Konfigurační soubor 'wp-config.php' už existuje

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Konfigurační soubor 'wp-config.php' už existuje

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  hrubost a poslední změna je stará 5 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27544

    Tom Key
    Participant

    Mám problém s instalací, po instalaci jsem v rozhraní RS kliknul na “Zobrazit web” a objevila se bílá stránka s nápisem:

    Konfigurační soubor 'wp-config.php' už existuje. Pokud chcete nově nastavit některé základní informace, tak ho musíte nejdříve ručně smazat. Můžete ale také zkusit instalovat WordPress.

    Instaloval jsem tedy znova, a opět ta hláška. Jak přes to dál?

    #27550

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobnou chybu jsem ještě neviděl :-) Vypadá to, že WordPress z nějakého důvodu špatně vyhodnotí, že tam už soubor wp-config.php je, protože ta hláška se zobrazí v případě, kdy v souboru wp-load.php není tento soubor nalezen, takže dojde k přesměrování na wp-admin/setup-config.php, kde už ale zase bude nalezen a dojde k chybě.

    Jaký používáte hosting? Zkuste na FTP znovu nahrát všechny instalační soubory WordPressu, abyste ověřil, že nedošlo k nějakému problému při přenosu dat. Opravdu soubor wp-config.php na FTP je? Nemá nastaven nějaký příliš restriktivní CHMOD (aneb je viditelný)? Neobsahuje soubor nějaké speciální úpravy?

    #27561

    Tom Key
    Participant

    Tak jsem to zkusil po půl hodině a už to normálně jede :-)
    Zřejmě nějaká prodleva na serveru.
    Používám Český hosting, a už tam jeden WP mám a jede bez problémů.
    Každopádně díky!

    #27569

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď, ještě jsem se s tím nesetkal :-) Instaloval jste WordPress ručně nebo prostřednictvím nějaké automatické instalace nabízené hostingem? Potom by tam možná nějaká prodleva být mohla… Ale asi to uzavřeme jako něco nevysvětleného, co bylo patrně způsobeno na straně hostingu :-)

    #27573

    Tom Key
    Participant

    Instaloval jsem ručně, tj. vytvořil databázi na hostingu a následná data zadal při instalaci WP. RS se mi normálně otevřel, jen zobrazit web trvalo tu půlhodinu…

    #27582

    admin
    Keymaster
    Web

    Poslední co mě napadá je nějaký problém s použitým prohlížečem, který stránku (respektive přesměrování) nějak cachoval, ale to už asi těžko nějak ověříme. Jedině, že byste zkusil nainstalovat ještě jeden web :-) A poslední možností je smaozřejmě nějaký výpadek na straně hostingu, i když nevím, co by se muselo stát na straně serveru, aby se objevila zrovna tato chyba…

    #27586

    Tom Key
    Participant

    Mám i veselejší hlášku. Když mi spadl Firefox a já jsem obnovoval stránky WP

    Attachments:
    #27589

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, to je ale poměrně častá hláška :-) Objevuje se třeba právě když se snažíte přímo přistupovat na nějakou administrační stránku, ale nejste zrovna přihlášen (může se stát po pádu prohlížeče) nebo tam chybí referrer (tedy odkud jste na konkrétní administrační stránku přišel).

    #35775

    Gargi
    Participant

    Je to chyba v databázi je třeba smazat celou databázi a nechat ji nainstalovat znovu.

    #36871

    hrubost
    Participant

    Stalo se mi to teď na WEDOSu – stačilo počkat 5 minut a vše běhá jak má. Možná na to mělo vliv, že jsem to ručně instaloval na subdoménu ;)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti