního mediálního souboru (buď když ho vkládáte do příspěvku nebo v menu Knihovna Médií). V administraci to sice vypadá divně, ale na webu by to mělo fungovat bez problémů.

    #19699

    Jan76
    Participant

    Tak se mi to včera podařilo rozchodit, moc díky za pomoc a tip na nový plugin, ale měl bych přeci jen ještě otázku. Jestli nemáte nějaký návod, jak upravit přímo kód, aby se mi u obrázků zobrazovala možnost jazyků jako je to přímo u příspěvků. Dělal jsem stránky ještě pro kamarádku a ta na to bude koukat asi divně, určitě by pro ni bylo pohodlnější používat stejné prostředí jako u příspěvků, když je na to zvyklá.

    #19702

    admin
    Keymaster
    Web

    Myslíte, aby bylo i u obrázků speciální políčko pro každý jazyk? Obávám se, že to současná verze pluginu neumožňuje (ale budu se rád mýlit). Možná by stálo za to zvážit, zda nepoužít nějaký jiný plugin, např. WPML je pro uživatele velmi přívětivý (a možná to s obrázky umí lépe i nějaké další vícejazyčné pluginy)…

    #19704

    vaschem
    Participant

    to admin: Rád jsem poskytl tip :) Byl jsem také velmi šťastný, když jsem na mqTranslate narazil. Bohužel se mi také často stává, že se v oficiálním katalogu pluginů wordpress.org/plugins poněkud ztrácím a že výsledky hledání nejsou dost relevantní.

    to Jan76: Nene, více polí Vám to u obrázků nenabídne, a nepokoušel bych se kvůli tomu zasahovat do kódu. Mně osobně přijde způsob, jak to funguje, dostatečně komfortní. Člověk musí vždy dělat trochu kompromisy, alespoň pokud není schopný vývojář a nenapíše si vlastní pluginy. Zkuste WPML, ale jsem si téměř jist, že taktéž narazíte na něco, co nebude 100% podle Vašich představ :)

    #19711

    admin
    Keymaster
    Web

    Také mě překvapilo, že nebyl nikde v oficiální fóru podpory pro qTranslate (kde je opravdu hodně stížností na nefunkčnost) odkaz na fork mqTranslate. Myslím, že by to doprogramovat šlo (možná i v rámci samostatného pluginu), ale je to přesně tak – buď si to musíte udělat sám, přemluvit k tomu autory nebo si na to někoho zaplatit :-) WPML je z uživatelského hlediska rozhodně mnohem lepší (je také placený), ale určitě se tam také najde mnoho věcí, které nebudou přesně sedět požadavkům. Pokud si web děláte sám (a používáte WordPress a pluginy zdarma), tak je to vždy o nějakém kompromisu…

    #19811

    Jan76
    Participant

    Tak jsem dnes zase narazil, po instalaci mqTranslate mi přestal fungovat editor. Jak na localhostu, tak na webu, nic jiného jsem neměnil, používám verzi wp 3.8.3. Nemáte někdo řešení, jak problém odstranit?
    Díky

    #19813

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste použít nejnovější verzi WordPressu 3.9.x, došlo tam k důležitým změnám např. v oblasti vizuálního editoru, kde by mohl být nějaký problém. Dále může jít o nějaký konflikt s používaným pluginem nebo šablonou. Zkuste také deaktivovat všechny pluginy a vyzkoušet výchozí šablonu Twenty Fourteen.

    #19815

    vaschem
    Participant

    No a pokud trváte na verzi 3.8.3 a neplánujete aktualizovat, což tedy nedoporučuji, pak použijte starý qTranslate.

    #19816

    Jan76
    Participant

    Tak jsem změnil mqTranslate na nižší verzi 2.6.6.2 (nechtělo se mi aktualizovat wp – ale nakonec asi budu muset), tam editor funguje, ale přijde mi to, že je tam změněný u tohoto pluginu jenom název, protože vše je stejné jako u qtranslate i při vkládání html kódu u obrázků musím použít <!--:en-->English description<!--:--><!--:cs-->česky<!--:-->
    pokud použiji tento kód [:en]Anglický text[:cs]česky , tak mi ho vypíše, tak jak jsem ho zadal.
    No a stejně mě to nefunguje asi jak by mělo, protože při zadání tohoto kódu
    <!--:en-->English description<!--:--><!--:cs-->česky<!--:-->
    se mi u obrázků zobrazí English descriptiončesky
    Myslel jsem, že by to mělo fungovat, tak že při přepnutí na daný jazyk se mi zobrazí popis obrázku v určitém jazyce.
    Vaschem: Mohl by jste mi prosím napsat jakou verzi wp a mqtranslate používáte, že Vám to chodí a jestli jste tam musel dělat ještě nějaké spec. nastavení. Předem děkuji.

    #19817

    Jan76
    Participant

    Tak jsem nakonec aktualizoval wp na 3.9.1 a mqtranslate na 2.6.6.3 a nic html kód [:en]Anglický text[:cs]česky mi nefunguje, musím použít ten pro qtranslate a stejně mi ten popis u obrázků mastí k sobě – nerozděluje to podle přepnutého jazyka.
    Tak nevím, kde mám chybu.

    #19818

    Jan76
    Participant

    Pro představu mám to tady http://www.misule.cz/

    #19832

    admin
    Keymaster
    Web

    Jan76: Nemůže tam být třeba nějaký konflikt s jiným pluginem či šablonou? Zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen?

    #19848

    Jan76
    Participant

    Tak jsem deaktivoval všechny pluginy i aktivoval výchozí šablonu Twenty Fourteen a nic – vypisuje mi to stále, jak jsem uvedl výše. Na kód, který uvedl vaschem, co on používá pro mqtranslate, to nereaguje, a když použiji kód pro qtranslate, tak to zase nerozeznává podle jazyků.
    Aktualizoval jsem i wp na verzi 3.9.2.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 21)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti