Primární MySQL účet a sekundární MySQL účty

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Primární MySQL účet a sekundární MySQL účty

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  VHR a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24668

    VHR
    Participant

    Jsem z toho fakt jelen. Chápu, že WordPress potřebuje pro svůj chod MySQL databázi, ale nemůže se to nadefinovat nějak lidsky?
    Mám zřízeny 3 webové adresy u poskytovatele ONEbit abych si v klidu nacvičoval věci kolem WordPressu. ONEbit jsou velmi pohodoví a vstřícní, ale v souvislosti s databázemi do toho neumím moc nahlédnout. V Adminu vlezu do volby Správa MySQL databází a je tam toto:
    Primární MySQL účet
    Sekundární MySQL účty
    MySQL databáze.
    Co to, sakra, je? Jakou to má vazbu na tabulku WordPressu, který poprvé spouštím a který mi vyhodí požadavek na název databáze, uživatelské jméno a heslo? Co si mám kde připravit a proč? Byl by to problém mít někde lidsky nadefinované?
    Když WordPress při prvním spuštění chce název databáze tak je to co? Ten primární účet nebo ten sekundární účet a co to je ta MySQL databáze?
    (viz dva obrázky v příloze)

    #24669

    VHR
    Participant

    sorry, ještě ty dva obrázky

    Attachments:
    #24671

    VHR
    Participant

    a ten druhý obrázek :-)

    Attachments:
    #24674

    admin
    Keymaster
    Web

    Přijde mi to docela v pořádku a mají to i velmi dobře vysvětlené. Některé hostingové společnosti mají primární účet, který funguje na všech webech (pro všechny databáze), ale jeho používání v konfiguračních souborech není zrovna nejbezpečnější, protože má největší pravomoci a pokud někdo zjistí heslo, tak se dostane všude. Proto je vhodné pro každý nový web vytvořit nový sekundární účet, který bude dostupný pouze pro jednu databázi (= tedy i pro jeden WordPress web).

    Takže bych doporučil vytvořit nový sekundární MySQL účet a následně budete potřebovat údaje “Login”, “Heslo” a “Host”, které zadáte při instalaci WordPressu jako “Uživatelské jméno”, “Heslo” a “Databázový server”. Potom pro tento účet ještě vytvoříte novou databázi a její název zadáte při instalaci jako “Název databáze”.

    #24675

    VHR
    Participant

    Děkuji za cenné poznámky

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti