Knihovna médií pro WPMU

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Vendulka a poslední změna je stará 8 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23771

    Vendulka
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    máte zkušenosti s možností společné knihovny médií pro síť webů?
    Zkonkretizuji – Mám hlavní doménu + dvě jazykové subdomény. Články se liší pouze v jazycích, ale fotografie jsou společné. Lze vytvořit Knihovnu médií, která by byla jednotná pro všechny části v síti webů? Připadá mi zbytečné zabírat si další místa na serveru nahráváním totožných fotek.
    Za tipy a rady předem děkuji,
    Vendulka

    #23775

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud vím, tak to uměl plugin Network Shared Media, ale ve fóru jsou i nějaké reporty, že nemusí fungovat bezchybně… Jako zajímavý pokus vypadá také Multisite Global Media, ale nezkoušel jsem a nevím, do jaké míry jde o prototyp nebo funkční plugin…

    Podobné problémy jsme řešili např. zde a zde.

    #23777

    Vendulka
    Participant
    Web

    Hledala jsem témata, bohužel ne pod heslem multisite, ale pod knihovnou médií. Moje hloupost. Děkuji za tipy.

    #23781

    admin
    Keymaster
    Web

    Není to hloupost, fórum je bohužel občas nepřehledné a často stačí trochu změnit vyhledávací dotaz a dostanete mnoho zajímavých odpovědí… Těžko se to ale odhaduje předem, protože nevíte, na jaké klíčové slovo se přesně ptát… Občas s tím mám také problém, a to tady čtu vlastně všechno a měl bych mít přehled :-) Dejte pak jen prosím vědět, zda nějaké řešení fungovalo…

    #23786

    Vendulka
    Participant
    Web

    Zvolila jsem Network Shared Media a jsem naprosto nadšená. Funguje skvěle, obrázky lze zadávat přes URL (originální velikost), ale i přímo z knihovny médií a vyhrát si tak s jejich velikostí, což je u náhledů bezva.
    A musím dodat, že jsem i příjemně překvapená, jak si tento plugin rozumí s ostatními – s tím mám věčný problém, protože je na webu i slovník (plugin Explanatory Dictionary), který při aktualizacích dělá neskutečné zmatky a musím toho dost obnovovat ze zálohy. Ale s Network Shared Media si rozumí.
    Takže za mě – palec nahoru a doporučuji :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti