Název rubriky jako doména 3.řádu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Název rubriky jako doména 3.řádu

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21831

    uli
    Participant

    Pěkný den. Existuje způsob, jak vytvořit k rubrice (která nemá nadřazenou rubriku) adresu jako doménu 3. řádu?

    nazev-rubriky.domena.cz

    Díky za typy a nápady.

    #21832

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    tento problém jsem řešil tady https://www.separatista.net/forum/tema/subdomena-na-wordpress a v principu to jde udělat na WP jenom jedním způsobem a to přes Multisite. Na jiný – jednoduchý způsob – jsem v principu nepřišel. Ale jde o o to, proč tu domenu 3. řádu potřebujete. Pokud to mám být “samostatný server”, tak je MultiSite řešení ideální, protože na včech těch “sajtach” řešíte samostatná práva, vlastní pluginy, template atd. Pokud takto chcete jenom “zviditelnit” danou rubriku, tak je to už dneska vlastně zbytečné.

    Azifaral

    #21834

    admin
    Keymaster
    Web

    Azifaral: Díky za odpověď! Uživatelé to právě někdy nechtějí řešit samostatnými weby v rámci sítě webů, protože jim jde hlavně o oddělení URL adresy a jinak zůstává téměř všechno stejné. Mám pocit, že jsem narazil i na nějaké články, které tomu přisuzují pozitivní SEO efekty, ale to už je spíše v rámci spekulací…

    uli: Pokud jde pouze o změnu adresy, tak můžete zkusit použít nějaký plugin, prohlédněte si prosím starší (ale nově aktualizované) téma.

    #21837

    Azifaral
    Participant
    Web

    admin: Co se týká SEO, tak to je opravdu dnes ve stavu spekulací, kolem SEO se dost motáme, především to dělá kolegyně, ale nenašla žádnou relevantní studii o tom, že by doména 3. řádu dnes měla nějak pozitivní přínos z pohledu SEO. V dobách minulých tomu tak asi bylo, ale Google dnes má výrazně jiné priority u SEO a doména mezi ně nijak zásadně nepatří – tedy mám tím na mysli doménu 3. řádu.

    uli + admin: Co se týká pluginů, tak já bych byl hodně opatrný. Jak říkám snažil jsem se to zprovoznit, dokonce jsem koupil tento plugin http://codecanyon.net/item/category-subdomain-pro/6567807, ale nepodařilo se mi to doladit do nějakého smysluplného funkčního stavu – jak je řečeno už v tom předchozím tématu – asi to funguje jen někomu a mám pocit, že to bude chtít asi i slušné nastavování htaccess, apache atd. Já to prostě nedal :)

    #21838

    admin
    Keymaster
    Web

    Azifaral: Aha, netušil jsem, že jste zkoušel i dostupné pluginy :-) Takže moc díky za osobní zkušenosti! Je možné, že je potřeba nějaké specifické nastavení serveru, těžko říci. Pozitivní SEO efekt na subdomény jsem také jen někde zaslechl, možná nějaký článek či fórum, nevím, jen to zůstalo v hlavě :-)

    #21842

    uli
    Participant

    Díky za rady, jdu zkoušet.

    #21843

    uli
    Participant

    Plugin Subdomains převede adresy na webu přesně do tvaru, který bych si představoval (rubriky, které namají nadřazenou rubriku se v odkazu ukazují jako nazev-rubriky/domena.cz/nazev clanku. Problem je, že po kliku na odkaz už to zahlásí, že webová stránka neexistuje. Škoda. nemůžu přijít na to, kde bych měl ještě co nastavit. Do .htaccess se mi hrabat nechce (ani to pořádně neumím).

    #21844

    uli
    Participant

    Plugin WP Subdomains (Revisited) hází chyby .php a je tudíž nefunkční ve WP 4.01 jinak by byl pro tento účel velmi zajímavý.

    #21852

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to vypadá, že měl Azifaral pravdu a pluginy moc funkční nejsou :-)

    Díval jsem se ještě na plugin Subdomains, ale obecně to bude asi platit pro všechny podobné pluginy (a také Multisite na subdoménách). Je třeba, aby používaný hosting používal tzv. Wildcard záznam, případně si ho musíte nastavit sám (pokud je to možné). Zjednodušeně řečeno to pak umožnuje rozpoznávat všechny subdomény a směrovat je na hlavní web (a zmizí tak chyby 404).

    Jaké chyby se konkrétně objevují u pluginu WP Subdomains (Revisited)?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti