Magazino – počty článků na stránce a ve slideru

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Magazino – počty článků na stránce a ve slideru

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  frantiska a poslední změna je stará 9 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18983

    frantiska
    Participant

    Zdravím,
    moc prosím o radu…
    1. nikde nemůžu najít nastavení počtu příspěvků, které se objevují ve slideru (šablona změnu neumožňuje a v editoru to nemůžu najít). Jde o šablonu magazino.
    2. Kde najít, kolik článků se bude zobrazovat na stránce? Tvoří se mi tam ošklivý zub…
    3. U článků lze nastavit, aby se místo titulku a kousku textu zobrazoval obrázek. Nevíte, jak se fce může jmenovat a jak s ní lze pracovat?
    Moc děkuji za váš čas
    Františka

    #18984

    admin
    Keymaster
    Web

    Šablona Magazino vypadá zajímavě.

    ad 1) Myslím, že pokud označíte příspěvky jako zvýrazněné, tak se budou zobrazovat v úvodním slideru, čímž můžete snadno omezit jejich počet a ještě definovat, které se tam budou zobrazovat. Nebo jakým způsobem máte slider nastavený?

    ad 2) Nastavení – Zobrazování – Na webu zobrazit maximálně – zvolte počet příspěvků.

    ad 3) Myslíte náhledové obrázky?

    #18986

    frantiska
    Participant

    Děkuji. Asi jsem zapomněla předeslat, že jsem laik a samouk…
    1. Zobrazují se mi automaticky všechny zprávy (prvních 10). V uživatelském nastavení lze ovlivnit jen efekty přechodu obrázků a vteřiny, jak dlouho se má zpráva na slideru zobrazovat. Ostatní je přednastavené v šabloně. Koukala jsem se do editoru, ale marně (hledala různě u slideru “desítku”, abych to mohla třeba jen přepsat, ale neobjevila jsem ji – je pravdou, že vlastně nevím, kde hledat).
    2. To byl hloupý dotaz, omlouvám se a děkuji. Vyřešeno.
    3. Tak teď jsem trochu znejistila. Náhledové obrázky se mi zobrazují jen ve slideru. Už se mi několikrát povedlo dát obrázek i “na odkaz na článek” – jako např. http://zivechebsko.cz/page/3/ . Ale vůbec nevím, jak se mi to povedlo, navíc se obrázky neztotožňují s obrázky, které jsem zvolila jako náhledové.
    Fanny

    #18988

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak jsem šablonu ještě zkoušel a musím říci, že není pro uživatele příliš intuitivní… Nějakou nápovědu se lze dočíst na stránce autorů (a v souboru readme.txt), ale stejně to asi není ideální.

    ad 1) To se mi vůbec nepodařilo zprovoznit a nechápu jak to může fungovat. Na úvodní stránce (mám tam nastavené nejnovější příspěvky) se mi slider vůbec nezobrazí, dokud neoznačím některé příspěvky jako zvýrazněné. A když jsou zvýrazněné, tak se objeví ve slideru, ale už se zase neobjeví pod ním (možná logicky). Nevím, co dělám špatně, ale prostě to tak je… Nedělala jste v šabloně nějaké úpravy? Opravdu to funguje automaticky? Prostě nevěřím tomu, že by to mohlo jinak fungovat :-) Jinak ten počet obrázků (10) je uveden v souboru index.php (v adresáři šablony). Upravit to můžete v menu Vzhled – Editor. Ale pozor s úpravami na budoucí aktualizace…

    ad 3) Takže to vypadá, že šablona podporuje plugin Multiple Post Thumbnails, pomocí kterého můžete nastavit více náhledových obrázků (první z nich je tak určen pro slider a druhý pro výpis příspěvků). A pokud tento plugin nepoužíváte, tak bude automaticky hledat nějaký obrázek, který je vložen do textu (pozor, nikoli galerii, ale klasický obrázek). A když ho najde, tak si ho uloží a zobrazuje. A jak se vám to povedlo nastavit u příspěvků, které žádný obrázek neobsahují? Netuším :-) Buď jste měla chvíli aktivní podporovaný plugin nebo byl třeba v příspěvku původně vložen obrázek a následně byl odebrán a nahrazen galerií. Ale šablona je bohužel patrně “hloupá”, takže si obrázek stále pamatuje a nemůžete ho moc snadno změnit (snad pouze s pomocí podporovaného pluginu)…

    #19000

    frantiska
    Participant

    Tak to jste mě moc nepotěšil :-D

    1. Je pravda, že než jsem se si šablonu přizpůsobila aspoň trochu k obrazu svému, dost jsem se u toho navztekala. Co všechno jsem tam změnila, to říct nedokážu. Moc tomu nerozumím, takže postupuji metodou pokus omyl :-) Ten slider mi opravdu funguje automaticky. A moc děkuji za radu, počet příspěvků ve slideru se mi podařilo snížit.

    3. Vypadá to, že podporuje (vyzkoušela jsem to na starším příspěvku). Bohužel mi plugin nespolupracuje s NextGenem, přes který fotky nahrávám… Chápu to správně, že bych je musela nahrávat 2x, abych mohla plugin používat?

    4. Má laik šanci podle něčeho poznat dobrou šablonu? A jak je náročné šablonu změnit (za jinou)? Pochopitelně, aby obsah zůstal nějak rozumně zachován…

    Ještě jednou moc děkuji za rady. S oběma problémy jsem se trápila několik dní.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti