Nextgen Gallery – úprava lightboxu pro možnost zobrazování Google Adsense

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Nextgen Gallery – úprava lightboxu pro možnost zobrazování Google Adsense

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29306

    Azifaral
    Participant
    Web

    Mám prosbičku. Používám Nextgen Gallery Pro a více méně jsem s ní spokojený. Jenom bych potřeboval do lighboxu vytvořit zobrazování Google Adsense, optimálně v duchu jak to má iDnes, kdy se vpravo vedle fotky zobrazí banner. Koukal jsem se na dokumentaci k NGP a moc z toho nejsem moudrý, všude když se popisuje Custom CSS tak je to o modifikování zobrazených náhledů na stránce, viz např. tady, ale vůbec něak netuším jak modifikovat Lightbox. Dělal už to někdo z Vás? Více méně, pokud se jedná majoritně o úpravu formou CSS tak bych potřeboval pouze trochu navigovat, nebo poslat nějaký odkaz, kde už něco takového je. Díky moc.

    #29307

    admin
    Keymaster
    Web

    Bavíme se o celostránkovém Lightboxu, který je pouze součástí Pro verze? Myslel jsem, že to nepůjde pouze úpravou CSS, protože tam musíte doplnit JavaScriptový kód pro Adsense a tedy i nějak modifikovat vzhled zobrazeného obrázku. Ale pak jsem našel jako příklad např. plugin Pinterest Lightbox, který vkládá k zobrazeným obrázkům tlačítko pro sdílení na Pinterest a řeší to právě pouze pomocí JS a CSS.

    Ale nevím, řekl bych, že bude mít NextGEN Gallery určitě nějaký vhodný hook, jak by tam šla vkládat reklama trochu lepším způsobem… A matně si vzpomínám (už jsem plugin delší dobu nepoužíval), že měl možnost vytváření vlastních šablon (templates) pro zobrazování obrázků a galerií v podobě .php souborů, takže tam by asi také nějak šlo vložit reklamu…

    #29308

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ano bavíme se přesně o tom celostránkovém Lightboxu, co je součástí Nextgen Gallery Pro. Já se asi trochu blbě vyjádřil s těmi css. :) On ten NGP má možnost nějaké tvorby vlastních templates, ale nikde jsem z toho nevyčetl a ani nenašel, kde pravě ohnu ten Lightbox. A zkoušel jsem googlit a nikde nic. Mě by vlastně vyhovovalo, kdyby to vypadlo nějak tak, jak to mají u toho košíku v případě nákupu fotek, jenom místo toho objednávacího formuláře bych si tam vrazil reklamní bloky, případně další věci. Tak jsem si právě říkal, jestli už to někdy někdo neřešil.

    #29317

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud mi nějak doručíte aktuální verzi NextGEN Gallery Pro, tak se zkusím podívat přímo do zdrojového kódu.

    Představoval bych si to asi tak, že je aktuální zobrazení popsané v nějakém souboru (template) a tento soubor je pak načítán pro Lightbox. A mělo by být možné si vytvořit právě vlastní template, kam byste jen doplnil kód pro reklamu a soubor uložil do adresáře se šablonou, odkud by se načítal. Ale to jen vařím z vody a může tam být třeba i nějaký konflikt (Adsense i Lightbox jsou obě Javascriptové funkce), atd.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti