Prosba o pomoc

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  frog a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27901

    frog
    Participant

    Ahoj, s WP teprve začínám a učím se osahat si úpravy šablon apod na pokusném blogu. Narazil jsem ale na problém, který se mi zatím nepovedlo odstranit, ať hledám jak hledám. Používám zcela přebarvenou šablonu Merlin a rád bych se zbavil prázdného místa nad hlavním menu nebo ho alespoň zmenšil. Viz odkaz: http://hologram1986.funsite.cz Css přikládám. Zkoušel jsem už na x místech hledat marginy, ale zatím bez úspěchu. Pokud někdo tuší, budu moc vděčný za radu. S html a css mám nějaké ty zkušenosti (s php žádné), ale znáte to. Pak hledáte jednu kravinu pár hodin a ono pořád ne:D

    A ještě se zeptám na druhou věc, která zatím není akutní, ale taky mě to čeká. Používám místo titulku obrázkovou hlavičku coby pozadí divu. Krásně se mi zmenšuje podle displeje. Je ale možné nějak zlepšit její výškové rozměry například v mobilu? S tím, že pravý přetékající okraj by se nějak rozumně ušmikl. Na bloggeru se mi to povedlo vyřešit příkazem cover, ale tady mi to nešlo:D Případně bych nastavil samostatné dvě hlavičky v závislosti na mobilní/nemobilní šabloně, ale ještě tu neumím s podmínkama:)

    Díky moc předem.

    Attachments:
    1. MerlinTemplate.txt
    #27941

    admin
    Keymaster
    Web

    Používáte vlastní odvozenou šablonu pro šablonu Merlin? Už tam žádné prázdné místo nad hlavním menu nevidím, takže to bude patrně opravené? Prázdné místo může být způsobeno nejen pomocí vlastností padding a margin, ale i pseudotřídami :before a :after. Šablona má třeba zde definováno následující:

    .clearfix:before,
    .clearfix:after {
      content: "";
      display: table;
    }

    Podle mě to může klidně vytvořit prázdný řádek.

    #28003

    frog
    Participant

    Díky, bylo to jedním schovaným marginem u elementu, který byl přes nabídky vypnutý a stejně se projevoval. Konkrétně nějaké site-branding (hádám, že takové to původní logo) :D

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti