náhledové obrázky

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2454

    cervena karkulka
    Participant

    Dobrý den,

    mám vlastně vytvořenou šablonu (převážně odvozenou od šablony základní) a mám problém s náhledovými obrázky.

    Můj problém můžete vidět zde:

    http://mamtovoku.cz/category/interiery/

    Vadí mě, že náhledový obrázek jednoho příspěvku zasahuje do příspěvku nacházejícího se pod ním a rozhazuje tak jeho pozici. Myslím, že řešení je v nastavení CSS, ovšem nevím přesně jakou vlastnost bych měl nastavit wp-post-image, aby k tomuto jevu nedocházelo.

    Taky mi vadí, že když pak zvolím možnost pro předčtení článku. Náhledový obrázek se mi automaticky zobrazí v jeho záhlaví – chápu, že teoreticky je to takto správně, ale z hlediska estetiky bych potřeboval, aby se náhledový obrázek vykreslil jen u výpisu příspěvku a v samotném příspěvku již nikoliv.

    V případě, že toto nastavení není možné, mohli by jste mi doporučit nějaký plugin, kterým bych to mohl vyřešit (zastoupit funkci wp náhledového obrázku).

    Předem děkuji za všechny Vaše odpovědi a podněty.

    #13393

    admin
    Keymaster
    Web

    1) S obrázkem to nemá mnoho společného, budete asi muset nastavit pro celý článek ve výpisu vlastnost clear. Zkusil bych něco podobného:

    .post { clear: both; }

    Ale není to určitě ideální řešení, nejlépe bude když pořádně projdete nějakou výchozí šablonu a necháte se inspirovat přímo tam. A pokud je šablona odvozená od výchozí šablony, tak můžete vytvořit přímo standardní odvozenou šablonu (aneb Child theme), která zdědí všechny původní vlastnosti a pouze upravíte potřebné funkce a zobrazení.

    2) Zobrazení náhledového obrázku je obvykle řešeno funkcí the_post_thumbnail(). Pro výpis příspěvků v rubrice musí být tato funkce v souboru archive.php (či category.php nebo index.php) a pro zobrazení v jednotlivém příspěvku zase v souboru single.php. Pokud ji tam odstraníte, tak se nebude zobrazovat.

    #13394

    Lukenzi
    Participant

    tak nic admin byl zase rychlejší :)

    #13395

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Hledám nějaké řešení, které by tyto problémy odstranilo, ale není to moc jednoduché. Chtělo by to funkci, která by zobrazovala zprávu “admin právě odpovídá na tento příspěvek”, která je sice ve WordPressu u klasických článků, ale nedaří se mi ji zatím implementovat do fóra bbPress (nejde o úpravu existujícího příspěvku, ale terpve příprava odpovědi na něj).

    #13396

    Lukenzi
    Participant

    admin: napadá mě složitější možnost s ajaxem, kdy se bude v souboru topic.php neustále kontrolovat zda uživatel nemá focus na textareu (tak jak je to třeba na gmail chatu nebo FB)- to by bylo jasné, že píše nebo chce psát do pole pro přidání příspěvku. Taky by bylo jasné, že je přihlášený, protože nepřihlášeným se textarea nezobrazí – toho by jsme využili a vytáhli z DB jeho jméno a zobrazili ho (poznali by jsme kdo to je podle session, která bude vytvořená, protože je přihlášený). Myslím, že by to bylo i bezpečné, protože jeho session je stejně veřejná informace a zjištění jeho jména z DB taky nenese žádné bezpečnostní rizika (pokud bude SQL dotaz správně ošetřen), vlastně celá tahle procedura by byla úplně nezávislá na bbforu pouze by potřebovala připojení do DB.

    Jinak by se to dalo udělat tak, že by se kontrolovalo zda má načtenou stránku přihlášený uživatel (to se stejně děje) a zobrazovala by se podle toho pouze informace kdo si danou stránku prohlíží – nic moc řešení, ale určitě lepší než nic a asi i daleko jednodušší (využili by se pouze funkce bbfora).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti