nejde nahrávat některé obrázky do knihovny

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem nejde nahrávat některé obrázky do knihovny

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24306

    sara
    Participant

    Dobrý den,

    prosím o radu. Tvořím svůj první web a hned jsem se zasekla na dost zásadní záležitosti.

    Nejdou mi nahrávat obrázky do knihovny médií – tedy jen některé a jen někdy. Mezi obrázky není rozdíl, nepřekračují limit pro velikost, a přesto někdy nahrát jdou a někdy zase ne. Vypadá to, že se to zasekne při převádění obrázků do knihovny, jelikož po aktualizaci knihovny vidím, že existují, ale nezobrazuje se mi náhled a nejde s nimi pracovat.

    Nainstalovala jsem si novou verzi šablony (Dynamix), vypnula všechny pluginy a nic se nezměnilo. Obrázky se ukládají do wp-content/uploads, což by mělo být v pořádku.

    Nemám moc zkušeností, tak budu ráda za každou radu.
    Děkuju.

    #24307

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkoušela jste to i se zapnutou výchozí šablonou Twenty Fifteen? Objevuje se nějaká chyba? Některé obrázky tedy nejdou nahrát, ale za chvíli už to se stejným obrázkem funguje? To je dost podivné… Jaký používáte hosting? Jakou používáte verzi WordPressu? Používáte placenou šablonu DynamiX?

    #24314

    sara
    Participant

    Ano, zkoušela jsem to i na Twenty Fifteen a děje se to stejné.

    V jednu chvíli obrázek nahraji, za chvíli stejný obrázek nelze nahrát a objeví se hláška:

    Při nahrávání došlo k chybě. Zkuste to prosím později.

    Když aktualizuji knihovnu, obrázek tam vidím, ale bez náhledu a nejde s ním pracovat.

    Hosting mám u Web4U s.r.o., verze WP 4.3 s placenou šablonou DynamiX z odkazu, který jste posílal.

    #24320

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to je dost podivné. Pokud byste měla nějaký obrázek, který prostě nejde nahrát, tak to můžeme vyzkoušet a případně nalézt příčinu problému, ale pokud se to děje náhodně, tak bych možná zkusil kontaktovat podporu hostingu, zda tam nemohou mít nějaký problém.

    Děje se to u všech obrázků nebo jen u některých? Funguje to i obráceně, že některý obrázek nelze nejdříve nahrát a za chvíli už to jde nebo pouze v opačném pořadí, tedy že ho úspěšně nahrajete a pak ho chcete nahrát podruhé a to už nefunguje? Proč nahráváte podruhé stejný obrázek? Nahráváte ho ve stejné podobě? Zkusila jste ho při druhém pokusu třeba přejmenovat?

    #24322

    sara
    Participant

    Problém je v tom, že se to děje náhodně a zatím jsem nevysledovala žádný systém. Přišla jsem na to tak, že některé obrázky nešly nahrát pořád dokola (i po přejmenování), tak jsem náhodně nahrála i ty, které se mi již nahrát podařilo a v danou chvíli také nešly. Funguje to i obráceně – nejdřív nelze nahrát a poté se nahrají, i když se nic nezmění.

    Navíc jsem zjistila, že obrázky, které chci dále upravovat (například oříznout), nemají dost dat a nejde je tudíž upravovat. Systém mi doporučuje je znovu nahrát…

    Zkusím kontaktovat hosting a uvidím.

    V každém případě moc děkuji za nasměrování, co dělat dál.

    #24325

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste vysledovat nějakou souvislost… Stává se to hlavně ráno, v poledne, večer? Během nějaké chvíle (např. deset minut) nejdou nahrát žádné obrázky a za nějaký čas už jdou nahrát zase všechny? Potom by to opět směřovalo spíše k hostingu…

    Z jakého místa soubory nahráváte (konkrétní příspěvek nebo menu Média – Nahrát soubor)?

    Co to znamená, že obrázky nemají dost dat a nelze je upravovat? Nemáte nějaký screenshot? Jak systém doporučuje, abyste je znovu nahrála?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti