Problém s php soubory po 301 redirectu wordpressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s php soubory po 301 redirectu wordpressu

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31820

    PetrBlaha
    Participant

    Ahoj,

    náš blog je hostovaný na subdoméně blog.domena.cz s definovaným WP_HOME a WP_SITEURL ve wp-config.php:

    define('WP_HOME','http://blog.domena.cz');
    define('WP_SITEURL','http://blog.domena.cz');

    Pro SEO účely používáme 301 redirect na http://www.domena.com/cs/blog/

    Problém je, že po tomto redirectu ztrácíme dost wordpress funkcionalit:

    Jedním z největších problému je neschopnost přidávát komentáře. Např. na stránce http://www.domena.com/cs/blog/novinky/jak-zvysit-pocet-vyplnenych-dotazniku když zaskrolujete až dolů a zkusíte přidat komentář, po odeslání vidíte jen prázdnou stránku s URL http://www.domena.com/wp-comments-post.php. URL je samozřejmě špatně (pravděpodobně by měla být http://blog.domena.cz/wp-comments-post.php).

    Má otázka je, jestli existuje způsob, jak přimět WordPress divat se po php funkcích na správné místo? Resp. je nějaký způsob, jak tento problém lépe debugovat?

    #31822

    admin
    Keymaster
    Web

    A na adrese http://www.domena.com/cs/blog/ ale musíte mít nějaký alias? Nebo to nějak nastavené, aby si to myslelo, že tato adresa vůbec existuje? Přesměrování je pro tyto účely podle mě nevhodné (a vlastně zcela zbytečný krok). Proč něco zprovoznit jinde a pak to přesměrovat? Není lepší to celé zprovoznit rovnou na adrese http://www.domena.com/cs/blog/? Případně pokud už to máte v nějakém subdoménovém podadresáři, tak by ho šlo namapovat na příslušnou URL adresu (nebo použít toto)?

    Pokud jsem to dobře pochopil, tak adresu http://blog.domena.cz vlastně vůbec k ničemu nepotřebujete, protože se má WordPress zobrazovat jinde a přesměrování je pouze zbytečné zpomalení a komplikace?

    #31824

    PetrBlaha
    Participant

    blog.domena.cz tam bylo z historickeho duvodu, jelikoz tam byla puvodni adresa blogu. Ale zkusime to upravit a smerovat nyni uz primo na konecnou adresu, diky moc za trknuti. Kdyby to zlobilo, tak se pote ozvu :)

    #31825

    PetrBlaha
    Participant

    Jestli jeste muzu navazujici otazku: pokud presuneme smerovani primo na domena.com/cs/blog (smerovani je mimochodem potreba, nechceme mit wordpress na stejnem serveru, jako zbytek webu), co je vse potreba upravit? Pravdepodobne pres prenastaveni WP_HOME a WP_SITEURL?

    Ale bude pak fungovat i prihlaseni pres wp-admin? Tzn. dokazu se pak prihlasit pres domena.com/cs/blog/wp-admin? Mozna je to hloupa otazka, jen se nechci nechat zamknout od administrace :)

    #31842

    admin
    Keymaster
    Web

    Bohužel moc nechápu, jak to máte celé nastavené na straně serveru. Samotná adresa domena.com/cs/blog musí být nějak zprovozněná (alias), aby to vůbec mohlo fungovat? Nemůžete web jen tak přesměrovat, kam si zvolíte, server na to musí být “nějak připraven”, jinak byste ho mohli přesměrovat třeba i na adresu www.separatista.net/domena :-)

    Samotné přesměrování blog.domena.cz na domena.com/cs/blog asi není problém (zejména pokud na této adrese dříve web fungoval). Ale instalace WordPressu by měla být tam, kam to chcete přesměrovat (a nikoli na místě odkud to chcete přesměrovat). Ono je to logické, už samotný název “přesměrování” znamená přesun na jiné místo, kde to bude nadále provozováno (a mělo by to tam být i instalováno). Teoreticky to nemusí být na stejném serveru, můžete konkrétní URL přesměrovat i na jiný server, kde bude příslušná instalace WP v nějakém adresáři, ale zobrazovat se bude na adrese domena.com/cs/blog.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti