Kopie WP na WordPress.com

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  ippokorny a poslední změna je stará 9 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20393

    ippokorny
    Participant
    Web

    Mám kopii normálního WP na WordPress.com, tradičně pomocí Nástroje-Export. A je mi záhadou, jak se tam přesunuly obrázky, asi do adresáře FILES.WORDPRESS.COM. Každý návod pro přesun WP na jiný web píše, překopírujte adresář WP-CONTENT, ale kopírovat tento adresář na WordPress.com nejde. Pro zajímavost jsem na originálním WP přejmenoval adresář s obrázky v adresáři WP-CONTENT, obrázek na originálním WP zmizel, ale na kopii na WordPress.com se obrázek zobrazuje. Tedy asi je součástí IMPORT i stažení obrázků z originálního webu.
    Má někdo zkušenost s WordPress.com?

    #20394

    admin
    Keymaster
    Web

    Web můžete obecně přesunout dvěma způsoby:

    1) Zkopírovat databázi a soubory (včetně adresáře wp-content).

    2) Použít menu Nástroje – Export/Import. V tomto případě jsou při importu obrázky staženy z původního umístění a uloženy v příslušném adresáři na novém webu (opět wp-content v případě vlastního hostingu či jinde v případě WordPress.com).

    Na WordPress.com nemáte přístup k souborů, takže nevidíte adresářovou strukturu, ale určitě tam budou obrázky někde nahrané…

    #20395

    ippokorny
    Participant
    Web

    Ano, obrázky jsou pak uloženy v adresáři DOMENA_3.STUPNE.FILES.WORDPRESS.COM. Mě nedošlo, že již při importu si obrázky nový WP stahuje z originálního uložení a ukládá si je k sobě. Proto import trval někdy déle.
    Tak si myslím, že toto je docela dobrá záloha kompletního WP.

    #20396

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, pro jednoduché weby stačí, ale také má své omezení, např. nejsou přenesena nastavení (widgety) či některé informace z pluginů (např. počty přečtení článků, hodnocení, atd).

    #20437

    kidnec
    Participant
    Web

    OSobně bych dal přednost kopírování databáze (nevím jestli jde na wp.com)….

    jinak taky můžete využít toho, že nový web si ponechá URL obrázků a odkazuje na obsah druhého webu (nesmí být zakázáno např. v htaccess). Na jednu stranu to může být výhoda a někdy zas ne, ale nemusíte kopírovat tak velké množství dat po každém kopírování nových textů.

    #20448

    ippokorny
    Participant
    Web

    Pokud by to měla být záloha, jak to mám já, tak bych jí chtěl mít komplet i s obrázky. Bez obrázků mi stačí export struktury ve formátu XML, ze které to snadno obnovím, a nemusím ani vytvářet nový WP.
    Na WordPress.com není přístup ani k databázi, ani do adresáře, nejdou instalovat pluginy a ani šablony, šablony je možné vybírat pouze z jejich omezené nabídky. Je to typická skupinová instalace hromadně spravovaná.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti