Nefunkční Open Sans Light

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23290

    digidigi
    Participant

    Dobrý večer,

    mám menší trápení, na webu cleantime.cz používám google fonts a načítám open sans a používám celý rozsah písem. K problému, dnes se mi přestalo zobrazovat light písmo a já nemůžu přijít na to proč.

    Trápím se tady s tím už devět hodin a pořad na to nemůžu přijít, nemáte s tímto problémem nikdo zkušenost?

    Díky

    #23291

    digidigi
    Participant

    Jo a teď jsem přišel na to, že pokud se přihlásím do administrace a otevřu web v nové záložce tak funguje, ale jinak ne :-)

    #23293

    digidigi
    Participant

    Tak jsem na to konečně vyřešil. Normálně jsem přepsal default písmo a na to že nešlape výměna písma přes admina prdím :-)

    Před:

    function load_fonts() {
      wp_register_style('googleFonts', '//fonts.googleapis.com/css family=Raleway:200,300,500,700');
      wp_enqueue_style( 'googleFonts');
    }

    Po:

    function load_fonts() {
      wp_register_style('googleFonts', '//fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,800,700,600,300&subset=latin,latin-ext');
      wp_enqueue_style( 'googleFonts');
    }
    #23370

    admin
    Keymaster
    Web

    Potom to ale není požadovaný Open Sans Light, ale pouze klasický Open Sans? Tento font je automaticky načítán přímo WordPressem a obsahuje ho i horní navigační lišta, takže pokud je uživatel přihlášen, tak se mu tento font zobrazuje (a nepřihlášeným nikoli)…

    Používáte šablonu Flatter, která vypadá dobře, ale až ji budete aktualizovat, tak budete mít s provedenou úpravou problémy. Registrovat a načítat fonty je možné i v rámci odvozené šablony (Child theme), kterou bych pro tyto účely určitě doporučil. A pokud přestal font fungovat, tak mohlo jít třeba o konflikt s nějakým pluginem…

    #23371

    digidigi
    Participant

    Pravda, je to klasický Open Sans s tím, že tu Light verzi písma dělám přes font-weight:300 a ta hodnota 300 se tam prostě nechtěla načíst, ale s tím si ještě pohraji až bude čas.

    Jo Child theme na ten se chystám :-)

    #23373

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď (a vysvětlení pro Light). Určitě by to mělo jít i s pomocí odvozené šablony, když budou problémy, tak se klidně ptejte :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti