Můžu si web ve WORDPRESSU "předchystat"?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Můžu si web ve WORDPRESSU "předchystat"?

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  wencz a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18336

    bjora
    Participant

    Ahoj, můžu si web ve WORDPRESSU nejdříve “předchystat”? Jde o to, že bych měla dělat redesign stávajícím hostujícím stránkám, které nejsou ve WP. Doména i hosting zůstane stejný. Nevím, jak to nejelegantněji vyřešit. Můžu využít např. free hosting, to vím, ale lze to udělat-nachystat i jinak? Děkuji za radu.

    #18338

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, můžete si web zprovoznit na nějakém jiném hostingu nebo stačí i testovací subdoména (pokud má být testovací verze přístupná online). Ideální je ale vývoj přímo na PC (např. prostřednictvím XAMPP), kde to lze ideálně zaonačit pomocí souboru hosts tak, že se vytvářený web bude tvářit, že je na původní doméně. Existuje také množství různých nástrojů, které tento vývoj usnadňují (zejména pak migrace testovacího webu na nové místo, případně synchronizace změn).

    #19843

    wencz
    Participant

    Zdravím! Tohle vlákno mi přijde vhodné, tak než abych zakládal vlastní… Zajímalo by mě, zda je možné Wordpresu při multisite (stále nevím, jestli jsem jeho funkci pochopil úplně správně) na subdoméně říct, aby si tahal data z existující databáze…

    chystám změnu theme a jeho úpravu pro http://www.domena.cz a chtěl bych si ho testovat na new.domena.cz s reálnými daty. Je to technicky možné?

    (instalaci dalšího wordpressu pro subdomenu jsem zavrhl, protože webhosting umožňuje jen jednu databazi a linkovat novy wordpress na starou databazi mi přijde jako blbost z hlediska struktury sql, myslim, ze by to nefungovalo, resp by se tam tloukly prefixy – ale je to jen má domněnka.)

    Díky za názory a rady.

    #19844

    ScheRas
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    myslím, že další instalaci můžete klidně na stará data napojit. Pokud budete používat stejné verze WordPressu, nemělo by to vůbec ničemu vadit.

    Další věc je více samotných instalací v jedné databázi. To je pochopitelně také možné, stačí při instalaci zvolit jiný prefix než wp_. Proto tam ty prefixy také jsou.

    Snad jsem Vám pomohl.

    #19878

    weskomfort
    Participant
    Web

    bjora: Omlouvám se Adminovi za reklamu, ale pokud chcete můžeme Vám umožnit časově omezenou instalaci WP a následný export DB a souborů zdarma. Pokud budete potřebovat pomůžu i s přesunem stránek, ale to by již bylo bohužel hrazeno.

    #19898

    wencz
    Participant

    Díky za rady i nabídky, nakonec jsem to vyřešil úplně jinak…

    web na kterém budu provádět úpravu má jádro WP 3.0.5. ale theme ktere jsem zvolil pro modernizaci a upravu potrebuje nejméně 3.8.

    musel bych provést aktualizaci WP, což se určitě neobejde bez problémů (pluginy,widgety, adsense) – na to plánuji samostatný servisní čas. V původním kódu WP 3.0.5 jsem se totiž dopustil několika zásahů.

    aby toho nebylo málo, tak WP v podstatě pořád jede, jelikož mi tam dva brigádnící štítkují články za tři roky zpětně (přes 8tis.)

    navíc když jsem začal koketovat s multisite, tak po úpravě .htaccess (pravde ne moc propracované, spíš jen tak narychlo) se mi začaly sice vypisovat anotace článků na HP, ale už nešly rozkliknout. Fakt jsem neměl nervy a čas hledat kde se to pokazilo. Vrátil jsem původní .htaccess a šel spát.

    Takže jsem na to šel odlesa… pro jednu doménu kteoru vlastnim jsem objednal hosting a nainastaloval WP 3.9.2. Chtěl jsem tam importovat databázi, ale po dvou hodinach nervech nacucky jsem to vzdal… prostě se to nepovedlo.

    Takže jsem to nakrmil asi třiceti články a začal upravovat samotne Theme (což je to, co jsem chtěl dělat původně a nejvíc).

    Když si to zhodnotím, tak to zase taková ztráta není. Tři stovky za hosting, který pak stejně ještě využiju a mám to v klidu a bez nervů. Osobně tenhle separatni přístup doporučuju všem kdo mají omezené znalosti programování a prací s databázemi. Je to bez stressů, že podělá stávající funkční systém, že se pokazí stávající databáze a člověk přijde o roky práce.

    Každopádně platí to co jsem psal hore, díky všem za účast.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti