Odlišné možnosti na doméně a subdoméně? Šablona a widgety…

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Odlišné možnosti na doméně a subdoméně? Šablona a widgety…

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  lioness2 a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31409

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    na vaše doporučení jsem si založila několik subdomén, na kterých tvořím stránky na čisto… Protože jsem hlavní doménu zkraje zaneřádila pokusy vším možným, zatím jsem ji nechala nadále jako pokusnou (než dokončím čisté stránky a pak je přesunu). Na doméně mám nainstalované ty samé pluginy a šablony jako na subdoméně, naopak na doméně jich mám nainstalováno o mnoho více.

    Nyní jsem objevila zvláštní nesrovnalost. Doposud jsem vytvářela jen obsah stránek na subdoméně a když jsem dnes nainstalovala další (již dříve vybrané) šablony abych je vyzkoušela, tak jsem zjistila, že šablona Magazine Plus se chová jinak. Na základní doméně mi nabízí dát widgety i do “footer”, ale na subdoméně tato možnost zcela chybí, je tam jen sidebar a záhlaví… Zkusila jsem projít všechno možné nastavení dané šablony i na různých stránkách, ale výsledek stejný. Verze WP i verze šablony je totožná jak na doméně tak na subdoméně. Prohlížeč také nehraje roli. Žádné úpravy CSS nebo tak jsem nedělala. Nakonec zřejmě vyberu šablonu jinou, ale i tak mi to vrtá hlavou.

    Při tomto jsem si i všimla, že při vkládání widgetů do sidebarů zcela zmizela u widgetu volba “visibility”. Ale opět jen na subdoméně, na doméně normálně je. Zkusila jsem se tedy přihlásit ještě do další subdomény, kterou jsem zatím příliš neměnila (od instalace) a tam tato volba “visibility” také chybí. Toto ale nevím zda se chovalo stejně hned po instalaci WP na subdoménu či nikoliv, nepozorovala jsem to..

    Víte, kde by mohl být problém? Děkuji.

    #31433

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,

    to je právě ten následek, že ne každá šablona, plugin který odinstalujete po sobě uklidí důkladně. Může po něm něco zůstat. Zároveň Vámi popisované může ještě způsobovat některé další pluginy, které máte stále nainstalované na doméně.

    Možnost “visibility” u widgetu určitě není v základní instalaci WP. Je to již patrné, že možnost není přeložena. Překlad WP sice není 100%, ale pánové se tady hodně snaží. Řekl bych, že to bylo přidáno některým pluginem.

    #31450

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    děkuji za odpověď. Záležitost s VISIBILITY chápu, to mě vůbec nenapadlo, ale má to svoji logiku :-)
    Co se týká toho odlišného zobrazování šablony Magazine Plus, raději ještě upřesním:
    1. na DOMÉNĚ se mi zobrazuje v nabídce widgetů oblast sidebaru: primary, secondary, header, footer 1-4. Zde je nainstalováno 26 šablon a 50 pluginů z toho 46 aktivních (a původně jich bylo přes 100, zbytek je již smazán).
    2. na SUBDOMÉNĚ se mi zobrazuje jen: primary, secondary, header (nabídka footer 1-4 zcela chybí). Zde mám nainstalováno kromě základních jen 2 šablony a k tomu 21 pluginů a z toho jen 8 aktivních.

    Z výše uvedeného a vaší poznámky o zanechaném “smetí” bych pochopila, kdyby se mi šablona zobrazovala “očesaná” právě na doméně a nikoliv na subdoméně.
    Nebo je možné, že by se mezi sebou mohly doména a subdoména ovlivňovat? To snad ne? To by pak nemělo moc významu zakládat subdomény ne? :-(
    Apropo dá se to smetí něčím vyčistit?
    Děkuji.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti