Nefunkční přepínání EDITOR/HTML při vytváření příspěvků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nefunkční přepínání EDITOR/HTML při vytváření příspěvků

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24348

    swoop
    Participant

    Zdravím vespolek, už nějaký čas se potýkám s tím, že mi nefunguje přepínání EDITOR/HTML při psaní příspěvků.. problém nezmizel ani aktualizací na novější verze WP a nemá na něj ani vliv druh prohlížeče.

    Nějakou dobu jsem měl nainstalovaný Page Builder a mám podezření, jestli nějak neovlivnil funkčnost toho přepínání.. bohužel ani po odinstalování se problém nevyřešil.

    Mám WP nejnovější verze 4.3, jediný plugin je Akismet a vzhled Puro..

    Poradíte mi prosím jak přepínání opět zprovoznit? Psát vše v HTML je pruda.. dík

    Attachments:
    #24351

    admin
    Keymaster
    Web

    Používáte šablonu Puro, která je zdarma? Máte instalovanou nejnovější verzi této šablony? Podle přiloženého screenshotu, tam pořád Page Builder vidím, protože bude patrně přímou součástí šablony?

    #24352

    swoop
    Participant

    Používám Puro Premium s podporou pluginu Page Builder. Plugin samotný jsem měl chvíli nainstalovaný, ale protože jsem pro něj neměl využití, odinstaloval jsem jej a smazal. Tlačítko na screenshotu vede jen k možnosti instalace pluginu.

    Attachments:
    #24354

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky už vidím placenou variantu… Pokud jsou pluginy deaktivované a problém se stále vyskytuje, tak to patrně způsobuje šablona. Neobjevilo se to třeba po nějaké aktualizaci (šablony či WordPressu)? Asi bych zkusil napsat na podporu autorů šablony, zda se s tím už nesetkali… Zkusil jste šablonu deaktivovat a instalovat odkazovanou variantu šablony, která je zdarma? Také se tam objevuje problém nebo to je pouze u placené varianty?

    #24356

    swoop
    Participant

    Bohužel, instalaci Puro (free verzi) jsem nezkoušel, zkoušel jsem jen jiné šablony a problém přetrvává, tak myslím, že instalace free verze to nevyřeší.. Autorovi šablony jsem psal, na odpověď čekám, ale říkal jsem si, že se někdo třeba s podobným problémem setkal, tak se raději ptám.
    Děkuji Vám za rychlé a fundované odpovědi, to se často nevidí a velmi si Vaší pomoci vážím.

    #24357

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky :-)

    Takže i když přepnete na výchozí šablonu Twenty Fifteen, tak tam problém pořád přetrvává? I když vypnete všechny pluginy? A tlačítko “Page Builder” alespoň zmizí?

    Můžete ještě zkusit přidat následující řádek do souboru wp-config.php:

    define( 'CONCATENATE_SCRIPTS', false );

    A pak už jen přeinstalovat ručně WordPress a nic dalšího mě bohužel nenapadá…

    #24358

    swoop
    Participant

    I po přepnutí na výchozí šablonu a deaktivaci všech pluginů problém přetrvával (tlačítko Page Builder zmizelo).

    Zabralo Vaše doporučení doplnit výše uvedený řádek do souboru wp-config.php.

    Nyní lze Editor a HTML přepínat bez problémů. Mnohokrát Vám děkuji za ochotu a vyřešení mého problému. Jako poděkování pošlu příspěvek přes PayPal.

    Jen ještě pro jistotu, mohl byste mi prosím jako laikovi vysvětlit v čem byl zakopaný pes? A nemůže to řešení nějak ovlivnit chování např. Akismetu? Děkuji! :)

    #24359

    admin
    Keymaster
    Web

    Upřímně řečeno, přesně nevím… Nejčastěji to souvisí s nastavením serveru. Jaký používáte hosting? V administraci WordPressu jsou všechny skripty automaticky komprimované a slučované, aby se vše načítalo rychleji. Ale v některých případech to prostě nefunguje a musí se to natvrdo vypnout právě pomocí souboru wp-config.php. Tím vlastně neřešíme příčinu problému, ale pouze si trochu zpomalíte načítání administrace, přičemž nedochází k problémům. Bohužel jsem ještě nikdy nepřišel na to, čím je to konkrétně způsobeno. Musel bych mít přístup k hostingu a pokusit se to trochu debugovat, osobně jsem se s tím zatím nikdy nesetkal… Někde se ale doporučuje to zkusit po pár dnech zase vypnout, protože může dojít na serveru k automatickému pročištění (nevím čeho, možná nějaké cache) a pak už to zase funguje i v původní podobě… Ale nemělo by to nic dalšího ovlivnit…

    Už jsme to tady několikrát v různé podobě řešili (většinou u freehostingů).

    Díky za příspěvek!

    #24360

    swoop
    Participant

    Hosting používám Český hosting a je docela možné, že mají některé funkce nějak omezené, poměrně přísně kontrolují bezpečnost skriptů a podobných věcí, několikrát jsem po jejich upozornění odstraňoval např. pluginy pro sdílení na FB, TW a pod. (jinak hojně používané jinými uživateli WP) kvůli bezpečnostním dírám (oprávněně, skutečně byly problematické).

    Každopádně pomalejší administrace mi v ničem nevadí a jsem velmi vděčný za vyřešení problému.

    Děkuji za pomoc a přeji pěkný večer.

    #24373

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste to za pár dní ze souboru wp-config.php zase odstranit, případně ještě jednou ručně nakopírovat všechny instalační soubory WordPressu. Nevěřím, že by to měl Český hosting nějak špatně nastavené, už vzhledem k tomu, že má opravdu hodně klientů, ale možná jde jen o nějaký konkrétní server, těžko říci… Pokud tomu chcete přijít na kloub, tak si udělejte v nějakém podadresáři novou čistou instalaci WordPressu a uvidíte, zda bude také zlobit. Potom to můžete případně řešit přímo s hostingem, protože to bude nějaký jejich problém…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti