Po aktualizaci nelze vložit mediální soubor s koncovkou .docx

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Po aktualizaci nelze vložit mediální soubor s koncovkou .docx

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30848

    McGarp
    Participant

    Po aktualizaci na 4.7.1 nelze vložit soubory s koncovkou .docx (zobrazí se hláška: Tento typ souboru bohužel není z bezpečnostních důvodů povolen). Starý Word s koncovkou .doc to vezme.
    Rovně došlo k odstranění odstavců. Původní odstavce, které byly vytvořené v editoru entrem se sloučily do nepřehledných bloků.

    #30850

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, problémy s nahráváním některých souborů (které dříve fungovaly) jsou bohužel nechtěnou novinkou bezpečnostní aktualizace v podobě WordPressu 4.7.1. Oprava by se měla objevit ve verzi 4.7.2, patrně počátkem února. Pokud to potřebujete opravit okamžitě, tak můžete použít plugin Disable Real MIME Check, jehož funkcí je pouze opravit tuto chybu.

    Pokud jde o odstavce, tak si to bohužel neumím moc představit, je možné to někde vidět? Žádný podobný problém jsem zatím u nové verze neviděl…

    #30883

    McGarp
    Participant

    Problém s odstavcem je ten, že najednou, tam kde jsem udělal odstavce v editoru pomocí enteru, tak tyto odstavce se slily v jeden souvislý text. Nyní, když chci dát odstavec, tak musím překliknout na HTML a ručně zadat <p> a </p>

    Nejsem si jistý, zda je to aktualizací, nebo jsem do něčeho hrábnul.

    Příklad, co udělal text

    Informatika 1. stupeň

    Původně byl každý DUM odkliknutý enterem a na samostatném řádku.

    Díky za pomoc.

    #30884

    admin
    Keymaster
    Web

    Problém je na celém webu (ve všech příspěvcích a stránkách)? A ve vizuálním editoru jsou odstavce vidět? Nemyslím jako HTML, ale vizuálně s mezerami? Vypadá to, že přestalo fungovat automatické přidávání odstavců na webu (WordPress automaticky nahrazuje každý Enter v editoru samostatným odstavcem).

    Na všech webech mi to funguje bez problémů, ale toto chování může změnit plugin či šablona. Zkusil bych tedy nejdříve deaktivovat všechny pluginy a na chvíli zapnout výchozí šablonu Twenty Seventeen a uvidíte, zda to bude fungovat.

    #30885

    McGarp
    Participant

    Děkuji moc. Po deaktivace pluginu NextGEN Gallery by Photocrati odstavce na celém webu opět naskočily.

    #30886

    admin
    Keymaster
    Web

    Hmm, tak to je dost podivné, plugin NextGEN Gallery mám na několik webech a žádné problémy s odstavci tam nejsou… Nemůže to být ještě nějaký jiný konflikt? Když necháte aktivní pouze plugin NextGEN Gallery a výchozí šablonu Twenty Seventeen, tak jsou s odstavci stále problémy? Máte aktuální verzi pluginu?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti