Problém s nahrávaním obrázkov

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s nahrávaním obrázkov

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  pepa a poslední změna je stará 9 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19182

    sam11
    Participant

    Zdravím,

    mám problém s nahrávaním súborov. Keď vyberiem obrázok, tak sa chvíľu nahráva a vypíše “Při nahrávání došlo k chybě. Zkuste to prosím později.” Robí mi to už asi dva mesiace, no vždy sa obrázok aj tak nahral a obrázok som našiel Knihovne médii, ale teraz už sa nenahrá vôbec.

    Máte s tým nejaké skúsenosti?

    #19190

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký používáte hosting? Jakou verzi WordPressu používáte? Jako první mě napadá nedostatečný memory_limit. Zkuste nainstalovat plugin WP-Memory-Usage a zjistěte dostupnou a využitou paměť. Zkoušel jste nahrávat různé obrázky? Nemůže se stát, že se nějaký malý obrázek nahraje bez problémů, ale velká fotka už nikoli? Měnilo se něco na webu od té doby, kdy se obrázky ještě bez problémů nahrávaly? Nemohlo dojít k nějaké změně na používaném hostingu. Automatická instalace/aktualizace pluginů/šablon funguje bez problémů?

    #19195

    sam11
    Participant

    používam Endoru a WP verziu mám 3.9.1…problém s pamäťou nie je určite, to som si istý…teraz mi pri inštalovaní pluginu vypísalo “Dočasný adresář neexistuje.” takže si myslím, že hlavný problém bude asi tam. S tým mi viete poradiť?

    #19196

    admin
    Keymaster
    Web

    Nepřecházel jste z nějakého jiného hostingu? Zkoušel jste nahrávat různé obrázky? Nemůže se stát, že se nějaký malý obrázek nahraje bez problémů, ale velká fotka už nikoli? Měnilo se něco na webu od té doby, kdy se obrázky ještě bez problémů nahrávaly? Těžko říci, pokud by to nešlo nikdy, tak bychom se soustředili, zda je na webu adresář wp-content/uploads, zda má např. vhodně nastavený CHMOD nebo je správně nastavena složka tmp, ale pokud to ještě nedávno šlo a nyní to už nejde (ani instalovat pluginy), tak to bude složitější. Každopádně můžete zkusit WordPress přeinstalovat, deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen. Potom už to bude patrně problém nějak související s hostingem, i když Endora by měla být snad bez problémů…

    Samotná hláška “Dočasný adresář neexistuje.” je docela častá, zkuste si tady na fóru zadat první dvě slova do políčka s vyhledáváním a projděte si výsledky, možná tam naleznete nějaký vhodný tip. Pokud se přesto nezadaří, tak pošlete prosím přihlašovací údaje na email pavelevap@separatista.net, zkusím se na to časem podívat…

    #19209

    sam11
    Participant

    Tak napokon som dospel do štádia, že nefunguje ani samotný web – “Server nedostupný”. Chyba je teda na strane Endori, takže verím že to spolu súviselo a čoskoro sa to vyrieši :)

    #19218

    admin
    Keymaster
    Web

    Web přestal jen tak z ničeho nic fungovat? To je dost podivné… Máte nějaké informace od podpory hostingu?

    #19225

    sam11
    Participant

    Najväčší problém je pre mňa ten, že to nie je môj web, takže hosting je registrovaný na niekoho iného a v podstate všetko musím riešiť cez ďalšiu osobu… zatiaľ ti ďakujem, keď sa nám to podarí vyriešiť dám ti vedieť :)

    #19226

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže se v tom hrabal původní majitel, něco se rozbilo, takže jsi byl povolán na opravy (mezitím se v tom může původní majitel stále vrtat), nakonec to skončilo na fóru a po záhadných změnách (obrázky už nejdou nahrávat, web zcela nefunguje) se nakonec svalila vina na hosting. Ideální situace :-) Tím neříkám, že za to hosting nemůže, ale je to takové celé podivné… Určitě dejte prosím vědět, jak to celé dopadlo, díky!

    #19227

    sam11
    Participant

    Pôvodný majiteľ už na web nechodí a pre nedostatok času ho nechal mne, takže neviem, neviem :) … každopádne je to dosť divné, ale dám ti vedieť :)

    #19244

    sam11
    Participant

    tak kompletné preinštalovanie pomohlo a vyriešený je aj problém s obrázkami

    #19262

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď, přeinstalovat WordPress jsem doporučoval hned na začátku :-) Takže bylo něco poškozeného na FTP? Nebo jste smazali i databázi a celý web byl vytvořen znovu? Každopádně je podivné, že se to rozbíjelo samo postupně, podle mě tam do toho musel někdo nějak zasahovat… Ještě mě napadá, zda nemohl být web třeba i zavirován?

    #19277

    sam11
    Participant

    Tak do toho preinštalovania sa mi nechcelo hneď ísť :D ale ako sa to preinštalovalo a obnovili sa dáta z databázy, tak zatiaľ to všetko v pohodičke ide tak som rád :) … či je zavírovaný mi vtedy nenapadlo skontrolovať, takže ťažko povedať, ale idem to skontrolovať

    #21216

    pepa
    Participant

    Dobrý den,
    mám podobný problém. Hosting je na Endoře, nová instalace, verze 4.0.1., NextGEN Gallery je poslední verze. Při nahrávání obrázků i ZIPů to vždy zhavaruje. Zkusil jsem deaktivaci a nepomohlo, pomohla odinstalace a instalace starší verze a v ní šlo vše OK. Pak jsem aktualizoval a dříve nahrané galerie fungovaly, ale po pokusu nahrát nové obrázky to opět přestalo fungovat. Viz přiložené obrázky.

    Lze to nějak opravit? Díky za rady.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti