Migrace obsahu stránek

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24516

    zsnavis
    Participant

    Zdravím,

    v rámci hostingu na Websupport.cz jsem chtěl přesunout obsah WP stránek pod novou doménu (tu původní i tu novou mám také na Websupportu). Pod novou doménu jsem nainstaloval WP a přes FTP jsem zkopíroval obsah stránek z původní domény pod novou. Nějak jsem předpokládal, že pak budou nové stránky vypadat jako ty původní, jen s novou doménou, ale nestalo se, po zadání adresy se mi stále objevuje úvodní uvítací WP stránka (“Ahoj všichni! Vítejte ve WordPressu….”). I databázi jsem aktualizoval ze původních stránek na nové. Je tedy třeba udělat ještě něco dalšího, nainstalovat stejnou šablonu, jako byla na původních stránkách, apod.? Ve WP jsem zatím úplný začátečník.

    #24517

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jste přesunul celý obsah webu i databázi, tak je třeba ještě změnit přihlašovací údaje k databázi v souboru wp-config.php. Databázi je také potřeba migrovat na novou URL adresu, což provedete nejlépe pluginem WP Migrate DB nebo pomocí nástroje Database Search and Replace Script.

    #24519

    zsnavis
    Participant

    Přihlašovací údaje v wp-config.php jsou správně, použil jsem i plugin WP Migrate DB, nicméně stránky se tváří pořád stejně, úvodní uvítací stránka a nic víc… Nenapadá vás prosím ještě něco?

    #24522

    admin
    Keymaster
    Web

    V tom případě jste to patrně musel nahrát někam jinam. Pokud se na webu zobrazuje pouze úvodní stránka, tak jde o čistou instalaci, která funguje na základě dat ze souboru wp-config.php. Nahrajte si do adresáře se souborem wp-config.php ještě nějaký testovací soubor test.txt a zkuste si ho zobrazit v prohlížeči, zda se správně objeví, tedy na adrese mojedomena.cz/test.txt.

    Nemáte nějakou instalaci WordPressu o adresář výše? WordPress totiž podporuje tuto možnost a pokud je o adresář výše nějaký jiný soubor wp-config.php, tak ho automaticky použije…

    #24525

    zsnavis
    Participant

    Tak jsem proved úplné smazání obsahu WP a vymazání databáze, pod doménu jsem znova nainstaloval WP a zkopíroval obsah přes ftp, stránky, fungují, jak mají – ale nejde mi přihlásit se do WP, abych mohl upravovat obsah!! To už vůbec nechápu.

    #24526

    zsnavis
    Participant

    A přístupové údaje jsou nastopro takové, jaké jsem zvolil na začátku při instalaci WP… Díky za každý nápad.

    #24527

    admin
    Keymaster
    Web

    A přišel jste na to, v čem byl původně problém? Zůstaly tam nějaké staré soubory nebo něco podobného?

    Pokud je heslo určitě stejné, tak je to podivné, ale nemůžete se přihlašovat k jiné databázi? Nebo mohlo dojít k nějaké chybě při migraci databáze, těžko říci. Zkuste postupovat podle návodu na změnu hesla.

    #24530

    zsnavis
    Participant

    Problém bude asi někde v té databázi, ale v tom se zas tak nevyznám… Nebylo by možné někomu klidně poskytnout údaje pro přístup na hosting, aby se na to podíval? Už nad tím dumám 3 dny a furt nic… Díky.

    #24531

    zsnavis
    Participant

    A jak jste mi doporučoval nahrát si ten testovací soubor Test.txt, to jsem udělal – stránka neexistuje. Nahrál jsem jej přímo do adresáře root/web, kde je i wp_config… Takže něco tady hapruje. Děkuji mnohokrát za jakoukoliv pomoc!

    #24532

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to prostě nahráváte někam jinam než odkud se soubory načítají :-) Pošlete přístupy, zkusím se na to podívat…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti