Opravnění uživatelů

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Karolína Vyskočilová a poslední změna je stará 7 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28313

    jezek.kubik
    Participant

    Zdravim, udělali jsme web pro školu do redakce chceme přidat i žáky školy. Ale potřebujeme jim nastavit určité oprávnění. Potřebovali by jsme udělat oprávnění pro jednotlivý rubriky nebo stránky. Existuje nějaký takový plugin?

    #28380

    Dobrý den,

    nevím, jestli jim ho chcete dávat v administraci, v tom případě můžete zkusit plugin z repozitáže URL User Role Editor a tam si vytvořit pro žáky vlastní role, pokud vám to stačí takto: https://wordpress.org/plugins/user-role-editor/

    Pokud to potřebujete dělit ještě detailněji (přístup do konkrétních stránek), tak můžete vytvořit pro žáky roli a pomocí nějakého membership pluginu jim povolit zobrazit obsah dané stránky, např.:
    https://cs.wordpress.org/plugins/simple-membership/
    https://wordpress.org/plugins/membership/
    https://wordpress.org/plugins/wp-members/

    #28565

    zjesu
    Participant

    @Karolína Vyskočilová: (a ostatní): dobrý den, neznáte prosím řešení pro situaci, kdy nepřihlášený návštěvník vidí text a obrázky, které jsou v článku součástí (standardní wp) galerie a přihlášený má stejný text doplněn např. dalším(i) odstavci a obrázky ve větším rozsahu?
    Nehledám řešení pro zpoplatnění obsahu ale pro “partu kamarádů” kde tito uvidí víc, než ostatní. Asi by to nemělo být jen pomocí CSS..?
    Děkuji.

    #28566

    Landsman
    Participant
    Web

    Pomocí CSS je to dosti ničemné, kdokoliv vynalézavější si to rozkryje. Vy se ale bavíte o frontendu, to je jiné téma.

    Řešit by to šlo hravě pomocí shortcode, těch pluginů bude exitovat více, např.: https://wordpress.org/plugins/private-content/

    #28572

    zjesu
    Participant

    @Landsman: díky za rychlost :-), právě pomocí shortcode jsem si to představoval. Snad to půjde použít i na fotky z galerie.

    #28599

    Případně podle shortcodu, třeba takle přidat do functions.php, co je zabaleno v shortcodu [prihlasen][/prihlasen] to bude vidět jenom přihlášeným uživatelům.

    function loggedin_only_shortcode ( $atts, $content = null )
    {
        if (is_user_logged_in() && !is_null( $content ) && !is_feed()) {
            return $content;
        }
    }
    add_shortcode('prihlasen', 'loggedin_only_shortcode');
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti