Nepřeložená informace o přihlášeném uživateli

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Nepřeložená informace o přihlášeném uživateli

Zvolené téma obsahuje celkem 29 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  zontiWP a poslední změna je stará 7 let, 12 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 30)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27022

    zontiWP
    Participant

    Zdravím, mám takový problém. Vytvářím webovky, založené na WP, ale nějak se mi nedaří přijít na to, proč jedna jediná věc je v angličtině. Jde o hlášku u komentářů: “Logged in as XY. Log out?”
    Za Boha nemohu přijít na to, kde toto přeložit? Šablona, WP, pluginy, vše se zdá být ok, přeložené.

    Budu potěšen, když mi někdo poradí, neboť je to takové “trapné” mít jedinou věc na českých webovkách anglicky.

    Díky

    #27023

    zontiWP
    Participant

    Tak se asi ten soubor nenahrál, zde je vložen přímo.

    Attachments:
    #27033

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Tak hledal bych v samotném překladu WordPressu. Tipuji, že využíváš verzi 4.4.2, na kterou ještě čeština není. Čeština z předchozí verze funguje na většinu řetězců, ale zrovna na tento asi ne.

    #27034

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Tady je ten překlad: https://translate.wordpress.org/projects/wp/dev/cs/default?filters[status]=either&filters[original_id]=2368152&filters[translation_id]=39235536 tohle je z verze 4.5.

    Ve verzi 4.4.2 jsem to nějak nenašel.

    #27041

    peeeeeta
    Participant
    Web

    Já to našel,
    je to zde https://translate.wordpress.org/projects/wp/4.4.x/cs/default?filters[status]=either&filters[original_id]=2352304&filters[translation_id]=37650340 .

    #27042

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Tak to by mělo být přeložené. Nechápu proč se ti to nezobrazuje.

    #27047

    zontiWP
    Participant

    Díky moc za reakce. No právě, přeloženo to je. Nevím, zda je problém v šabloně, nebo nějakém pluginu. Vše jsem projel, všude je vše přeložené, případně jsem “dopřeložil”. Ono je i divné, že například na hlavní stránce příspěvků je u příspěvku správně uvedeno česky například “5 komentář(ů)” – mnou použitá šablona nepodporuje více variant. Ale když rozkliknu příspěvek, je tam “5 Comments”.
    Tak už nevím, kde je zakopaný pes.

    #27261

    radegast
    Participant

    Zdravím,
    omlouváme se, že vám do toho vstupuji, ale takové podobné řetězce jsou ve WP dva.
    Dá se to najít napřiklad v pluginu pro překlady Loco Translate.
    Jsou velmi podobné, liší se akorát otazníkem na konci a právě ten s otazníkem přeložen není.

    Loco Translate umí, rsp. by měl umět překládat i samotný WP, ale je to zatím experimentální fce a při pokusu o uložení vyhodí chybu. Takže tím to zatím nejde.
    Každopádně chci říct, že jestli to někdo překládá, přeložil sice jeden ten řetězec, ale ten o kterém je zde řeč, přeložený není.
    Teda, aspoň si to myslím.

    Attachments:
    #27264

    admin
    Keymaster
    Web

    @zontiwp: O jakou jde konkrétně šablonu ohledně problému s komentáři?

    @radegast: Perfektní, díky za postřehy!

    Pro WordPress 4.4 tam byly opravdu následující řetězce:

    1) Logged in as %s.Přihlášen jako %s.
    2) <a href="%1$s" aria-label="Logged in as %2$s. Edit your profile.">Logged in as %2$s</a>. <a href="%3$s">Log out?</a> – Nepřeloženo (neschválený návrh), jde o zmiňovanou anglickou větu, která je zachycena na screenshotu.
    3) Logged in as <a href="%1$s">%2$s</a>. <a href="%3$s" title="Log out of this account">Log out &raquo;</a>Jste přihlášeni jako <a href="%1$s">%2$s</a>. <a href="%3$s" title="Odhlásit se z tohoto účtu">Odhlásit se &raquo;</a>

    WordPress 4.5 to ale trochu sjednotil (a zatím není nic z toho přeloženo):

    1) Logged in as %s. Edit your profile.
    2) <a href="%1$s" aria-label="%2$s">Logged in as %3$s</a>. <a href="%4$s">Log out?</a>

    Nějaké návrhy na překlad tam jsou, ale moc se mi nelíbí úvodní část Přihlášen jako ..., protože pokud je přihlášená osoba ženského pohlaví, tak to může být trochu divné :-) Nějaké nápady, ať to můžeme dát rovnou dohromady? Napadlo mě např. Přihlášený uživatel: ..., ale nevím, zda je to ideální (možná trochu moc dlouhé).

    #27266

    zontiWP
    Participant

    Všem díky za reakce.

    @radegast: tyto řetězce mám přeložené, Loco Translate neznám, překládám to ručně. Tedy pokud to není schováno ještě v jiném souboru, než je onen “cs_CZ” ve složce languages.

    @admin: používám šablonu Parabola, kterou jsem si “růčo” dopřeložil. Prohledal jsem snad všechno, jestli to třeba nedělá Jetpack, nějaký jiný plugin, ale nikde jsem podobné řetězce nenašel. Tak fakt už nevím.

    Ještě něco závěrem. Chtěl jsem reagovat včera, ale z mobilu se mi nejde přihlásit, nevím proč, chce to po mně ověření, které ale nefungovalo. A ještě se chci optat na Akismet.
    Četl jsem, že v rámci služby Akismet přenáší komentáře na servery do USA k posouzení, což například odporuje zákonům v Německu, jelikož jde o poskytování obsahu třetí osobě bez jejího souhlasu. Nevím, jak je to tady u nás, proto raději používám Antispam Bee. Co Vy na to?

    #27271

    admin
    Keymaster
    Web

    @zontiwp: Co to znamená, že překládáte ručně? Používáte Poedit nebo nějaký jiný program? Pozor, nestačí upravit soubor cs_CZ.po, ale musíte nechat zkompilovat soubor cs_CZ.mo, který teprve WordPress používá.

    Pokud jde o šablonu Parabola, tak zobrazení jednotlivých příspěvků by mělo záviset na souboru single.php. Na konci je volána funkce comments_template(), která automaticky odkazuje na soubor comments.php v šabloně. A zde je na řádku 36 spouštěna funkce cryout_before_comments_hook(), která vlastně jen umožňuje napojit se prostřednictvím nějaké akce přímo na toto místo. A to se pak děje právě pomocí funkce parabola_number_comments(), která je volána v rámci akce cryout_before_comments_hook a obsahuje právě např. text “3 Comments”, který se zobrazuje pod příspěvkem a musí být správně přeložen. Opět nevím, jak jste to upravoval, ale jazykové soubory distribuované se šablonou jsou zastaralé a je třeba je nejdříve aktualizovat o nově přidané řetězce, které tam nejsou zahrnuty (jako právě tento). Opět můžete použít program Poedit nebo plugin Loco Translate (zkoušel jsem ho, nový řetězec bez problémů najde a synchronizuje, po překladu pomocí tohoto pluginu vše bez problémů funguje).

    Jaký mobil používáte a jaké to chtělo ověření? Dnes jsem se z mobilu do fóra bez problémů přihlásil?

    Pro Akismet a antispam prosím nové téma, ať v tom není chaos.

    Mimochodem, našel jsem další podobný řetězec:

    Howdy, %1$s je už dlouhodobě přeloženo jako Přihlášený uživatel: %1$s, takže bych to možná dodržoval? Asi to tam vzniklo, protože chtěl někdo “Ahoj” a někdo zase “Vítejte” či “Zdravíme” :-) Ale není to moc krkolomné či dlouhé?

    #27275

    zontiWP
    Participant

    @admin: Ano, používám Poedit a samozřejmě nahrávám jak soubory .po, tak i .mo. Soubory, co byly nainstalovány se šablonou jsem upravoval sám, protože jsem to chtěl mít česky:-)
    Nainstaloval jsem tedy nyní Loco Translate a tam jsou ony řetězce s komentáři přeložené, jak jsem to předtím dělal (viz obrázek v příloze).

    Co se týká přihlášení z mobilu, používám LG G2 s Androidem 6 (CyanogenMod) a prohlížeč Chrome. Nahrávám obrázek, co to po mně chce a co se pak stane, když to nezadám. Pouze doplním, že zadávám úplně stejné údaje, jako na PC, ale nefunguje to.

    Předtím jsem zapomněl na ono “Přihlášený uživatel:” Myslím si, že je to nejlepší, pro oba rody. Samozřejmě se domnívám, že si to každý může přizpůsobit sám. Třeba bude pro někoho lepší styl “Komentujte jako” a podobně. Já uživatelům svého webu lištu nenabízím a současně se nemohou dostat do klasické WordPress editace účtu – pouze skrz Woocommerce. Takže v podstatě nikde jinde, než u komentování, nemohou vidět podobnou hlášku.

    S tím Akismetem jenom zajímavost, neb jej tu vidím, ale s Antispam Bee celkem spokojenost.

    #27282

    admin
    Keymaster
    Web

    @zontiwp: S .mo soubory jsem to zkusil, občas to zabere :-) Podle toho screenshotu by mělo jít o řetězec “One Comment”, který když rozkliknete, tak se objeví i další dvě množná čísla, která musíte doplnit. Pokud tam ale jsou, tak už opravdu netuším a poprosím o nahrání (nebo zaslání) lokalizačních souborů, abych to mohl vyzkoušet…

    Díky za screenshoty, ale nejsem z toho moc moudrý. Pokud vím, tak řetězec “Vyžaduje se ověření” není vůbec součástí WordPressu. Mohla by to ale být nějaká restrikce na straně hostingu, nepřihlašujete se přes mobil ze zahraničí (či zahraniční IP adresy)? Ale potom by to mělo vypadat nějak takto, což nevypadá :-(

    Dobře, zkusím v překladu všude doplnit “Přihlášený uživatel: …” a uvidíme jak to bude vypadat.

    Akismet je na webu z historických důvodů a funguje víceméně bez problémů (občas zachytí nějaký správný příspěvek, takže se to musí trochu kontrolovat). Nevím, jak jejich API přesně funguje, ale je pravděpodobné, že je komentář odeslán někam do cloudu, kde je vyhodnocen. Mají sice nějaké podmínky, ale budete muset asi přímo nastudovat zdrojový kód, pokud chcete zjistit nějaké další podrobnosti. Každopádně je to docela zajímavá problematika uvítal bych podrobnosti, pokud se někam dopátráte (zejména z právního hlediska)… Osobně používám na dalších webech jiné pluginy, ověřené mám např. Cookies for Comments či právě zmiňovaný Antispam Bee.

    #27298

    zontiWP
    Participant

    @admin: zrovna Parabola bohužel nemá tuto možnost. Nirvana, od stejného tvůrce, například ano. Na screenshotu je vidět, že je to přeložené. U české verze jsem to řešil “komentáře(ů)”.

    Co se týká mého přihlašování, tak jsem v ČR, pokoušel jsem se připojit přes mobilní data (T-Mobile) a také přes WiFi v práci. Výsledek stejný. Zda mají provozovatelné zahraniční IP adresu, to nevím. Ale nevadí, stejně je mi pohodlnější psát na PC.

    S tím Akismetem se přiznám, že až do takové hloubky jsem nešel. To, co jsem napsal, jsem četl právě u srovnání Akismet x Antispam Bee, respektive proč Antispam Bee je (odkaz).

    Moc děkuji z podporu. Dost možná to spraví nová verze WP 4.5, počkám na češtinu. Jde o malou drobnost, která sice na dokonalosti nepřidá, ale rozhodně se mi kvůli tomu blog nezhroutí:-)

    #27302

    admin
    Keymaster
    Web

    Právě že Parabola tuto možnost také má a Loco Translate ji bez problémů zobrazí, patrně jste pouze špatně synchronizoval aktuální řetězce v programu Poedit (nebo je nějaký problém s nastavením lokalizačních souborů). Přikládám screenshot z pluginu Loco Translate, Parabola verze 1.6.1. Čeština pro WordPress 4.5 to bohužel nevyřeší, protože jde o řetězce na straně šablony :-(

    Zkusím se na to přihlašování ještě podívat, ale je to dost podivné, zkoušel jsem iPhone a přihlášení šlo bez problémů. Možná někdo z dalších uživatelů může potvrdit nebo vyvrátit problémy na mobilních zařízeních, pokud toto téma někdo další čte?

    #27306

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Já se na mobilu přihlásím a je to vždy v pohodě. Ať je to Vodafon nebo Wifi.

    #27308

    zontiWP
    Participant

    Já tedy ale takovou verzi nevidím, viz screenshot. Je tam v0.9.9, stáhnul jsem si celé téma ještě jednou a soubory .po jsou stejné.

    Takže nevím, jakou máte Vy verzi:-)

    Ale jak jsem psal, nejde mi o život, zdá se, že je to zapeklitější, tak to nechejme být.

    Moc Vám děkuji za ochotu a pomoc, možná to vyřeší budoucí aktualizace šablony… Protože když jsem měl předtím onu Nirvanu, tak tam vše běželo bez problémů. Problém byl akorát v designu, kdy mi více vyhovuje právě Parabola.

    Co se týká to přihlášení, vážně nevím, zrovna nemám druhé zařízení, na kterém bych to mohl vyzkoušet.

    Přeji pěkný den a parádní víkend;-)

    #27310

    admin
    Keymaster
    Web

    Michal Janata: Díky :-)

    @zontiwp: Podivné… Také mám čistě staženou šablonu bez dalších úprav, pouze pro testování tohoto problému. Jen jsem tam dopřeložil množné číslo pro komentáře, abych to vyzkoušel. Sice je tam uvedeno Parabola v0.9.9, ale to je patrně z lokalizačního souboru, aktuální verze šablony je 1.6.1. Máte tam ale podle screenshotu hodně málo řetězců (pouze 483), zatímco já jich tam mám 616. Zkoušel jste použít tlačítko “Sync”? Také upravuji soubor cs_CZ.po, zatímco tam máte parabola-cs_CZ.po, což by ale asi neměl být problém, parně jste lokalizační soubor pouze přesunul do adresáře wp-content/languages/themes. To musíme dořešit, je to určitě jen nějaká drobnost :-)

    #27313

    radegast
    Participant

    Prosím smazat, reagoval jsem až moc rychle a nepřečetl celé vlákno podrobně :(

    #27315

    admin
    Keymaster
    Web

    @radegast: Jasné, bohužel se do původního problému začal míchat trochu jiný (s konkrétní šablonou), takže je to dost nepřehledné… Původní problém by měl být už ale vyřešen, viz níže…

    Michal Janata: Koukám, že už tam byly doplněny návrhy pro přihlášeného uživatele, díky, schváleno! Prošel jsem zrovna všechny řetězce, které obsahovaly logged a celé jsem to trochu sjednotil a drobně upravil, myslím, že to vypadá dobře a budeme pokračovat dál :-) Jen přemýšlím, jak to celé co nejlépe zapracovat do slovníku či stylistické příručky, zejména informaci, že musíme dávat ve větách pozor i na to, že tam může být ženský rod (na rozdíl od angličtiny)…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 30)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti