Přístup k MySQL

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  ScheRas a poslední změna je stará 8 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #26242

    BeRRi
    Participant

    Zdravím, nainstaloval jsem si do wordpressu plugin pro vkládání PHP kódu do stránky. Funguje. Použil jsem kód pro připojení k mysql databázi. Bohužel se nemůže připojit ani k databázovému serveru, který běží na localhostu (sám wordpress ho využívá). Skript je ověřený a jinde funkční, neboli pokud ho zavolám z externí stránky, tak se připojí, pokud ho však volám z wordpress stránky, tak se k serveru nepřipojí. Kde je chyba? Je nutné doinstalovat nějaký plugin? Btw, je mi jedno, jestli nové tabulky budu dávat do stejné db jako je wordpress nebo do nové na stejném serveru.

    #26243

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Jo, tyto pluginy mají tuším jednu nevýhodu – mají výčet povolených a nepovolených PHP triků, a myslím, že by neměly povolit includy, fopen a databáze – tedy aspoň bych to tak nastavil já, ale můžu se plést ;)

    #26244

    ScheRas
    Participant
    Web

    A jak se plugin jmenuje? Je možné, že z bezpečnostních důvodů blokuje některé PHP funkce, mezi nimiž mohou být i ty, které zajišťují připojení k databázi. Pokud váš skript jinde funguje a nedostáváte žádnou chybu, zkusil bych hledat tímto směrem.

    #26245

    BeRRi
    Participant

    Insert PHP 1.3

    A je teda nějaká možnost, jak si psát ve WordPressu vlastní skriptíky v PHP s propojením k db?

    #26246

    ScheRas
    Participant
    Web

    No jistě, těch možností je spousta. Nejlepší je asi vytvořit si vlastní plugin a pak ho stránkám nabídnou ve formě shortcodů. Ale vždy strašně záleží na tom, co za script to je a co má dělat.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti