Nefunguje vycentrování kategorií u šablony

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Nefunguje vycentrování kategorií u šablony

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  M.Chvapil a poslední změna je stará 7 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31808

    M.Chvapil
    Participant

    Zdravím.
    Mám dotaz a prosbu o pomoc. Zakoupil jsem šablonu, kde na titulní stránce by měly být kategorie vycentrovány (tedy zarovnány na střed), ale zdá se, že kategorie se mi zobrazují zarovnáním vlevo. Jedná se o web http://wwwstranka.cz. Žádné volitelné možnosti v administraci jsem nenašel, takže bude potřeba zřejmě poupravit kod.

    Děkuji za každou radu.

    Martin

    #31811

    admin
    Keymaster
    Web

    Šablona Auction Theme vypadá dobře, ale neměnil jste ji nějakým způsobem? Když se podívám na jejich demo, tak mají ve style.css následující část kódu:

     .my_category_image_holder
    {
    	float:left;
    	width:25%;
    	text-align:center;
    	height:130px;
    	margin-bottom:7px	;
    	margin-top:7px	
    }

    Ale na svém webu máte toto:

     .my_category_image_holder
    {
    	float:left;
    	width:235px;
    	text-align:center;
    	height:130px;
    	margin-bottom:7px	;
    	margin-top:7px
    }

    Šířka (width) tam je tedy natvrdo a nikoli jako čtvrtina (25 %) šířky stránky…

    #31813

    M.Chvapil
    Participant

    Mně se také líbí. Hlavně ač má mnoho funkcí, není nijak přeplácaná. Nic jsem neměnil a styl CsS vůbec ne. Pouze jsem ji překládal do Češtiny. Loco translation vzal jen 50% textu, ostatní jsem dopřeložil po souborech, hlavně ve functions.php. Nedalo mi to a šablonu jsem zkoušel nainstalovat bez překladů a zasáhů na čistý wordpress a zarovnání tam bylo stejné jako mám na webu. Proto si spíše myslím, zda u nich nedošlo k aktualizaci a v nové verzi je špatné nastavení. 235px jsem změnil na 25%, ale bez efektu. Nemáte ještě nějaký nápad? Samozřejmě můžu dát i přístupy na FTP, pokud to pomůže.

    Mockrát děkuji za pomoc.

    Martin

    #31828

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,

    není někde možnost nastavit na kolik sloupců má být rozděleno zobrazení kategorií?

    Ono 25% je vlastně rozdělení do 4 sloupců a při použití float:left se 3 kategorie hodí doleva.

    Pokud se to nedá a budete používat jen jak máte nyní 3 a 6 kategorií rozdělte to na 33% a mělo by to být vcelku vystředěné.

    #31844

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to podivné, že by si to aktualizací sami rozbili? :-) Je to uvedeno natvrdo v souboru style.css, takže to asi v žádném speciálním nastavení šablony nebude… Zkuste se ještě zeptat přímo na jejich podpoře a ukažte jim, že to chcete mít jako v jejich demoverzi, kde to je zarovnané na střed :-)

    #31845

    M.Chvapil
    Participant

    Kdybych to nezkoušel instalovat v čistým WordPressu se stejným (rozhozeným) výsledkem, tak bych tomu také nvěřil. :)

    Pánové i tak mockrát děkuju za radu – provedl jsem změnu dle rady (z 235px na 25%) a s prodlevou se to srovnalo. Tak asi tam byl skutečně zakopaný pes. :-)

    Mějte se a hezký večer.

    Martin

    #31848

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně jste měl CSS soubor cachovaný v prohlížeči (ideální je vždy zkusit anonymní režim prohlížeče). Stejně bych ale doporučil raději kontaktovat podporu a optat se jich na to, protože to je dost podivné (a bylo by zajímavé vědět, jak to má být doopravdy správně). A úpravy neprováděje přímo v souboru style.css (přijdete o ně během příští aktualizace). Mělo by stačit přidat v menu Vzhled – Přizpůsobit – záložka CSS (snad to bude mít správnou prioritu):

    .my_category_image_holder { width: 25%; }

    #31888

    M.Chvapil
    Participant

    Na podporu jsem psal, ale už asi 3. den čekám na odpověd. Naše konverzace skončila tím, že se ptali na URL webu a od té doby žádná odpověd. Mé trable zdá se neskončily. :-) Nastavil jsem šíři na 25%, ale chytlo se to i na responzivitu a pokud otevřu stránky na mobilu, tak se kategorie částečně překrývají. Určitě, pokud mi odepíší, tak to hodím do éteru.

    #32208

    M.Chvapil
    Participant

    Zdravím ve spolek. Tak už znám správné nastavení šablony Auction theme. Při čisté instalaci se skutečně nainstaluje nastavení 235px ve style.css. Nastavení 25% pomůže, ale v mobilním zobrazení se kategorie rozhodí. Po dlouhých dnech čekání na odpověd z podpory jsem se dozvěděl, že správné nastavení je 285px – vyzkoušeno a funguje. Možná to při další aktualizaci opraví…

    Martin

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti