Oprávnění pro editory a redaktory v multisite

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Oprávnění pro editory a redaktory v multisite

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21876

    Hanz17
    Participant
    Web

    Ahoj,
    chtěl bych se zeptat, zdali nemáte zkušenosti v nastavení oprávnění redaktorům a šéf-redaktorům?
    Mám problém s tím, že když nastavím oprávnění uživatele na šéf-redaktora nebo na editora, tak má pouze možnost vlézt do administrace primárního webu, ale nikoliv do sub webů. Nainstaloval jsem tedy plugin “User role editor” a zde jsem zaškrtl možnost “Manage_option”. Přístup do všem webů byl už v pořádku, avšak zase nechci, aby mohly tyto skupiny měnit nastavení webu.
    Nevíte, jak jim zakázat přístup do nastavení webu, ale zároveň zachovat přístup do administrací všech sub webů?

    #21885

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud používáte Multisite, tak musíte příslušné uživatele nejdříve registrovat i na dalších webech. Předpokládám, že jste vytvořil uživatele na hlavním (primárním webu), kam mají nyní přístupová práva. Ale ještě musíte existující uživatele přiřadit k jednotlivým webům (a pro každý definovat příslušná práva). Jeden uživatel tak může být redaktor na hlavním webu, ale šéfredaktor na některém z dalších webů. Jakmile bude uživatel registrován na příslušném webu, tak by tam měl mít také bez problémů přístup… Pomocí pluginu User Role Editor jim patrně pouze přiřazujete pouze administrátorská práva (administrátor může všude, aniž by byl na jednotlivých webech registrovaný).

    #21887

    Hanz17
    Participant
    Web

    Ano to jsem udělal a právě se divím, že mi to nefunguje. Registrováni do všech sub webů jsou, práva mají, ale stejně můžou jen do administrace hlavní stránky… Funguje to pouze v případě, když zaškrtnu v User Role Editoru “Manage_option”, ale to zase vidí do nastavení webů, což nechci.

    #21888

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha :-) A zkoušel jste deaktivovat všechny ostatní pluginy? Chyba se objevila hned od počátku používání Multisite nebo souvisí s nějakou aktualizací?

    #21889

    Hanz17
    Participant
    Web

    Zrovna po odeslání odpovědi mě napadlo se kouknout na pluginy. A problém vyřešen, respektive to problém ani nebyl, jen moje chyba. Zapomněl jsem, že mám nainstalován plugin Dashboard access a dál si to asi představíte :D. Takže se omlouvám za zbytečný topic, klidně můžete delete :).

    #21890

    admin
    Keymaster
    Web

    Stane se :-) Ale žádné mazání nebude, třeba se to bude jednou někomu hodit… Šlo o plugin Remove Dashboard Access nebo nějaký jiný?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti