Nefunguje zobrazování obrázků

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23652

    jiritucek
    Participant

    Hezký večer,

    Mám velký problém, který mi bohužel zásadně ruší chod stránek a příliš si s ním nevím rady. Na webu skutecnosti.cz používám šablonu Fast news, která vyhovuje mým požadavkům, ale má jednu zásadní vadu. Mám problém se zobrazováním obrázků na webu. Na mém osobním počítači funguje vše jak má, ale mám problém se zobrazením na iphonu, lenovu, tabletu a jednomu kamarádovi se obrázky nezobrazují ani na pc.

    Zkoušel jsem vypnout pluginy a ničemu to nepomohlo. Napadlo mě, jestli to není tím, že jsem pohnul základní velikostí webu a sidebar panelů, ale nepřijde mi to úplně pravděpodobné.

    Kdyby někdo věděl, co s tím, byl bych mu moc vděčný.

    #23653

    jiritucek
    Participant

    Hezké poledne, tak šablona nefunguje ani v původní podobě. Rozhodl jsem se, že tomu, kdo problém dokáže jako první vyřešit, pošlu na účet 1000 Kč. Díky moc!

    #23654

    admin
    Keymaster
    Web

    @jiritucek: Je možné to někde vidět online? Můžete případně poslat přístupy, abych se na to mohl podívat?

    #23655

    jiritucek
    Participant

    Je to možné vidět na webu skutecnosti.cz. Co se týká přístupů, určitě vám přístup poskytnu, pavelevap@separatista.net je mail přímo na vás?

    #23656

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, to je můj email, napište…

    Prohlédl jsem odkazovaný web, na PC je to v pořádku, ale na iPhone opravdu některé obrázky chybí. Máte tam šablonu v původní neupravované podobě?

    #23657

    jiritucek
    Participant

    Jediné, co jsem v šabloně upravoval, byly anglické názvy a velikost sidebarů a hlavního panelu, nicméně jsem dnes nahradil původní soubory šablony těmi aktuálními a problém byl pořád stejný. Na email vám do minuty pošlu přihlašovací údaje.

    #23658

    admin
    Keymaster
    Web

    Používáte tedy šablonu FastNews Light a je to patrně opravdu problém šablony. Kdy se problém objevil? Nesouvisí s nějakou aktualizací?

    Šablona používá skript retina.js, který u tabletů a mobilů s vysokým rozlišením načítá kvalitnější obrázky a v některých případech je bohužel z nějakého důvodu nenajde. Možná nejsou správně vytvořené – nepřecházel jste na tuto šablonu v poslední době? Třeba by to chtělo je zkusit znovu vygenerovat? Dalším problémem by mohla být diakritika u obrázků. Ale ke konkrétnímu určení bych potřeboval přístupy a podívat se na obrázky na FTP.

    #23659

    jiritucek
    Participant

    No já jsem tu šablonu nainstaloval zhruba před 4mi dny, ale všiml jsem si problému až dá se říct nyní…myslím si, že problém vzniknul hned při nainstalování šablony…bohužel tato šablona mi absolutně perfektně vyhovuje a těžko bych hledal nějakou náhradu, proto se snažím tady tento problém dat nějak do pořádku. Jak to myslíte znovu vygenerovat? Zkuste se na to prosím podívat, já vám budu k dispozici, jsem stále online, takže když cokoliv budete potřebovat za údaje, napiště, do pěti minut je vám pošlu. Přístupy do administrace jsem vám poslal, ještě pošlu přístupy do FTP.

    #23666

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to docela zajímavý problém, už jsem našel dvě možnosti, jak to opravit, ale pořád se nepodařilo nalézt pravou příčinu:

    1) Je možné zakomentovat problematický skript retina.js, který se načítá konkrétně zde:

    wp_enqueue_script('kopa-retina', $dir . '/js/retina.js', array('jquery'), NULL, TRUE);

    2) I když se ale nechá výše uvedený skript spuštěný, tak se obrázky stejně začnou bez problémů zobrazovat, pokud je deaktivován plugin WP No Category Base, což je také dost podivné… Plugin je sice zastaralý, ale zatím mě nenapadá proč by měl způsobovat popisované problémy :-)

    Pozor při testování je třeba dát pozor, aby byla vyčištěna cache v konkrétním mobilním zařízení, jinak to vypadá, že to stále nefunguje, ale přitom to je už v pořádku…

    #23727

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Trošku jsem to zkoušel, když jste mi psal na e-mail – ne proto, že jste vyhlásil 1000 za dopadení pachatele, ale protože je to zajímavý problém (2D :) )
    Na počítači mi to v pohodě fungovalo, ale na mobilu (Android) se obrázky prvně zobrazily, a potom najednou zmizely. Když admin zmínil skript retina.js, napadlo mě, jestli to nemůže být tím skriptem – asi nechápu, co vlastně dělá, protože nejsem moc na JS – ale mělo by to nahradit méně kvalitní fotku za více kvalitní?? (v příloze zformátovaný skript)

    Možná nasazuje pro nižší kvalitu fotek špatný název souboru a tím obrázek “zmizí”. Nebo zmizí, protože zařízení nepodporuje daný typ obrázku..

    bohužel na mobilu nemám nic jako prozkoumat prvek nebo zobrazit zdrojový kód, takže to neověřím

    Attachments:
    1. retina.js
    #23731

    admin
    Keymaster
    Web

    @sjimanocna: Ano, obecně to tak je, web se nejdříve načte a následně skript hledá, jestli nejsou dostupné ještě kvalitnější obrázky. A pokud nejsou, tak nechá zobrazené ty původní (méně kvalitní). V tomto případě je to ale pouze důsledek nějakého hlubšího problému na webu, kdy jsou špatně identifikovány chybové stránky 404.

    Když zkusíte např. toto:

    http://skutecnosti.cz/wp-content/uploads/2015/02/hsbc2x.png

    Tak obrázek sice neexistuje, ale WordPress vše přesměruje na úvodní stránku a tak si i skript retina.js myslí, že existuje a nechává vlastně neexistující obrázek zobrazovat. Ještě jsem ale pravou příčinu neodhalil, zkouším to teď na testovací subdoméně a i po deaktivaci pluginů tam problém stále je :-(

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti