Presmerovanie WP subdoména – > doména

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Presmerovanie WP subdoména – > doména

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 7 let, 5 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29573

    Sir_Cayman
    Participant

    Ahojte,
    riešim drobný problém ako čo najlepšie spraviť presmerovanie WordPressových stránok väčšinou zo subdomény na samostatnú doménu.
    Potreboval by som hlavne aby google vo vyhľadávaní už neuvádzal adresu subdomény ale priamo adresu domény, kde je stránka zo subdomény presmerovaná – myslím ten zelený riadok vo výsledkoch vyhľadávania.

    Ďakujem za všetky rady.

    #29576

    Azifaral
    Participant
    Web

    Teď neřeším samotnou změnu ve WordPressu, o tom už tady bylo několikrát diskutováno jak to udělat a jak to chápu tak toto ani nebylo předmětem dotazu. Takže jakmile máte provedenu změnu ve WordPressu a stránky vám běží na doméně, tak uděláte následující.

    Bavíme o tom, že opravdu pouze měníte url adresu ze subdomény na doménu 2. řádu a celá struktura a adresy “za lomítkem” zůstávají stejné, takže vy provedete podmíněné přesměrování v .htaccess souboru, což znammená, že tam přidáte tyto parametry

    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^en\.domain\.com [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://domain.com/$1 [R=301,L]

    Takže nakonec v .htaccess souboru budete mít toto:

    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^en\.domain\.com$ [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://domain.com/$1 [R=301,L]
    
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>

    kde to en\.domain\.com je vaše subdoména a http://domain.com/ ta doména. pak by všechny příchozí dotazy, tzn. to, že uživatel kliknul na dnes zaindexovaný článek v Google a dostal se k vám na změněný web přesměroval tak, že už bude ta url adresa na začátku s doménou. Tím vyřešíte problém s neexistujícími stránkami.

    Pak musíte donutit Google aby vaše stránky co nejrychleji přeindexoval a tím pádem také změnil url adresy zaindexoaných stránek. Tomu pomůžete, když si v Search console (dříve Webmaster Tools) od Google ten server zaregistrujete a pak v Kontrolním panelu – Procházení – Načíst jako Google dáte znovu načíst své stránky. Tím dáte impuls google robotu, aby šel na vaše stránky a znovu je celé proindexoval. Jakmile to udělá (během několika dnů) tak se začnou postupně měnit i ty URL adresy ve výpisu Google, tady to má samozřejmě svou určitou setrvačnost, ale myslím si, že tak do měsíce nejpozději by mohla být ta změna udělána. Všechno je to samozřejmě také o množství stránek o kterých se bavíme. Pomůžete tomu samozřejmě když dáte znovu v té Search konzoli načíst také Sitemap soubor. To přesměrování ale bude muset zůstat i nadále, protože změna proběhne pouze u souborů v Google výpisu, případně v jiných vyhledávačích. Ale tam kde jsou odkazy natvrdo (diskusní fóra apod. tak s tím nic neuděláte) a pokud by jste to přesměrování zrušil tak by vlastně došlo k tomu, že ten uživatel by došel na neexistující stránku.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti