Pomalé načítání webu (TTFB)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Pomalé načítání webu (TTFB)

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  tomik89 a poslední změna je stará 7 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31096

    tomik89
    Participant

    Zdravím všechny,

    provozujeme web Appliste.cz a máme problémy s rychlostí načítání webu. Když to projedu na Pingdom.com (https://tools.pingdom.com/#!/dkN7B1/appliste.cz), tak vidím, že hrozně dlouho trvá TTFB a prvotní načítání. Ostatní je v pohodě. Můžete mi poradit, v čem je zakopaný pes? Vypnutí pluginů, WP cachce atd., nic nepomáhá. Hosting mám u Wedosu.

    Předem díky za všechny tipy!

    #31099

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud nic nepomáhá, tak to může být i problém na straně hostingu nebo příliš vysoká návštěvnost. Problémy jsou dlouhodobější nebo se objevily až v nějaké souvislosti (aktualizace, instalace nějakého pluginu, atd)? Objevuje se problém během celého dne nebo třeba jen odpoledne a večer? Objevuje se na všech stránkách nebo jen na homepage? Zkusil bych následující:

    – Deaktivovat všechny pluginy a nasadit na chvíli výchozí šablonu Twenty Seventeen, což by mělo omezit všechny případné problémy s databázovými dotazy a konfliktními pluginy. Pokud se rychlost načítání přesto výrazně nezlepší, tak bude asi příčina jinde…

    – Používáte nejnovější verzi PHP 7 (nastavitelné v administraci Wedosu)?

    – Jakou máte návštěvnost? Jaký tarif si u Wedosu platíte? Nemáte na jednom účtu více webů (pomocí aliasů)? Pokud máte na webu vyšší návštěvnost, tak je třeba brát v potaz i to, že je základní tarif omezen 5 PHP procesy a pokud jsou všechny využité, tak může docházet ke frontě a čekání na zpracování. Můžete si zkusit nechat navýšit tarif, zda to třeba nepomůže.

    – Může to být i nějaký problém na straně hostingu, občas se u nich objeví nějaký přetížený server.

    #31290

    tomik89
    Participant

    Tak jsem vyzkoušel jako první možnost změnit PHP na verzi 7. Vůbec jsem to dřív neřešil, takže to běželo na verzi 5.4. Rychlost je teď perfektní, web se načte za pár sekund. Díky moc!

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti