Problém s nahrávání obrázků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s nahrávání obrázků

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Milik a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19513

    Milik
    Participant

    Dobrý den,

    ačkoliv jsem dlouho vyhledával jak vyřešit tento problém a také jsem pomocí mnoha návodů se ho snažil vyřešit (atributy 777, složky uploads, tmp,…), problém stále přetrvává.

    Zkusím co nejstručněji.
    S hostingem by problém být neměl – placený Savana.cz (verze 1000)
    PHP safe mode – off
    Wordpress mám aktualizovaný na nejnovější verzi (problém byl u staré i teď nové verze)

    Problém:
    Ať už v nějakém pluginu nebo ke článku chci přiložit obrázek – obrázek se nahraje, ale nezobrazí (viz. příloha). Ani žádná chybová hláška nevyskočí.

    Dostal jsem server, na kterém běží WP a pod ním další 4 weby (se stejnou šablonou), na kterých obrázky bezproblému fungují (V rootu je vytvořen adresář Data, ze kterého tyto stránky čerpají obrázky).
    Nyní na subdoménu nahrávám stránky nové (s novou šablonou) a na nich mám s obrázky problém. Domnívám se, že problém může souviset s nějakým pluginem, ale ani v deaktivaci všeho nic nefunguje. Stávající stránky běží na mnoha pluginem a bohužel ne všechny dokážu rozpoznat, co dělají.

    Měl by někdo z vás nápad, jak tento problém vyřešit?

    Nikde jsem nenašel možnost, kde ve WP nastavit ukládání/nahrávání obrázků ze složky root/Data – což si myslím, že by tento problém mohlo vyřešit.

    Popřípadě druhý problém – v šabloně (Flatco) byl nainstalován velmi šikovný page builder, ale i ten zcela nereaguje – je možné Page builder reinstalovat? (V záložce pluginy ho nemám). Popřípadě měli by jste jiný nápad?

    Předem velmi děkuji za pomoc!

    S pozdravem
    Milík

    Attachments:
    #19515

    Milik
    Participant

    Tak ostatní stránky používají plugin NexGen Gallery, která si vytvoří adresáře, do nich bezproblému nahraje i obrázky, ale ty se stále nezobrazují (CHMOD u všech adresářů na cestě za obrázkem 777).

    #19519

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    mrkněte na .htaccess, jestli tam něco nebrání, zkontrolujte práva jednotlivých kódů a podívejte se, jestli jsou v html správné adresy k obrázkům, nic dalšího mně nenapadá, zkuste se také podívat na revizi kódu v nástrojích prohlížeče anebo je projeďte nějakým validátorem

    #19521

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    pardon, myslel jsem práva jednotlivých obrázků

    #19534

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to čistá instalace WordPressu (nebo nemůžete to vyzkoušet ještě na nějaké nové testovací subdoméně)? Funguje tam automatická instalace/aktualizace pluginů? Zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu?

    Změna nastavení pro adresář pro nahrávání obrázků je možná v souboru wp-config.php (manuál).

    Pokud se přesto nezadaří, tak bych poprosil o zaslání přihlašovacích údajů (administrace WordPressu + FTP) na email pavelevap@separatista.net, zkusím se na to časem podívat…

    #19825

    Milik
    Participant

    Dobrý den,

    omlouvám se za časovou prodlevu. Velmi všem děkuji za Vaše odpovědi! Vážím si toho a jsem rád, že toto fórum takto dobře funguje.

    Problém musel být někde ve wordpressu, na kterém běželo více jiných webů, s jinou šablonou a jinými pluginy.

    Nový hosting a čistá instalace wordpressu vše vyřešila.
    Děkuji za Váš čas a ochotu!

    eM

    #19834

    admin
    Keymaster
    Web

    Časová prodleva vůbec nevadí, hlavní je, že se nakonec dozvíme, jak to vlastně dopadlo :-) Díky! Takže jestli tomu dobře rozumím, tak tam byly nějak propojené různé weby ve WordPressu? Nebo šlo o odlišné (samostatné) instalace? Nakonec jste tedy přešel na jiný hosting a WordPress znovu nainstaloval? A co stávající obsah databáze? Takže problém byl sice odstraněn, ale už nevíme, jestli šlo o nějaký konflikt s pluginem nebo něco špatného na hostingovém serveru?

    #20082

    Milik
    Participant

    Rád bych vysvětlil, v čem byl problém, ale bohužel nevím.

    Na starém hostingu byl nahrán wordpress, na kterém běžely 4 weby (čili multisite) – každý se stejnou šablonou, jen pod jinými firemními barvami.
    Poté měla být jednomu webu šablona vyměněna za jinou s jinými pluginy. V tento okamžik nastal problém a nahráváním obrázků viz příspěvky výše. Zkoušel jsem mnoho možností, které jsem dohledal na googlu, ale bohužel.

    Jelikož se nejen tady, ale i jinde, opakovala otázka – Jedná se o čistou instalaci WP? – rozhodl jsem se koupit nový hosting, nainstalovat na něj čistý wordpress, přehrát doménu a tuto šablonu umístit zde samostatně. Od tohoto okamžiku bylo vše v pořádku.

    Od tohoto okamžiku nejsem zastánce WP multisite a co web, to samostatný WP.

    Ještě jednou děkuji za Vaše rady a snahu pomoci.

    Přeji hezký den,
    Milík

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti