nevyzadana reklama na novem webu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem nevyzadana reklama na novem webu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Vitasss a poslední změna je stará 7 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28688

    Vitasss
    Participant

    Zdravím ve spolek,

    rád bych si založil svůj první web/blog skrze WP. Někde jsem se dočetl, že se může stát, že po založení webu se automaticky zobrazí reklamy (google ads). Pokud bych byl puntičkář, tak i jediné zobrazení by znamenalo, že aktivitu musím zahrnout do daňového přiznání, i když by zisk byl 0,- a zobrazení pouze 1x.

    Nechci provozovat komerční web, nechci žádnou reklamu na webu a nechci to nikam vyplňovat. Rád bych se proto zeptal, jak se takovéto situaci bezpečně vyhnout:

    a.) Číst detailně podmínky?
    b.) Nepouštět na stránku jiné uživatele než web bezpečně otestuji? (např. skrze http autentizaci)
    c.) Nepoužívat free šablonu, ale koupit nějakou placenou? Nějaké elegantnější řešení by nebylo?Jak jste to udělali Vy, abyste těmto nepříjemnostem předešli?

    Díky za názory

    #28690

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    tady asi doslo k nepochopení nějakého textu, který jste někde četl. WordPress jako takový nemá s Google Adsense nic společného, tedy abych to nadefinoval přesně, pokud si nainstalujete WordPress na svůj pronajatý placený (toto slovo je velmi důležité) webhosting, tak se vám nikdy sámy od sebe inzertní plochy Google Adsense nezačnou zobrazovat. Výjimka je, a zde se vracím k tomu slovu placený, možnost používání webhostingu zdarma, kde může mít provozovatel v podmínce používání tohoto hostingu právě zobrazování reklamních bannerů. Ale to pak zase nezajímá vás z pohledu daní, protože toto nejsou vaše reklamní plochy, ale plochy provozovatele webhostingu. Samozřejmě zde existuje možnost vložení reklamních ploch do prostoru webu provozovaného na WordPressu, a to jak formou pluginu, nebo přímo formou vložení reklamního kódu. Ale vždy je nutná kooperace s vámi, tzn. vy se rozhodnete, zda tyto reklamní plochy chcete na svém webu zobrazovat nebo ne.

    A navíc, aby se zobrazovaly na vašich stránkách vaše bannery google adsense, tak si musíte vy nejprve u Google na Google Adsense založit účet a nadefinovat reklamní plochy, vygenerovat reklamní kódy a ty vložit do stránek. Pokud se zobrazí nějaké bannery google adsense, tak za a) nejsou vaše, takže vás netrápí daně a z b) máte velký problém, protože se vám někdo cizí dostal na vaše stránky (hacknul vám je) a vložil tam své kódy, ale to tam zase nevloží Google adsense kódy protože na toto jednání je Google velmi citlivý a on by tomuto uživateli okamžitě zablokoval jeho účet.

    Jinak k Vašim dotazům

    1. Tak toto platí vždy a všude :)
    2. Tady záleží kdy ty uživatele na ty své stránky budste chtít pustit. Obecně platí, že nikdy není dílo hotovo :D Takž ano, nainstalujete WordPress, případně pluginy ,které budete chtít používat a pak jej musíte naplnit obsahem. Pokud nechcete aby se na nedodělané stránky dostali uživatelé, tak můžete použít některý z pluginů pro maintenance mode režim, např. WP Maintenance Mode, tzn. režim, kdy z frontendu se uživatelům zobrazí stránka, že je web v realizaci / přípravě a vy jej v administraci můžete plnit. Jakmile máte hotovo vypnete maintenance mode režim a uživatelé uvidí vaše hotové stránky.
    3. Rozdíl mezi free a placenými šablonami není v tom, že by vám něco “podstrčily”, ale v jejich možnostech. Takže zde je pouze na vás co od webu očekáváte a jaké mají být jeho možnosti a podle toho si vyberete šablonu a samozřejmě také pluginy.

    #28692

    Vitasss
    Participant

    Děkuji za obsáhlou a vyčerpávající odpověď.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti